Schiavoneová odvrátila 8 mečbolů, s Clijstersovou si zahraje o semifinále

20. 6. 2012, 18:37
Aktuality 5
Na svém kontě má pět titulů, na premiérový triumf z trávy ale stále čeká. V Hertogenboschi se mu Italka Francesca Schiavoneová přiblížila díky dnešnímu vítězství nad Rumunkou Beguovou, proti níž byla předloňská vítězka French Open blízko vyřazení.
Francesca Schiavoneová

Favoritka dnešního osmifinálového duelu Francesca Schiavoneová přitom proti přemožitelce Ivety Benešové Irině-Camelii Beguové odstartovala výborně. V úvodním setu ztratila Italka při svém podání jediný bod, od stavu 2-2 sebrala Schiavoneová soupeřce obě dvě podání a sadu vyhrála 6-2.

Ve druhé sadě ale Beguová zpřesnila hru, italská tenistka jí navíc pomohla šesti dvojchybami, a tak se utkání dostalo do rozhodujícího setu, plného zvratů. Schiavoneová se nejprve dostala do vedení, Beguová ale srovnala a po dalším brejku sama vedla už 4-2. Italka se nevzdala, vyrovnala na 4-4, odvrátila další brejkbol a vynutila si zkrácenou hru. V ní se Schiavoneové nedařilo, prohrála prvních šest výměn a Beguová tak měla stejný počet mečbolů v řadě. Schiavoneová však jeden za druhým umazávala, další odvrátila za stavu 6-7 a do kolen ji nedostala ani dvojchyba, kterou soupeřce darovala osmý mečbol. Poslední tři výměny vyhrála Schiavoneová, která i navzdory 14 dvojchybám zvítězila po téměř dvou a půl hodinách 6-2 2-6 a 7-6.

O semifinále si Schiavoneová zahraje s Kim Clijstersovou.

O dramatické chvíle nebyla nouze ani v duelu mezi Belgičankou Kirsten Flipkensovou a ruskou nadějí Dariou Gavrilovovou. Přemožitelka další Belgičanky Yaniny Wickmayerové Gavrilovová držela s favoritko dlouho krok a úvodní set ztratila až těsně před tie-breakem. Když Flipkensová vedla v následující sadě 5-1, zdálo se, že je hotovo, jenže Ruska ziskem pěti gamů v řadě vývoj otočila a mohla srovnat na 1:1 na sety. Kritické momenty ale znovu zvládla lépe zkušenější Flipkensová, která postupem do čtvrtfinále vylepšila své loňské umístění.

Výsledky - Hertogenbosch - ženy (tráva, 220.000 dolarů):
Dvouhra - osmifinále:
Vinciová (6-It.) - Niculescuová (Rum.) 6:3, 6:7 (4:7), 6:0, Schiavoneová (It.) - Beguová (Rum.) 6:2, 2:6, 7:6 (10:8), Flipkensová (Bel.) - Gavrilovová (Rus.) 7:5, 7:6 (7:4), Arvidssonová (Švéd.) - Rusová (Niz.) 6:4, 6:1.

 

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Typicka Schiavone..Na jej zapasy sa uzasne díva,neviem ci nejaky tenista ATP alebo WTA otocil viac stratenych zapasov ako ona..
Reagovat
Heather_Fedex
do ted si pamatuju jeji obrat proti pavlyuchenkove v ctvrtfinale rg...az mi bylo nasti lito
Reagovat
Matti
Ouuu. Tak z 0-6 v tiebreaku to je prostě masakr.Na tohle není slov.
Reagovat
VlS
ta druhá holka na nákupy? To snad ani nejde ztratit 6 MP v řadě, to je snad statisticky vyloučený :-D.
Reagovat
smazaný uživatel
aj mne sa raz podarilo vo stvorhre vyhrat z 0:6 8:6, pritom som sa uplne prestal koncentrovat a zrazu to tam padalo :) superi s vidinou vitazstva to asi podcenili :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist