Semifinále jsou nejblíže Španělé

11. 4. 2008, 22:38
Aktuality 1
V Argentině a Rusku, kde hrají Švédové respektive Češi, je po prvním dnu stav vyrovnaný 1-1. Do vedení se tak po výhrách Rafaela Nadala a Davida Ferrera dostali na půdě Německa zatím pouze Španělé. V americkém Winstonu vedou domácí obhájci titulu nad Francií 1-0, druhý bod může přidat James Blake.
Španělský tým se raduje po výhře Davida Ferrera

Německo - Španělsko 0-2
Rafael Nadal v úvodní dvouhře čtvrtfinále Davisova poháru s Německem potvrdil roli favorita a po výhře nad Nicolasem Kieferem poslal Španělsko do vedení 1:0. Druhý hráč světového žebříčku si se soupeřem v Brémách poradil za necelé tři hodiny po setech 7-6 6-0 6-3.

Jednadvacetiletý Nadal se před zápasem musel vypořádat s přesunem z USA do Evropy, když v neděli prohrál ve finále turnaje v Miami s Rusem Nikolajem Davyděnkem. Pokud ale na Nadalovi byly znát následky časového posunu, bylo tomu tak jen v prvním setu. V něm španělská jednička využila jen jeden z deseti brejkbolů a výhru vybojovala až v tiebreaku.

Poté se Nadal dostal do tempa a zbývající dva sety byly jeho jasnou záležitostí. Ve druhém nadělil Kieferovi "kanára" a ve třetím soupeři dovolil uhrát jen tři gamy.

Druhý uklidňující bod pro Španělsko získala světová pětka David Ferrer. I když španělský tenista s domácím Philippem Kohlschreiberem prohrál úvodní sadu v tiebreaku, dokázal se do utkání dostat zpět a vyhrát 3-1. Poslal tak Španělsko do vedení 2-0.

"Od druhého setu jsem se začal více pohybovat a hrát lépe," byl si Španěl vědom zlomu v utkání. "David byl skvělý. Hrál tenis světové úrovně," pochválil svého svěřence španělský trenér Emilio Sanchez. Rozhodující postupový bod mohou tenisté z pyrenejského poloostrova získat už v sobotní čtyřhře, ve které by měli nastoupit Feliciano López s Fernandem Verdascem.

Argentina - Švédsko 1-1
Úlohu favorita potvrdil v prvním utkání Davis Cupu mezi Argentinou a Švédskem domácí David Nalbandian. Sedmý hráč světa povolil Thomasi Johanssonovi jediný set a zvítězil 6-2 5-7 6-4 6-2.

O vyrovnání stavu na 1-1 se za hosty postaral Robin Söderling. Ač byl na domácí antuce favoritem Argentinec José Acasuso, tak Söderling potvrdil dvě letošní finálové účasti a svého soupeře smetl hladce 6-0 6-4 6-1.

Do zítřejšího deblového utkání by za domácí mělo nastoupit duo Nalbandian/Caňas proti švédské dvojici Björkman/Lindstedt. Hostující kapitán Mats Wilander zřejmě do zápasu svou jedničku Robina Söderlinga nepostaví - v Davisově poháru ani v tomto roce žádný deblový zápas totiž neodehrál. Jako reálnější alternativa za Lindstedta se jeví Thomas Johansson, jenž před rokem společně s Björkmanem na domácí půdě pár Caňas/Nalbandian porazil.

USA - Francie 1-0
Úspěšně do čtvrtfinále vykročili obhájci titulu Američané. Do vedení v sérii s Francií je poslal v úvodní dvouhře na domácí půdě ve Winston-Salemu Andy Roddick, který ve třech setech porazil Michaela Llodru 6-4 a dvakrát 7-6. Roddick v zápase nasázel 30 es, Llodra o čtyři méně. O druhý bod bude bojovat James Blake s Paulem-Henrim Mathieuem.

Česko - Rusko 1-1
Safin (Rus) - Berdych (ČR) 6-7 4-6 6-3 6-2 6-4
Andrejev (Rus) - Štěpánek (ČR) 3-6 2-6 4-6

DAVIS CUP - výsledky po pátečních dvouhrách:

Česko - Rusko ... 1-1 po prvním dnu
Safin (Rus) - Berdych (ČR) 6-7 4-6 6-3 6-2 6-4
Andrejev (Rus) - Štěpánek (ČR) 3-6 2-6 4-6

Německo - Španělsko ... 0-2 po prvním dnu
Kiefer (Něm) - Nadal (Špa) 6-7 0-6 3-6
Kohlschreiber (Něm) - Ferrer (Špa) 7-6 3-6 4-6 2-6

Argentina - Švédsko ... 1-1 po prvním dnu
Nalbandian (Arg) - T. Johansson (Švé) 6-2 5-7 6-4 6-2
Acasuso (Arg) - Söderling (Švé) 0-6 4-6 1-6

USA - Francie ... 1-0 po úvodní dvouhře
Roddick (USA) - Llodra (Fra) 6-4 7-6 7-6
Blake (USA) - Mathieu (Fra) ... začátek v 21:40 SELČ

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil. ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Sledoval jsem Davida Ferrera s Kohlschreiberem a hrál fakt parádně, už se vrací do loňské formy.Jinak Nadal naprosto v pohodě. Bez Haase nemají Němci na Španěly vůbec nárok, i když i s Haasem by dostali.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist