Schiavoneová vykročila za obhajobou, smetla Oudinovou

23. 5. 2011, 13:42
Aktuality 10
Bez problémů vstoupila do letošního Roland Garros obhájkyně titulu a pátá nasazená Francesca Schiavoneová. Italská tenistka potřebovala jen hodinu a dvě minuty, aby ve svém úvodním zápase porazila Američanku Oudinovou 6-2 a 6-0.
Francesca Schiavoneová

Melanie Oudinová sice sebrala soupeřce hned v úvodním gamu podání, ovšem z vedení nad Franceskou Schiavoneovou se dlouho neradovala. První italská vítězka grandslamu v historii pak získala čtyři gamy za sebou a výsledek otočila. Druhý set už byl jasnou záležitostí Schiavoneové, která se ve druhém kole utká s Britkou Anne Keothavongovou, nebo Ruskou Vesnou Doloncovou.

O něco víc práce měla se svou soupeřkou 28. hráčka v pavouku Daniela Hantuchová. Slovenská tenistka si proti Číňance Shuai Zhang připsala 25 nevynucených chyb a na své cestě do dalšího kola ztratila dvakrát servis, překvapení ale nepřipustila a za hodinu a čtvrt zvítězila dvakrát 6-3.

Hůř si dnes vedla další z nasazených tenistek Naďa Petrovová. Ruská hráčka v souboji se svou bývalou krajankou a nyní zástupkyní Austrálie Anastasií Rodionovovou zvládla zkrácenou hru úvodní sady, v dalších dvou setech se ale rozhodlo o tom, že ani v Paříži nepostoupí do svého prvního letošního semifinále.

Přesně ve 20:20 hodin ukončila dvacetiletá Dánka Caroline Wozniacká svůj úvodní zápas proti o 20 let starší Japonce Kimiko Dateové. Světová jednička soupeřku smetla 6-2 6-0 a čeká ji druhé kolo proti Kanaďance Wozniakové.

Marion Bartoliová, jež v sobotu kvůli svalovému zranění nedohrála finále ve Štrasburku, na úvod domácího grandslamu nezaváhala. Francouzská tenistka s Gruzínkou Annou Tatišviliovou prohrála první set, nakonec ale zvítězila 1-6 6-2 6-1.

 

Výsledky - French Open - ženy (antuka, dotace 17,52 milionu eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Wozniacká (1-Dán.) - Dateová-Krummová (Jap.) 6:0, 6:2, Zvonarevová (3-Rus.) - Domínguezová-Linová (Šp.) 6:3, 6:3, Schiavoneová (5-It.) - Oudinová (USA) 6:2, 6:0, Bartoliová (11-Fr.) - Tatišviliová (Gruz.) 1:6, 6:2, 6:1, A. Radwaňská (12-Pol.) - Mayrová-Achleitnerová (Rak.) 6:1, 6:2, Kanepiová (16-Est.) - Arvidssonová (Švéd.) 7:5, 6:1, Kirilenková (25-Rus.) - Vandewegheová (USA) 7:6 (7:5), 6:2, Rodionovová (Austr.) - Petrovová (26-Rus.) 6:7 (5:7), 6:3, 6:4, Hantuchová (28-SR) - Šuaj Čang (Čína) 6:3, 6:3, Šuaj Pcheng (29-Čína) - Paszeková (Rak.) 6:3, 6:2, Vinciová (30-It.) - Briantiová (It.) 6:3, 3:6, 6:3, Llagosteraová (Šp.) - Pivovarová (Rus.) 6:3, 6:0, Beguová (Rum.) - Rezaiová (Fr.) 6:3, 6:3, Gallovitsová-Hallová (Rum.) - Kerberová (Něm.) 2:6, 6:3, 6:1, Erraniová (It.) - McHaleová (USA) 6:7 (4:7), 6:2, 9:7, Doloncová (Rus.) - Keothavongová (Brit.) 3:6, 7:6 (7:5), 6:4, Mirzaová (Ind.) - Barroisová (Něm.) 6:3, 6:3, Craybasová (USA) - Daniiliduová (Řec.) 6:3, 6:3, Lisická (Něm.) - Amanmuradovová (Uzb.) 6:0, 6:4, Scheepersová (JAR) - Kutuzovová (Ukr.) 6:3, 4:6, 6:2, Govorcovová (Běl.)- Szavayová (Maď.) 6:4, 4:6, 6:4, Wozniaková (Kan.) - Namigataová (Jap.) 6:1, 6:1, Bremondová (Fr.) - Rodinová (Rus.) 6:3,

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Hm, koukám, že se Tomášovi úspěšně podařilo dobře rozehrát dalšího soupeře k tomu, aby proti němu podal "životní výkon". Viděl jsem jen pátý set od stavu 2:2 a je třeba říci, že výsledek zápasu záležel skoro výlučně na tom, jak hrál Roberts. Byl daleko odvážnější, nebezpečnější a prostě lepší hráč.
Reagovat
tito
No tak jestli se teď Robert n.....e z nabídnuté šance, tak je vystaráno..
Reagovat
smazaný uživatel
Koukám, že s Tomášem to jde nějak z kopce. Snad se ještě vzchopí, pač prohrát s Robertem z 2:0 na sety, to by byla ostuda.
Reagovat
Pe3k
Zatím se nám ta ostuda vcelku rýsuje. Uvidíme jestli se v tom pátíém setu vzchopí. Roger první set 6:3 come on!
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, Rogera sleduju, opět krásné výměny, nečekané volby úderů, to umí jen Roger. :-) Ostatně komentátoři Eurosportu to říkali přesně (myslím anglického Eurosportu - Wilander a spol.): "Djokovič hraje v současnosti nejlepší tenis na světě, ale kdybych si měl vybrat, jestli půjdu na zápas Djokoviče, nebo Federera, vyberu si Rogera, protože ten hraje nejkrásnější tenis." Naprostý souhlas!
Reagovat
Pe3k
Ale ten smeč co zkazil na síti to jsem si neodpustil sprostý komentář...A prozatimní využívají breakbolů taky vcelku mizerné. Naštěstí ted využil hned první. Snad vyhraje ve 3 setech.
Reagovat
smazaný uživatel
6:3 6:4, je to na dobré cestě. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Není důležité, co hraje proti relativně slabým soupeřům, ale co hraje proti hráčům ze světové špičky. A nedá se říci, že by třeba proti Söderlingovi (Madrid) nebo Nadalovi předváděl hezčí tenis než Djokovič.
Reagovat
Pe3k
Sice souhlasím s tím co jsi napsal, ale tím, že jsi to vytrhnul z kontextu tak pravdu nemáš. Komentátoři se bavili o tom že Federer hraje nejkrásnější tenis (nehledě na to, že je již za zenitem) a šakal jen napsal co si myslí oni. Djoker v současnosti hraje určitě lépe ale Federerova elegance se natrénovat nedá, s tím se musíš narodit.
Reagovat
smazaný uživatel
Já tím chci říct, že proti těm nejlepším soupeřům nemá ani zdaleka tolik příležitostí hrát nějaké překvapivé či super efektní míče; většinou je to prostě souboj od základní čáry.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist