Schwartzman na domácí antuce v Buenos Aires ukončil Thiemu neporazitelnost

17. 2. 2019, 13:02
Aktuality 0
ATP BUENOS AIRES - Diego Schwartzman před domácím publikem v Buenos Aires vyhrál semifinálovou bitvu s Dominicem Thiemem, kterému utekl z mečbolu, a postoupil do finále. V něm bude argentinský tenista čelit Italu Marcu Cecchinatovi.
Diego Schwartzman

Diegu Schwartzmanovi se v Buenos Aires nikdy výrazně nedařilo, jeho maximem bylo čtvrtfinále z loňského ročníku. Letos však na domácí antuce vyhrál poprvé od loňského Roland Garros tři zápasy po sobě. 

Po Slovinci Bedenem a Španělu Ramosovi si šestadvacetiletý Argentinec poradil i s nejvýše nasazeným Dominicem Thiemem, kterého udolal po velkém boji 2-6 6-4 7-6. O rok mladšímu rakouskému šampionovi z let 2016 a 2018 tak připravil první porážku na Argentina Open.

Schwartzman přitom prohrával 2-6 a 2-4, ale pak získal čtyři gamy v řadě a vynutil si třetí dějství. V něm znovu ztrácel, ale ze stavu 1-4 otočil na 5-4 a podával na vítězství. Zápas ale neukončil a za stavu 5-6 čelil mečbolu. Dokázal ho však odvrátit a duel plný zvratů dovedl do vítězného konce. 

19. hráč světa Schwartzman bude ve svém 5. finále usilovat o 3. titul a opět z antuky. Jeho soupeřem bude soused ze světového žebříčku Ital Marco Cecchinato (h2h 1-0), který má ve finálových utkáních stoprocentní úspěšnost - loni uspěl na antukách v Budapešti a Umagu.

Šestadvacetiletý Cecchinato do Buenos Aires dorazil se šňůrou čtyř porážek, v hlavní městě Argentiny však ve třech zápasech neztratil ani set. V semifinále si poradil 6-4 6-2 domácího Guidu Pellu, který marně usiloval o druhé finále během dvou týdnů.

Schwartzman bude hrát o titul ve čtyřhře, ve které hraje právě se svým semifinálovým soupeřem ze dvouhry Thiemem.

• ATP 250 BUENOS AIRES •
Argentina, antuka, 637.135 dolarů
sobotní výsledky (16. 02. 2019)
• Dvouhra - semifinále •
Schwartzman (4-Arg.) - Thiem (1-Rak.) 2-6 6-4 7-6(5)
Cecchinato (3-It.) - Pella (Arg.) 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist