Serena dobyla Wimbledon. Už počtvrté a bez ztráty setu!

3. 7. 2010, 16:21
Aktuality 11
WIMBLEDON ŽENY - Serena Williamsová je královnou Wimbledonu. Letos dokázala bez ztráty jediného setu obhájit loňské prvenství a nejslavnější tenisový turnaj vyhrála už počtvrté. Ve finále dnes smetla Rusku Věru Zvonarevovou a získala už 12. grandslamový titul. Wimbledon za posledních 11 let jen dvakrát poznal jinou vítězku, než sestry Williamsovy.
Profily hráčů
Serena Williamsová

Od roku 2000 si ve Wimbledonu mohlo hned 22 tenistek zahrát ve finále. Dvakrát v něm byla neúspěšná Heninová a Davenportová, jednou Bartoliová a dnes Zvonarevová. Titul získala Šarapovová a Mauresmová. Jinak ale Wimbledonu vládnou sestry Williamsovy. Venus hrála o celkové prvenství osmkrát a pětkrát slavila triumf.

Serena Williamsová se letos do finále Wimbledonu dostala pošesté a díky hladké výhře 6-3 6-2 převzala už počtvrté nejcennější tenisovou trofej. Stříbrnný talíř si odvezla i v letech 2002, 2003 a loni. Ve finále grandslamového turnaje byla pošestnácté a získala 13. titul. 

V historickém pořadí tenistek co do počtu grandslamových titulů předstihla Billie Jean Kingovou a je po dnešku šestá. "Hej, Billie, mám tě!" zvolala směrem ke královské lóži, odkud její slavná krajanka finálový duel sledovala. "Mám třináctý. A je úžasné být ve společnosti takových lidí," řekla obdivně. 

Osmadvacetiletá Američanka za poslední tři roky na trávě v All England Clubu prohrála jen před třemi lety ve finále se svou sestrou. Letos turnajem prolétla bez ztráty setu a nasázela 89 es. 

"Takhle dobře jsem nikdy nepodávala," divila se Williamsová. "Ale na zdejší trávě a na tomhle skvělém kurtu pokaždé začnu servírovat dobře," dodala.

Zvonarevová v prvním finále dlouho nevydržela
Osmadvacetiletá Williamsová splnila proti Zvonarevové, která nastoupila v grandslamovém finále poprvé, bez problémů roli největší favoritky celého turnaje. O tři roky mladší ruská tenistka se ještě držela v prvním setu do stavu 3-4, po prohraném podání už ale vládla na kurtu Američanka. 

V druhé sadě sebrala ruské soupeřce hned první servis a Zvonarevové už nedala šanci. Po hodině a sedmi minutách využila hned první mečbol a radostně vyhodila raketu nad hlavu. Spolu s dalším titulem se semifinálová přemožitelka Petry Kvitové těší i z milionu liber.

Bývalá světová pětka Zvonarevová inkasovala poloviční prémii a v novém světovém žebříčku si po největším úspěchu v kariéře polepší z 21. místa až na deváté. "Dneska jsem nepředvedla to nejlepší, ale Serena mi to prostě nedovolila. Je to nejen skvělá hráčka, ale skutečná šampionka," konstatovala poražená Ruska. 

Williamsová si upevnila svou dominanci v současném tenisu. Vůbec poprvé ve finále zdolala jinou soupeřku než svou starší sestru Venus. Sourozenecká dvojice dohromady posbírala ve Wimbledonu devět z posledních jedenácti titulů.

- WIMBLEDON (Velká Británie, tráva) -
sobotní výsledky žen (03. 07. 2010)

Dvouhra - finále:
S. Williamsová (1-USA) - Zvonarevová (21-Rus.) 6-3 6-2
Esa: 9:4
Dvojchyby: 3:2.
Vítězné míče: 29:9.
Využité brejkboly: 3/7 - 0/0.
Nevynucené chyby: 15:11. 
Celkem získané míče: 62:43.
Čas: 1:07 hod.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Máš doma asi nějakou slečnu z mimo Schengenského prostoru viď ?
Musím, tě ale varovat příteli, tyhle špíny se moc nemyjou, ku ndy mají zarostlý a i celkově je u nich zvýšen výskyt porostu na ostatních partiích. Mluvím z vlastních zkušeností a již nikdy více, ale jak se říká, proti gustu, žádný dyšputát :)
Obecně bych slečny na východ od řeky Moravy nazýval nefalšovanými ču bkami co je brečí !
Reagovat
skott
Ty jeste ani nevis na co ho mas.Jak jsem ti rekl jinde, neraeguj dal na me sprostacku a neuspesnej sazkari.
Reagovat
smazaný uživatel
LOL, ty ses ten retard z Plzne, ze? :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Co se týká dosaženého vzdělání tak si as moci nepotykáme, každej ke svým, takže u tebe v lepším případě autobusák ? :)
Nezlob se na mě, nemyslím to zle, jen konstatuju.
Reagovat
smazaný uživatel
zakaž mi to kamaráde :) nemůžu za to, že na to VERA nemá, určitě jsi to nesl těžko, takže tě částečně omlouvám za tvé reakce
Reagovat
skott
No nevim, kdo nadaval jako psychopat v diskuzi, kdyz Vera prohravala, ale ja jsem to rohodne nebyl:-)) Zamet si pred svym prahem hulvatku a nauc se unaset prohry v sazeni.Evidentne jich bude jeste vic, pac asi moc sazet neumis, jak to vypada.Timto koncim dalsi diskuzi s tebou, stacilo mi tech par minut, abych poznal, jak moc jsi ¨inteligentni¨ a nechci to tady dal spinit.Nashle.
Reagovat
smazaný uživatel
víš jaký přesný význam má slovo NASHLE ? Nejspíš ne :)
Reagovat
skott
Zazrak se bohuzel nekonal, Sereny level byl dneska uplne jinde nez Verky.Vlastne cely turnaj - bez ztraty setu, uz pred finale stanoveny novy rekord v poctu es, zkratka opet dominantni Wimbledon od Sereny.Tezko rict na jakem cisle svoji sbirku GS zastavi.
Vera zacala solidne, dokonce jsem mel pocit, ze by mohla dotahnout treba prvni sadu do tie-breaku, jako se povedlo Marii a pak by to mohlo byt zajimave.Ale bohuzel prisel vypadek pri 4-3, kdy dala na gembolu dvojchybu a Serena po chvili ziskala rozhodujici brejk po nejlepsi vymene utkani fh prohozem na ktery Verka nedosahla.Prakticky tim rozhodla Serena osud celeho zapasu, protoze ve druhem setu byla Vera uz jen horsi a horsi...
I tak krasny Wimbledon, jeste Veru ceka ctyrhra, tak snad si zvedne naladu.
Reagovat
smazaný uživatel
....... kecy si nech příteli na pracovní úřad, takový jako ty má stát živit, redukce je nutná !!!!!!!
Reagovat
a.magerova
2x jsem četla komentář skotta, a fakt jsem nepochopila tu "zvláštní" reakci Djokovicice.
Reagovat
tito
To nemá smysl komentovat. Skott dává zajímavý příspěvky do diskusí a rád je čtu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist