Šátral v Ostravě vyhrál derby s Kopřivou, Lehečka v duelu mladíků zdolal Svrčinu

29. 4. 2019, 15:18
Aktuality 5
ATP CHALLENGER OSTRAVA - Jan Šátral vstoupil do challengeru v Ostravě obratem proti krajanovi Vítu Kopřivovi, Jiří Lehečka vyhrál souboj mladíků proti Daliboru Svrčinovi. Václav Šafránek schytal debakl od Maďara Pirose, Marek Gengel nestačil na Itala Bassa.
Jan Šátral

V pondělí se rozehrál challenger v Ostravě. Na antukovém podniku s dotací bezmála 47 tisíc eur se zatím představilo trio Čechů a ještě další tři domácí zástupci budou o postup do druhého kola bojovat.

Jan Šátral poprvé od loňského září hraje hlavní soutěž challengeru a poprvé od loňského července slavil vítězství. Osmadvacetiletý Čech na úvod přehrál 3-6 6-1 6-4 o sedm let mladšího krajana Víta Kopřivu. V dalším kole premiérově vyzve nasazeného Nizozemce Thiema de Bakkera.

Vstup do domácího turnaje se naopak absolutně nepovedl Václavovi Šafránkovi, který před pár dny na čínské antuce v Nanchangu postoupil až do osmifinále a přerušil sérii osmi porážek na challengerech. Čtyřiadvacetiletý Čech prohrál 2-6 2-6 s bývalým vítězem juniorky na Australian Open Zsomborem Pirosem. Talentovaný Maďar v příštím kole změří síly s nasazeným Adamem Pavláskem.

Marek Gengel, jenž po zavedení nových pravidel nemá žebříček, prohrál i svůj druhý letošní zápas na challengerech. Třiadvacetiletý Čech nestačil 2-6 2-6 na Andreu Bassa z Itálie.

Challengerovu premiéru si v Ostravě odbyli talentovaní Češi Jiří Lehečka a Dalibor Svrčina. Ze vzájemného duelu odešel jako vítěz sedmnáctiletý Lehečka, který zdolal o rok mladšího krajana 7-5 4-6 6-1.

Nasazenou jedničkou letošního ročníku je 90. hráč světa Jihoafričan Lloyd Harris, roli dvojky bude plnit bývalý šampion Jiří Veselý, loňský triumf obhajuje Arthur de Greef z Belgie.

Do hlavní soutěže se vešlo 11 domácích zástupců. První kolo budou zítra hrát ještě David Poljak a Jonáš Forejtek proti Tomášovi Macháčovi. Nasazení Veselý a Pavlásek mají v prvním kole volno.

• ATP CHALLENGER OSTRAVA •
Česko, antuka, 46.600 eur
pondělní výsledky (29. 4. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Šátral (ČR) - Kopřiva (ČR) 3-6 6-1 6-4
Lehečka (ČR) - Svrčina (ČR) 7-5 4-6 6-1
Piros (Maď.) - Šafránek (ČR) 6-2 6-2
Basso (It.) - Gengel (ČR) 6-2 6-2
Dima (Rum.) - Valkusz (Maď.) 6-1 3-6 7-6(4)
Kuzmanov (Bulh.) - Riba (Šp.) 6-2 3-1 / skreč
Sinner (It.) - Balázs (Maď.) 6-4 7-6(6)
Bonadio (It.) - Brkič (Bosna) 6-2 4-6 6-3
Diez (Kan.) - Couacaud (Fr.) 6-1 6-1
Heller (Něm.) - Ruusuvuori (Fin.) 7-6(4) 6-4
Gachov (Rus.) - Žurbin (Rus.) 3-6 6-1 6-4
Sels (Niz.) - Molčan (SR) 7-5 2-3 / odloženo
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

5
Přidat komentář
darek.vrana
Snad z téhle generace něco vzejde - Lehečka, Svrčina, Macháč, Forejtek. Lehečka po tom famózním DC zatím trochu zklamání, ale Macháč docela jede na ITF a teď překvapuje Forejtek. Minulý týden zajímavé výsledky. Jsem zvědav teď na všechny v Ostravě.
Reagovat
EllNino
Gratulace :)
Reagovat
darek.vrana
A rázem je v top 10 světa do 18 let;-)
Reagovat
EllNino
uvidí dva souboje mladých nadějných Čechů, Jirka Lehečka se utká s Daliborem Svrčinou a Jonáš Forejtek s Tomášem Macháčem :) Je dobře, že si přijdou dvě z nich na body, taky nemusel uspět ani jeden z nich :)
Reagovat
darek.vrana
Koukám, že Forejtek je kvalifikant. To mi přišlo docela divné, vzhledem k tomu, že včera hrál finále ITF. Ale pavouk to vysvětluje:
http://www.prosperitaopen.cz/docs/Ostrava-QS-2019.pdf :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist