Senzace v Madridu: Titul favoritkám 'ukradla' Francouzka Rezaiová

16. 5. 2010, 20:11
Aktuality 8
WTA MADRID - V téměř nejsilnější možné konkurenci se senzačně prosadila Aravane Rezaiová. Nenasazená francouzská tenistka získala nejcennější titul, když ji ve finále nezastavila ani Venus Williamsová.
Profily hráčů
Aravane Rezaiová

Aravane Rezaiová překvapivě dosáhla životního úspěchu. V Madridu, kde startovala kompletní světová desítka, nenašla přemožitelku a po finálové výhře 6-2 7-5 nad světovou trojkou Američankou Venus Williamsovou 6-2 7-5 slaví nejcennější turnajové vítězství.

Třiadvacetiletá Rezaiová zdolala čtvrtou nasazenou Williamsovou za hodinu a 42 minut. Ve druhé sadě nepomohlo devětadvacetileté Američance k triumfu ani vedení 5-2. Na antuce Williamsová v letošní sezoně utrpěla teprve druhou porážku. Přesto se v pondělí posune ve světovém žebříčku na druhé místo za svou sestru Serenu.

Dcera íránských rodičů Rezaiová na cestě do finále ztratila jediný set a vyřadila mimo jiné bývalou světovou jedničku Justine Heninovou, Kláru Zakopalovou, či Jelenu Jankovičovou. Semifinále jí ulehčila česká jednička Lucie Šafářová, která po prvním setu odstoupila kvůli zranění zadního stehenního svalu.

Za třetí titul v kariéře inkasovala Rezaiová prémie 620.000 eur. Loni triumfovala na menších turnajích ve Štrasburku a na Bali. Do žebříčku si připíše 1000 bodů a poprvé v kariéře by se mohla posunout mezi 15 nejlepších tenistek světa.

- WTA PREMIER MANDATORY MADRID (Španělsko, antuka, 4.500.000 dolarů) -
nedělní výsledky (16. 05. 2010)

Dvouhra - finále:
Rezaiová (Fr.) - V. Williamsová (4-USA) 6-2 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Já tak trošku nerozumím jedné věci - proč, proboha, když nějaká hráčka vyhraje podnik jako je tento v Madridu, navíc suverénním způsobem, dá kanára Heninové, porazí 2:0 ve finále Venus, tady jsou jenom TŘI KOMENTY??!!! A pokud přijde zase nějaký propagační článek o Federerovi, tak je tam hned 80 trapných vylití mozku...
Reagovat
smazaný uživatel
Chcel som dat koment a kukol som ze tu je 1 ci 2 uz neviem tak som sa na to vykaslal naco budem pisat 10 minut daco inteligentne dlhe ked mi nikto neodpise. NEviem ani ja preco tu nic neni o nej. To iste Martinezova pred tyzdnom ked vyhrala v Rime tiez nic moc nebolo.
Reagovat
skott
Souhlasim, to jsou stale dokola ty same vymyte mozky, ktere vidis jen u clanku R+R.Drepi tady od rana do vecera, jen aby zachytili prvni zminku o Federerovi nebo Nadalovi a nemaji naprosto zadnou potuchu, ze existuji i jini hraci, nedejboze hracky:)
Za sebe muzu rict k finale jen to, ze mi hodne pripomnelo Venus na AO s Li Na.Podobne agresivni souperka, podobne promarnene sance, prestoze jich mela dost (nejakych sest setbolu).To se Venus casto nestava.Presto muze byt vic nez spokojena, obhajila vsechny body z antuky z lonska, ma deblovy titul, zajistila si nasazeni dvojky na RG...no ale aby se odpoutala v poctu titulu od Martiny si nastesti musi jeste par tydnu pockat;-)
Reagovat
smazaný uživatel
for romisak: odepíšu každýmu, kdo napíše nějaký inteligentí názor a nebude psát kraviny, co tu musím číst každý den, když se sem dá článek o Federerovi nebo Nadalovi, protože tam přispívá samej blb...
Reagovat
smazaný uživatel
jooooo tedka v expres zpravach...Skvělá forma posunula Lucie Šafářovou už na 2. místo světového žebříčku. jooooooo pani ta je nejaka dobra:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Tahle Paraván Rezaj se mi líbí. Hraje hodně agresivně (často na to taky doplatí, když jí dojdou síly), ale narozdíl od bláznivých rusaček skoro nedělá metrové auty.
Dneska jsem se dost bál, aby nezopakovala letošní Sydney, kdy vedla nad Serenou 6-3 5-2 a přesto to nakonec projela. GL do Paříže, nasazení v první šestnáctce bude dobrá výchozí pozice pro další překvápko.
Reagovat
smazaný uživatel
jsem opravdu rád, že vyhrála Rezai... aspon je to trochu změna a každé překvapení je vítané... Rezai ale porazil cestou do finále silné soupeřky, ale rozhodně jsem nečekal, že by došla takhle daleko a ještě to vyhrála...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist