Šátral ve Francii ztratil jen tři gamy, Nejedlý i Kopřiva v Portugalsku slaví první výhru na challengeru

6. 5. 2019, 15:24
Aktuality 0
ATP CHALLENGER TOUR - Jan Šátral v úvodním kole challengeru ve francouzském Aix en Provence ztratil pouhé tři gamy s domácím Albanem Olivettim. Na antuce v portugalské Braze se prvního vítězství v hlavní soutěži challengeru dočkali šestadvacetiletý Pavel Nejedlý a jednadvacetiletý Vít Kopřiva.
Jan Šátral

Jan Šátral před pár lety vyhrál dva challengery, na US Open si odbyl vítěznou grandslamovou premiéru a pokukoval po posunu do elitní stovky žebříčku ATP. Jenže poslední dvě sezony se mu i vinou zdravotních potíží vůbec nepovedly a osmadvacetiletý Čech se propadl až do čtvrté stovky.

Před týdnem v Ostravě si zahrál svůj první letošní challenger a poprvé od loňského července se dočkal výhry v hlavní soutěži. Na domácí akci nakonec postoupil až do osmifinále, dva zápasy v hlavní soutěži na challengerech naposledy vyhrál před dvěma lety, a zlepšenou formu potvrzuje i ve Francii.

Na úvod challengeru ve francouzském Aix en Provence totiž smetl 6-2 6-1 domácího Albana Olivettiho a za pouhých 64 minut slavil postup. Šátral v utkání čelil jedinému brejkbolu, který odvrátil, a soupeři celkem pětkrát sebral servis. O osmifinále si zahraje s nasazeným Američanem Marcosem Gironem, jenž v žebříčku ATP figuruje o více než 200 míst před ním.

V Aix en Provence se z českých zástupců představí ještě Jiří Veselý. Druhý nasazený má v prvním kole volno.

• ATP CHALLENGER AIX EN PROVENCE •
Francie, antuka, 137.560 eur
pondělní výsledky (6. 5. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Šátral (ČR) - Olivetti (Fr.) 6-2 6-1
Dutra Silva (Braz.) - Clézar (Braz.) 6-2 6-3
Martineau (Fr.) - Huesler (Švýc.) 6-3 7-6(6)
Vatutin (Rus.) - Krawietz (Něm.) 3-6 6-0 7-5
Masur (Něm.) - de Schepper (Fr.) 7-5 4-6 6-1
Ward (Brit.) - Lamasine (Fr.) 7-6(6) 7-6(4)
Cornut-Chauvinc (Fr.) - Serdarušič (Chorv.) 7-6(2) 7-5
Troicki (Srb.) - Mertens (Belg.) 6-3 6-1


Pavel Nejedlý
v portugalské Braze přehrál 6-1 6-3 Španěla Davida Peréze Sanze a ve 26 letech se dočkal premiérového vítězství v hlavní soutěži challengerů.

Aktuálně 532. hráč světa Nejedlý předvedl jediné zaváhání, když ve druhé sadě dvakrát za sebou ztratil servis a dovolil soupeři srovnat skóre na 3-3. Následující tři gamy však jasně patřily českému hráči.

O znovu vylepšení svého kariérního maxima si Nejedlý zahraje s nasazenou dvojkou a 159. tenistou světového hodnocení Facundem Bagnisem.

Jen o pár hodin později si v Portugalsku připsal první challengerovou výhru také Vít Kopřiva. Jednadvacetiletý Čech, který má čtyři tituly z turnajů Futures a na challengeru startuje potřetí v kariéře, porazil 1-6 6-2 6-0 favorizovaného Nizozemce Jella Selse.

Ve druhém kole Kopřiva vyzve pátého nasazeného Němce Dominika Köpfera.

V Braze si po třech letech zahrál zápas na challengeru také Kopřivův trenér Jaroslav Pospíšil. Osmatřicetiletý veterán ale nepřekvapil, když s Argentincem Pedrem Cachínem prohrál 0-6 4-6.

• ATP CHALLENGER BRAGA •
Portugalsko, antuka, 46.600 eur
pondělní výsledky (6. 5. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Nejedlý (ČR) - Peréz Sanz (Šp.) 6-1 6-3
Kopřiva (ČR) - Sels (Niz.) 1-6 6-2 6-0
Cachín (Arg.) - Pospíšil (ČR) 6-0 6-4
Menezes (Braz.) - Safwat (Egypt) 6-2 6-2
G. Granollers (Šp.) - Faria (Portug.) 7-5 7-5
Chun Hsin Tseng (Tchaj-wan) - Nam Hoang Ly (Viet.) 4-6 6-2 7-6(5)
M. Cuevas (Urug.) - Gil (Portug.) 6-4 6-0
Taberner (Šp.) - Toledo (Šp.) 6-3 6-4
Cacao (Portug.) - Cabral (Portug.) 6-2 6-2
Bonzi (Fr.) - A. González (Kol.) 6-1 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist