Schiavoneová se po životním úspěchu trápí, prohrála s Baltachaovou

29. 7. 2010, 23:56
Aktuality 9
WTA ISTANBUL - Nejsou tomu ani dva měsíce, co Francesca Schiavoneová senzačně vyhrála French Open. Tomu se teď ani nechce věřit. Po pařížském grandslamu ale prohrála už třetí utkání ze čtyř, dnes nestačila ani na Britku Baltachaovou.
Francesca Schiavoneová

Francesca Schiavoneová začátkem června nečekaně slavila premiérový grandslamový titul. Třicetiletá Italka vyhrála French Open a v žebříčku se katapultovala do top 10.

Jenže na trávě pak oba své zápasy prohrála a turnaje na evropské antuce kvůli drobnému zranění vynechala. První výhru od životního triumfu si připsala až tento týden v Istanbulu, kde skalpem Keothavongové zahájila přípravu na US Open.

Ve druhém kole však nasazená jednička nestačila na další britskou soupeřku Elenu Baltachaovou a prohrála už třetí z posledních čtyř utkání. Schiavoneová spáchala osm dvojchyb, zatímco Britka žádnou.

"Jsem na sebe moc pyšná. Je to moje třetí výhra nad hráčkou z top 10, tohle je moje nejlepší sezona," říká jediná Britka v elitní světové stovce, jež letos porazila také Číňanku Na Li. "Mám ještě na čem pracovat, ale cítím, že se neustále zlepšuju," dodala šestadvacetiletá hráčka.

"Po Wimbledonu jsem na nějaký čas vypnula. Pak jsme s trenérem začali pracovat na různých herních situacích a myslím, že se to vyplatilo. Víc si teď věřím a jsem spokojená s tím, jak hraju," dodala.

Schiavoneová brala porážku s nadhledem. "Ona skvěle podávala a získávala míče v důležitých výměnách," komentovala Italka. "Já jsem moc dobře nehrála, nebyla jsem ve své kůži. Ale to se může stát. Chci myslet pozitivně a nedělat problémy z jednoho zápasu. Musím pokračovat v práci a najít energii k návratu na kurt v bojovnější formě," uvedla aktuálně světová osmička. 

Baltachaová bude ve třetím čtvrtfinále usilovat o premiérový postup do semifinále s Němkou Petkovicovou.

Na finále z Portorože nenaváže Johanna Larssonová. Jednadvacetiletou Švédku v Turecku zastavila Rumunka Sorana Cirsteaová, jež vyhrála dvakrát 6-4.

"Po fyzické stránce se cítím výborně. Dnes jsem mohla vyhrát jednodušeji, ale ona hrála dobře v důležitých výměnách," řekla Cirsteaová, jež ve druhém setu prohrávala 2-4. "Ale samozřejmě jsem ráda, že se mi podařilo vyhrát ve dvou setech. To je pro mě nejdůležitější. S každým zápasem cítím, že se lepším. Jsem stále mladá, takže se mohu zlepšovat každý den a doufám, že jednoho dne si splním sny."

O semifinále bude hrát s třetí nasazenou Ruskou Anastasií Pavljučenovovou, jež porazila 6-3 6-2 Slovenku Magdalénu Rybárikovou

"Byl to náročný zápas, protože Magdaléna hraje jinak než ostatní holky. Dost své údery mění. Ale já se snažila zůstat u své hry a být agresivní. Jsem ráda, že se mi zápas takhle povedl," řekla nejmladší hráčka top 40.

- WTA INTERNATIONAL ISTANBUL (Turecko, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (29. 07. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
Baltachaová (Brit.) - Schiavonenová (1-It.) 6-4 6-2
Pavljučenkovová (3-Rus.) - Rybáriková (SR) 6-3 6-2
Cirsteaová (Rum.) - Larssonová (Švéd.) 6-4 6-4
Grothová (Austr.) - Lapuščenkovová (Rus.) 6-2 6-3

Čtyřhra - semifinále:
Kondratěvová/Uhlířová (1-Rus./ČR) - Panovová/Pučeková (Rus./Běl.) 6-4 2-6 10-6

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
je to chlap! a ještě k otmu Chilan!
Reagovat
BooOoo
je to chlap co si o sobe moc mysli ..
Reagovat
lofas
Schiavoneová je hráčka na h0vno , ona jeden turnaj vyhraje ale pak deset turnajů po sobě dokáže prohrát v prvním kole . Na French Open vyhrála jen proto že měla v řiti vražený motorek pohaněný baterii a ted si zapoměla vyměnit baterky.
Reagovat
skott
Pravda je ta, ze kdyby Schiavone nevyhrala French Open, tak nikdo podobny vysledek ani nezaregistruje, protoze zadne prekvapeni jeji soucasne porazky nejsou.Schiavnone je stale sotva prumernou tenistkou, kterou vzdy byla a vzdy i bude a jeji dvoutydenni chvile slavy, umocnena neskutecnym stestim na tom nic zmenit nemuze.Jsem si na 100% jisty, ze uz nikdy znova dalsi velky turnaj nevyhraje, natoz potom nejaky grandslam.A osobne jsem nejvic zvedavy na to, jak dlouho se vubec udrzi v desitce, protoze vypadnout z ni s GS titulem, to chce opravdu umeni a jenom to ukazuje na to, jak spatnou reklamou pro zensky tenis jeji vyhra v Parizi byla.O to vic je mi ted lito Samanthy Stosur, ktera se alespon neboji merit sily s konkurenci a neobjizdi zbabele Palerma nebo Istanbuly.
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, v té první větě jsi měl dát před kde čárku, protože se jedná o větu příslovečnou předmětnou, na kterou se ptáme 4.pádovou otázkou Koho co?
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, v té první větě jsi měl dát před kde čárku, protože se jedná o větu příslovečnou předmětnou, na kterou se ptáme 4.pádovou otázkou Kdo co?
Reagovat
smazaný uživatel
schiavone nemám k tobě slov, asi máš už letos splněno a teď si jezdíš pro startovné, no letos už tě sázet nebudu.
Reagovat
Ananas
Nevíte někdo kde se dá sledovat přenos z turnaje v Los Angeles? díky:)
Reagovat
smazaný uživatel
Sleduji dost tenisovych zapasu a i z Los Angeles jsou zatim skoro vsechny na nahodne najitych strankach a bezplatne wwww,pazdera.name. Hodne tenisovych zazitku.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist