Seppimu se před Davis Cupem nedaří. V Záhřebu dohrál i Ljubičič

1. 2. 2012, 19:07
Aktuality 2
Lídrovi italského daviscupového týmu Andreasi Seppimu se nevyvedla příprava před zápasem s českými tenisty. Pátý nasazený hráč vypadl na turnaji v Záhřebu už ve druhém kole, když dnes neuhrál ani set proti Rakušanovi Jürgenu Melzerovi.
Andreas Seppi

Dvaačtyřicátý hráč světového žebříčku Andreas Seppi bude jedničkou Italů v ostravském duelu na konci příštího týdne. Herní generálka mu ale nevyšla; někdejší osmý hráč světa Jürgen Melzer sice jako kvalifikant nebyl mezi nasazenými, ovšem proti Seppimu potvrdil, že se v Záhřebu začíná dostávat do formy. Soupeři o jednu příčku níže v pořadí ATP čtyřikrát sebral servis, vyhrál hladce po 68 minutách a postoupil do čtvrtfinále.

"Potřebuju před Davis Cupem hrát, abych si zvedl sebedůvěru," řekl po svém vítězství Melzer, kterého čeká příští týden souboj s ruskými reprezentanty.

"V prvních dvou kolech kvalifikace jsem měl ještě jet lag, protože jsem z Austrálie přiletěl ve středu večer. Přijet sem a hrát tu byl výborný nápad, jinak bych totiž jen trénoval ve Vídni. S tím, jak momentálně hraju, jsem spokojený," dodal Rakušan, který po dnešku vede ve vzájemných zápasech nad Seppim 4-3.

Druhou výhru v sezoně si v Záhřebu připsal Ivan Dodig, který vykročil za obhájením svého dosud jediného titulu. Sedmadvacetiletý Chorvat v úvodním kole zdolal po dvouhodinovém boji a 21 nasázených esech 7-6 7-5 Turka Marsela Ilhana.

Dodiga po zápase těšilo, že už ho nelimitovalo zranění zad, kvůli kterým nedohrál zápas 1. kola na Australian Open. "Během hry to pro mě bylo nejdůležitější, že jsem necítil bolest."

Naopak nejvýše nasazený Ivan Ljubičič, vítěz turnaje z roku 2006 a finalista dalších dvou ročníků, se loučí s domácí halou už ve druhém kole. Dvaatřicetiletý Chorvat skončil na raketě finalisty posledních dvou ročníků Michaela Berrera. Německý tenista vyhrál dvakrát 6-4 a čeká ho čtvrtfinále proti Melzerovi.

"Hrál jsem špatně. Prohra na domácí půdě bolí, ale v tenise je dobré, že na další šanci nemusíte dlouho čekat," komentoval Ljubičič.

Po vyřazení ze singlu pokračuje v Záhřebu alespoň ve čtyřhře Lukáš Rosol, který hraje s Italem Danielem Braccialim. Oba jsou v nominaci pro ostravský duel Davis Cup.

Výsledky - Záhřeb (tvrdý povrch, dotace 398.250 eur):

Dvouhra - 1. kolo:
Zemlja (Slovin.) - Veič (Chorv.) 7:6 (7:5), 7:6 (8:6), Sela (Izr.) - Beck (Něm.) 3:6, 6:3, 6:2, García-López (Šp.) - Evans (Brit.) 6:4, 1:6, 6:1, Dodig (Chorv.) - Ilhan (Tur.) 7:6 (7:5), 7:5.

2. kolo:
Berrer (Něm.) - Ljubičič (1-Chor.) 6:4, 6:4. Melzer (Rak.) - Seppi (5-It.) 6:2, 6:3, Haase (7-Niz.) - Bachinger (Něm.) 7:6 (7:4), 3:6, 6:3.

Čtyřhra - 1. kolo:
Bracciali/Rosol (It./ČR) - Delgado/Marray (Brit.) 6:7 (4:7), 7:5, 10:8.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
si zahraje maximálně až po čtyřhře protože povedeme 3:0 pak nastoupí s něčim co ani moc nebude znát:)
Reagovat
smazaný uživatel
Toho čaju Rosol rozbije, bo my v Ostravě mu budeme fandit.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist