Sedm. Tolika kvalifikacemi v řadě prošla Hradecká bez porážky

23. 3. 2011, 09:34
Aktuality 1
WTA MIAMI - Už 19 zápasů v řadě v kvalifikacích na turnaje WTA neprohrála. Lucie Hradecká potvrdila svou formu i v Miami a čeká ji další start v hlavní soutěži prestižního turnaje. Sítem naopak neprošly Andrea Hlaváčková, Sandra Záhlavová, Renata Voráčová, Eva Birnerová a Lukáš Rosol.
Lucie Hradecká

Lucie Hradecká prožívá nejlepší začátek sezony v kariéře. Po triumfu na turnaji ITF v Midlandu ukončila sedmizápasovou šňůru porážek na okruhu WTA a v Memphisu nakonec došla do semifinále. V Monterrey si pak zahrála ve druhém kole a v minulých dnech v Indian Wells si poprvé na tak velkém turnaji zahrála ve třetím kole.

Zároveň se však může chlubit také málo vídanou bilancí v kvalifikacích. Nyní v Miami si totiž poradila s Američankami Capraovou i Falconiovou a posedmé v řadě prošla kvalifikačním sítem pro hlavní soutěž turnaje WTA. Neprohrála už 19 utkání v řadě.

Poté, co v loni v žebříčku vypadla z první světové stovky, ji nyní patří 71. příčka a přiblížila se svému maximu (56. místo z roku 2009).

V prvním kole se na Floridě utká s Yung-Jan Chan, jež v kvalifikaci vyřadila její deblovou partnerku Andreau Hlaváčkovou. Ta v kvalifikaci vypadla po úvodním zápase, stejně jako Sandra Záhlavová.

V rozhodujícím zápase o postup do hlavní soutěže neuspěly Renata Voráčová a Eva Birnerová. Ta letos neprošla kvalifikací už pošesté, naposledy to dokázala v roce 2006 na US Open.

Lukáš Rosol už letos dvě kvalifikace na turnaje ATP zvládl, v Miami ale neuspěl. Český tenista v závěrečném kole podlehl 4-6 1-6 Američanovi Ryanu Sweetingovi. Mezi elitou tak v mužské části budou startovat jen dva Češi: Tomáš Berdych a Radek Štěpánek.

- WTA PREMIER MANDATORY & ATP MASTERS 1000 MIAMI - 
(USA / Florida, tv. povrch, 4.500.000 dolarů)
výsledky českých tenistů v kvalifikaci (21. - 22. 03. 2011)

Ženy:
Kvalifikace - 2. kolo:
Hradecká (ČR) - Falconiová (USA) 6-1 5-7 6-1
Mirzaová (Ind.) - Voráčová (ČR( 6-4 6-2
Shuai Zhang (Čína) - Birnerová (ČR) 6-2 2-6 6-4

Kvalifikace - 1. kolo:
Hradecká (ČR) - Capraová (USA) 6-3 6-1
Voráčová (ČR( - Dentoniová (It.) 6-3 6-3
Birnerová (ČR) - Parmentierová (Fr.) 7-5 4-6 6-3
Yung-Jan Chan (Tchaj-wan) - Hlaváčková (ČR) 7-6(4) 7-6(1)
Falconiová (USA) - Záhlavová (ČR) 4-6 6-3 6-1

Muži:
Kvalifikace - 2. kolo:
Sweeting (USA) - Rosol (ČR) 6-4 6-1

Kvalifikace - 1. kolo:
Rosol (ČR) - Elias (Portu.) 7-5 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Birnerová ještě dost překvapila, že se s tou Shuai Zhang byla schopna celkem držet a bylo to těsné. Čekal jsem ale, že Rosol bude víc vzdorovat tomu Sweetingovi -- 4:6, 1:6, to je v podstatě debakl.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist