Sedm zápasů bez ztráty setu. Američanka Davisová ovládla z kvalifikace poslední generálku v Hobartu

14. 1. 2023, 04:57
Aktuality 2
WTA HOBART - Lauren Davisová si v Hobartu z kvalifikace došla pro svůj druhý kariérní titul z turnajů WTA. Devětadvacetiletá Američanka, která už byla na 26. místě a teď figuruje na 84. příčce, dokonce v ani jednom ze sedmi zápasů neztratila set. V tom posledním přehrála debutantku ve finále na této úrovni Elisabettu Cocciarettovou z Itálie.
Lauren Davisová (© AFP)

Lauren Davisová přesně před šesti lety odehrála v novozélandském Aucklandu své třetí a poslední předchozí finále na turnajích WTA a získala svůj až dodneška jediný titul na nejvyšším okruhu. Devětadvacetiletá Američanka se posléze vyšplhala na 26. místo žebříčku, ale od začátku sezony 2019 marně čeká na návrat do nejlepší padesátky.

K němu má teď mnohem blíže. V Hobartu, kde se v předchozích dvou letech kvůli pandemii koronaviru nehrálo, totiž zvládla včetně kvalifikace všech sedm zápasů a v ani jednom neztratila set. Aktuálně 84. hráčka světa v tom posledním přehrála 7-6(0) 6-2 debutantku ve finále na této úrovni Elisabettu Cocciarettovou z Itálie.

V úvodní sadě nebyl k vidění žádný brejk, Davisová ovšem musela likvidovat dva setboly za stavu 5-6. Rozhodoval tak tie-break, v němž nepovolila soupeřce jediný bod. Ve druhém dějství se velmi rychle dostala do vedení 5-0, a přestože pak prohrála osm fiftýnů v řadě, větší zdramatizování už nepřipustila.

Davisová, která čekala na jakoukoli finálovou účast od května 2019 a je čtvrtou americkou šampionkou Hobart International (Chanda Rubinová 1999, Amy Frazierová 2004 a Sofia Keninová 2019), v pondělním vydání světového hodnocení vylétne o 27 pozic a bude figurovat na 57. příčce, přesně před Lindou Noskovou.

Cocciarettová se v Hobartu dostala do svého teprve druhého semifinále na akcích WTA (Guadalajara 2021). Také ona si v pořadí výrazně polepší, těšit se může na skok na 48. místo a debut v Top 50.

Obě finalistky teď čeká rychlý přesun z Tasmánie do Melbourne, kde v příštím týdnu vypukne úvodní grandslam sezony. Cocciarettová začne už v pondělí soubojem s úřadující wimbledonskou šampionkou Jelenou Rybakinovou, Davisová v úterý nastoupí proti Dance Koviničové.

• WTA 250 HOBART •
Nový Zéland, tv. povrch, 259.303 dolarů
sobotní výsledky (14. 1. 2023)
• Dvouhra - finále •
Davisová (USA) - Cocciarettová (It.) 7-6(0) 6-2
• Čtyřhra - finále •
Flipkensová/Siegemundová (1-Belg./Něm.) - Golubicová/Udvardyová (Švýc./Maď.) 6-4 7-5
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
EllNino
Sára může být taky dobrá :)
Reagovat
tommr
jj obě měří 157 cm a tak musí překonávat výškovej handicap. Sára by ale mohla dokázat víc než Davisová ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist