Serena nabírá formu, ve Stanfordu zametla se Šarapovovou

30. 7. 2011, 10:59
Aktuality 1
WTA STANFORD - Dramatická bitva se nekonala. Souboj dvou bývalých světových jedniček ve Stanfordu vyhrála Serena Williamsová, jež smetla Marii Šarapovovou a postoupila už do semifinále. V něm narazí na Němku Lisickou, o druhé místo ve finále se utká Cibulková s Bartoliovou.
Serena Williamsová

Serena Williamsová ve Stanfordu hraje teprve třetí turnaj po doléčení zdravotních potíží, kvůli kterým téměř rok nehrála a ve světovém žebříčku se propadla na 169. místo. Proti aktuálně páté hráčce světa Marii Šarapovové však ukázala, že opět nabírá formu a porazila ji pošesté za sebou.

Devětadvacetiletá Američanka v zápase zaznamenala 6 es, zatímco o pět let mladší Ruska 7 dvojchyb. Utkání, od něhož se očekávala vyrovnaná bitva, trvalo pouhých 69 minut a Serena zvítězila 6-1 6-3.

"Vyšel mi začátek. Proti páté hráčce světa nemůžete nastoupit jen tak. Musíte se na všechno soustředit, být připraven. Každopádně je to dobré vítězství," řekla Williamsová, jež si připsala první výhru nad hráčkou Top 10 od loňského triumfu ve Wimbledonu.

"Hraju líp než před měsícem. Hodně jsem dřela a doufám, že se to bude vyplácet i nadále," dodala tenistka, která si na domácí půdě zahrála poprvé od US Open 2009. Před domácím grandslamem vyhrála turnaj na americkém betonu naposledy před deseti lety.

Šarapovová po prohře s Williamsovou nezopakuje ve Stanfordu loňskou finálovou účast a připravila se o možnost posunout se na čtvrté místo žebříčku před Azarenkovou. "Nebyl to můj večer. Zatímco ona podávala a trefovala údery opravdu dobře, já se trápila, byla jsem pomalá. Byl to prostě den blbec, který mi alespoň připomenul, že musím přidat," uvedla ruská tenistka.

Semifinálovou soupeřkou Williamsové bude vůbec poprvé na okruhu WTA Sabine Lisická, která ve Stanfordu pokračuje ve skvělých výsledcích z trávy. Po triumfu v Birminghamu a semifinále ve Wimbledonu vyhrála už 14. z posledních patnácti zápasů, když ve čtvrtfinále zdolala 7-6 2-6 6-2 pátou nasazenou Polku Agnieszku Radwaňskou.

Ve druhém semifinále se ve Stanfordu utká Slovenka Dominika Cibulková s Marion Bartoliovou z Francie.

Dvaadvacetiletá Cibulková zametla dvakrát 6-1 s přemožitelkou Azarenkové Marinou Erakovicovou z Nového Zélandu. Bartoliová, finalistka z roku 2008 a předloňská vítězka, postoupila po skreči Japonky Ayumi Moritaové.

- WTA PREMIER STANFORD (USA / Kalifornie, tv. povrch, 721.000 dolarů) -
páteční výsledky (29. 07. 2011)

Dvouhra - čtvrtfinále:
S. Williamsová (USA) - Šarapovová (2-Rus.) 6-1 6-3
Bartoliová (3-Fr.) - Moritaová (Jap.) 6-1 skreč M.
Lisická (Něm.) - A. Radwaňská (5-Pol.) 7-6(4) 2-6 6-2
Cibulková (8-SR) - Erakovicová (N. Zél.) 6-1 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Škoda vstávání na tento zápas. Myslel jsem si, že tobude větší a vyrovnanější bitva, ale Serena hrála nejlepší zápas od návratu, pohybovala se bravůrně, to svědčí také o tom, že přes pauzu zhubla pár kilo, navíc jí to tam lítalo a téměř nechybovala. Na druhou stranu Marie tam zase nic nepadalo, podání ji zase nepodrželo. Myslím, že má ze Sereny až přehnanej respekt.. Doufám, že se ji bude dařit do konce roku toho už moc neobhajuje, jen finále v Cincinatti, tak by mohla zůstat v TOP5 do konce roku.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist