Šátral vybojoval na německém challengeru premiérový titul

2. 7. 2016, 17:29
Aktuality 4
Jan Šátral slaví na antuce v Marburgu svůj premiérový challengerový titul. Pětadvacetiletý Čech, jenž byl dosud na challengeru maximálně ve čtvrtfinále, ve finále německého turnaje přehrál 6-2 6-4 Argentince Marca Trungellitiho.
Profily hráčů
Jan Šátral

Pětadvacetiletý Jan Šátral, kterému patří v žebříčku ATP 272. příčka, se dosud pohyboval převážně na turnajích kategorie Futures a jeho maximem na challengerových podnicích byla čtvrtfinálová účast.

Tento týden však český tenista zažil nejúspěšnější týden své kariéry. Na antuce v německém Marburgu si hned v úvodním kole připsal cenný skalp sedmého nasazeného Tobiase Kamkeho (134. ATP), ve druhém kole pak přehrál Francouze Michona, ve čtvrtfinále zdolal Bulhara Kuzmanova a poprvé v kariéře tak prošel na challengeru mezi kvarteto nejlepších.

Ani v semifinále však jízda Šátrala neskončila. V boji o postup do finále si vyšlápl na dalšího domácího favorita Daniela Brandse a zajistil si tak postup do finále. V něm dnes čelil 150. hráči světa Marcu Trungellitimu z Argentiny, kterého přehrál hladce ve dvou setech 6-2 6-4 a došel si tak pro premiérový challengerový titul v kariéře.

Challenger v Marburgu (Německo, antuka, dotace 42.500 eur)Tenisový challenger v Marburgu v Německu (antuka, dotace 42.500 eur) •
Dvouhra - finále:

Šátral (ČR) - Trungelliti (Arg.) 6:2, 6:4

Komentáře

4
Přidat komentář
Chrenda
Premiérově ho to vystřelilo na 200 místo v žebříčku. Tak jen tak dál.
Reagovat
Fandina
a jen tak dál. Loňský rok byl super, tak proč si h neprodloužit ještě o pár dalších. Držím palce.
Reagovat
APELA
Konečně výborně
Reagovat
smazaný uživatel
Denisa bude mít radost
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist