Schüttler šokuje, je už v semifinále

3. 7. 2008, 20:04
Aktuality 1
Německý tenista Rainer Schüttler se v dvaatřicetiletech stal překvapivým semifinalistou letošního Wimbledonu. Tenista, který kromě finálové účasti na Australian Open 2003 nikdy nehrál grandslamové čtvrtfinále, v dnešní dohrávce porazil Francouze Arnauda Clementa 6-3 5-7 7-6 6-7 8-6. 94. hráč světa se o postup do finále střetne se světovou dvojkou Rafaelem Nadalem.
Rainer Schüttler

Německý tenista Rainer Schüttler zkompletoval semifinále mužské dvouhry, v němž se v pátek utká s druhým hráčem světa Rafaelem Nadalem. Dvaatřicetiletý hráč porazil ve čtvrtfinálovém duelu outsiderů Francouze Arnauda Clémenta po více než pěti hodinách 6-3 5-7 7-6 6-7 8-6. Utkání se hrálo od středy a bylo několikrát přerušeno kvůli tmě a dešti, pozdější vítěz odvrátil v pátém setu mečbol.

Pro aktuálně 94. hráče žebříčku Schüttlera je postup do wimbledonského semifinále největším úspěchem od roku 2003, kdy prohrál s Andrem Agassim ve finále Australian Open. Kromě tohoto úspěchu se na grandslamech nikdy nedostal přes 4. kolo.

Arnaud Clement si čtvrtfinálovou účastí tak vynahradil nepříjemnost z úvodu turnaje, když kvůli zranění deblového parťáka Michaela Llodry nemohli vykročit za obhajobou loňského triumfu ve čtyřhře. Třicetiletý Francouz hrál grandslamové čtvrtfinále potřetí v kariéře, v roce 2001 postoupil na Australian open dokonce do finále.

Nejlepší deblový pár světa, američtí bratři Bryani, se s Wimbledonem loučí před branami finále. Dnes prohráli se švédsko-zimbabwskou dvojicí Björkman/Ullyett 6-7 7-5 6-7 6-7. Bob s Mikem se tak do čtvrtého wimbledonského finále v řadě neprobojovali.

WIMBLEDON MUŽI - čtvrteční výsledky:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Schüttler (Něm.) - Clément (Fr.) 6:3, 5:7, 7:6 (8:6), 6:7 (7:9), 8:6.

Semifinálové dvojice:
Federer (1-Švýc.) - Safin (Rus.), Nadal (2-Šp.) - Schüttler.

Čtyřhra - semifinále:
Björkman, Ullyett (8-Švéd./Zimb.) - B. Bryan, M. Bryan (1-USA) 7:6 (7:3), 5:7, 7:6 (7:5), 7:6 (11:9).

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
dobrá práce a má na rok vystaráno, jinak by ho čekaly "jen" challengery.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist