Schiavoneová hrála podvanácté ve finále a má druhý titul

25. 10. 2009, 12:44
Aktuality 3
WTA MOSKVA - Jedenáctkrát hrála Francesca Schiavoneová ve finále, na titul dosáhla ale jen jednou. Dnes v Moskvě však svou tristní finálovou bilanci vylepšila a do své sbírky přidá druhou trofej. Na své první vítězství si naopak musí počkat poražená finalistka Govorcovová.
Francesca Schiavoneová

Jedenáct finálových startů a jediné vítězství. S takovou bilancí vstupovala Francesca Schiavoneová do dnešního finále v Moskvě proti Bělorusce Olze Govorcovové.

Devětadvacetiletá Italka však v závěru sezony nabírá skvělou formu. Před týdnem v Ósace prohrála až ve finále se Stosurovou a na milionovém klání v Moskvě ztratila jediný set v úvodu s Llagosteraovou. Pak už ale svým soupeřkám nedávala šanci a své triumfální tažení ruskou metropolí zakončila dnešním vítězstvím 6-3 6-0.

"V úvodu to byl obrovský boj. Šestý game prvního setu trval snad 15 minut a už tehdy se zápas zřejmě zlomil," vrátila se k průběhu finálového utkání Italka, jež zápas zakončila osmi vyhranými gamy v řadě. Během nich ztratila jen 11 fiftýnů.

"Nevěřila jsem, že bych tu mohla vyhrát. Ale tušila jsem, že to bude dobrý týden, protže jsem se cítila skvěle už když jsem přiletěla," dodala tenistka z Apeninského poloostrovu.

"Hrála jsem tu poprvé a hned jsem se dostala až do finále. To je na tak velkém turnaji slušný výsledek a dodá mi sebevědomí do další sezony," těšilo i přes dnešní prohru běloruskou tenistku.

Zatímco o osm let mladší Govorcovová prohrála i své druhé finále, Shiavoneová může slavit zisk druhého titulu. Ten první získala před dvěma lety na antuce v Bad Gasteinu.

Za vítězství si z Ruska odveze šek na 157 tisíc dolarů a v žebříčku se vrátí do první světové dvacítky.

I když dnes končí poslední turnaje sezony a na závěrečný Turnaj mistryň ani na nový formát podniku na Bali se nekvalifikovala, vrchol sezony na Schiavoneovou teprve čeká. Za dva týdny se společně s krajankou Pennettaovou pokusí získat trofej pro vítězky Fed Cupu. Ve finále týmové soutěže přivítají Američanky.

- WTA PREMIER MOSKVA (Rusko, tv. povrch / hala, 1.000.000 dolarů) -
nedělní výsledky (25. 10. 2009)

Dvouhra - finále:
Schiavoneová (8-It.) - Govorcovová (Běl.) 6-3 6-0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Katastrofální podzim, Dinára, Zvonarevka, Agnežka, Elena, Flavia, Ivanovič, jedna lepší než druhá.
Reagovat
smazaný uživatel
current zensky tenis=bleeeeeee.ziadna osobnost,neni na co koukat.ani po zenskych krivkach. DELETE
Reagovat
smazaný uživatel
konečně se dočkala, teď ještě ten Fed Cup.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist