Sela si poprvé zahraje ve finále. Proti Roddickovi

27. 9. 2008, 17:45
Aktuality 0
ATP PEKING - Izraelský tenista Dudi Sela postoupil na turnaji v Pekingu poprvé v kariéře do finále na okruhu ATP. Dvaadevadesátý hráč světa se v neděli utká o titul s favorizovaným Andym Roddickem z USA.
Dudi Sela

Dudi Sela porazil v dnešním semifinále dvakrát 6-3 sedmého nasazeného Rainera Schüttlera a stal se prvním finalistou z Izraele po Harelu Levym, jenž neúspěšně bojoval o titul před osmi lety v Torontu. Posledním izraelským vítězem turnaje ATP byl v roce 1993 Amos Mansdorf.

"Dnešní zápas dávali v Izraeli v televizi. Lidé mi volali, žjsem všude. V novinách, v televizi," řekl po postupu do finále šťastný Sela.

"Cítím se po všech těch zápasech dobře. Myslím, že jsem dnes hrál slušně," pochválil se tenista, který v Číně vyřadila už i Španěly Davida Ferrera nebo Tommyho Robreda. Před týdnem pomohl Izraeli k postupu do Světové skupiny Davis Cupu.

Andymu Roddickovi vzdoroval Němec Björn Phau pouze v druhém setu, který vyhrál v tie-breaku. První a třetí sadu získal Američan hladce 6-2 6-1 a během celého zápasu soupeři ani jednou nenabídl brejkbol.

Roddick letos získal dva tituly, ty se ale datují už k začátku sezony. Se Selou se utká poprvé a rád by si triumfem pootevřel vrátka na Turnaj mistrů.

ATP PEKING (Japonsko, tv. povrch, 524.000 dolarů) - sobotní výsledky:

Dvouhra - semifinále:
Roddick (2-USA) - Phau (Něm.) 6-2 6-7(4) 6-1
Sela (Izr.) - Schüttler (7-Něm.) 6-3 6-3

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist