Schnyderová je nejstarší úspěšnou kvalifikantkou grandslamu

25. 8. 2018, 13:58
Aktuality 10
Bývalá světová sedmička Patty Schnyderová, jež před třemi lety obnovila kariéru, si na US Open zahraje poprvé od Roland Garros 2011 hlavní soutěž grandslamu. Devětatřicetiletá Švýcarka v New Yorku prošla kvalifikací, což ve věku 39 let a 269 dní dokázala jako nejstarší tenistka v historii grandslamů.
Profily hráčů
Patty Schnyderová

Švýcarská tenistka Patty Schnyderová zvládla v 39 letech kvalifikaci US Open a stala se nejstarší hráčkou, která kdy prošla kvalifikačními boji do hlavní soutěže grandslamového turnaje. Na jednom z podniků velké čtyřky se představí poprvé od Roland Garros 2011, po kterém ukončila kariéru.

Někdejší sedmá hráčka světa Schnyderová, jež v prosinci oslaví 40. narozeniny, se vrátila k tenisu v roce 2015 po narození dcery Kim. O start na US Open usilovala už vloni, ve třetím kole kvalifikace ale neuspěla.

Do hlavní soutěže nepostoupila vítězka jedenácti turnajů WTA ve dvouhře ani letos na Australan Open. V New Yorku jsou jejím maximem čtvrtfinálové účasti z let 1998 a 2008. Nyní ji v prvním kole čeká bývalá světová jednička Ruska Maria Šarapovová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
Aussie
myslím že to bylo 98 roce, jako asi 19-letou holčičku, byla ale už tehdy v top 10. Dělal jsem s ní krátké interview pro zdejší radio. Rozešla se nedlouho předtím tak nějak trochu dramaticky s rodiči, jak už tomu u mladých děvčat bývá. Tulila se ke svému o hodně staršímu koučovi, do něhož byla zřejmě zamilovaná, jak už tomu u mladých děvčat bývá.
Je hezké vidět ji nyní jako veteránku a moc jí budu přát proti té ... jak se jmenuje ... té co prodává to cukroví...
Reagovat
FulnekUltras
tak tak ;-)
Reagovat
tommr
mě víc zaujal postup Zvonarevový, která je bývalá světová dvojka a taky dlouho pauzírovala ...

Zvonareva by se teoreticky mohla střetnout ve třetím kole s Petrou Kvitovou. Na takovej zápas bych byl hodně zvědavej ...
Reagovat
EllNino
těžko přejde přes rozjetou Sabalenku, ač bych jí to přál :) ... Aryna ale půjde i přes Petru podle mě
Reagovat
aligo
Tak Zvonareva prošla už ve wimbledonu
Reagovat
FulnekUltras
tam ji stopla pozdější vítězka, takže... hlavně pryč s xenou
Reagovat
FulnekUltras
Úctyhodný rekord. Takové matky uznávám a fandím. Vypraš kožich i Mařeně.
Reagovat
com
fandina tu ma skorovrstevnici :D
Reagovat
milik254
1998, 2008, 2018?
Reagovat
Gulbis
1918,1938,1948,1968?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist