Schiavoneová znovu neztratila set, s Domínguezovou-Linovou si zahraje o titul

27. 4. 2013, 19:35
Aktuality 2
WTA MARRÁKEŠ - Šampionka French Open z roku 2010 Francesca Schiavoneová na antuce v Marrákeši ukazuje skvělou formu. Dvaatřicetiletá Italka si v semifinálovém klání poradila s Jihoafričankou Chanelle Scheepersovou a bez ztráty setu došla už do finále. V něm se utká se Španělkou Lourdes Domínguezovou-Linovou, která dnes otočila nepříznivý stav utkání s Lucemburčankou Mandy Minellaovou.
Francesca Schiavoneová

Bývalá světová čtyřka a vítězka French Open z roku 2010 Francesca Schiavoneová i ve dvaatřiceti letech dokazuje, že se s ní musí počítat. V dnešním semifinálovém klání porazila Schiavoneová ve dvou setech Jihoafričanku Chanelle Scheepersovou, jež na turnaji vyřadila například nasazenou dvojku Rumunku Soranu Cirsteaovou.

Rozjetá Jihoafričanka v úvodním dějství dlouho držela s nasazenou šestkou krok, nakonec však první set ztratila v tie-brejku. Ve druhé sadě už favorizovaná Italka na kurtu dominovala, třikrát vzala Scheepersové servis a za hodinu a 48 minut hry proměněním pátého mečbolu zápas ukončila.

Schiavoneová si finále turnaje WTA, v němž bude bojovat o šestý triumf, zahraje po necelém roce. Její poslední finálová účast byla minulý rok v květnu na antuce ve francouzském Štrasburku, kde celý turnaj vyhrála a získala pátý titul.

Její sokyní v boji o titul bude Španělka Lourdes Domínguezová-Linová, která dnes otočila semifinálový zápas proti Lucemburčance Mandy Minellaové. Španělka sice prohrála úvodní set, pak ale jakoby pookřála, její výkon se zlepšil a Lucemburčance ve druhém dějství nadělila dokonce i nepopulárního 'kanára, čímž si vynutila třetí set.

V něm Domínguezová-Linová pokračovala ve výkonu z druhého dějství a zápas po hodině a 49 minutách dovedla do vítězného konce. Španělka si tak na marocké antuce s Italkou zahraje už o svůj třetí titul v kariéře.

- WTA INTERNATIONAL MARRÁKEŠ -
Maroko, antuka, 235.000 dolarů)
sobotní výsledky (27. 04. 2013)

Dvouhra - semifinále:
Schiavoneová (6-It.) - Scheepersová (JAR) 7:6 (7:4), 6:1
Domínguezová (Šp.) - Minellaová (Luc.) 2:6, 6:0, 6:1.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Petr Pokorný

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
gratulace veliká! Probuď se ještě na antuce k nějakému výkonu, jsi srdcařka, moc hezky se na to kouká, když se ti daří.:))
Reagovat
dadaft
milá Francesco,
nikdy nezapomenu na tvou jízdu RG 2010 a 2011.
od té doby se úrovni tvé antukové hry nikdo ani nepřiblížil,
takže ti tenhle titul moc přeju.
c´mon.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist