Serena odvrátila setboly, pak Zvonarevovou zničila. Azarenková přehrála Wozniackou

22. 1. 2015, 04:58
Aktuality 13
AUSTRALIAN OPEN ženy - Včera bez udání důvodu nenastoupily do čtyřhry, dnes už obě sestry Williamsovy suverénně postoupily do 3. kola ve dvouhře. Venus smetla krajanku Davisovou a Serena zničila Rusku Zvonarevovou deseti vyhranými gamy v řadě, když předtím odvrátila tři setboly. Ve šlágru dne uspěla dvojnásobná šampionka Viktoria Azarenková, jež vyřadila nasazenou osmičku Dánku Wozniackou.
Serena Williamsová

Čtyřnásobné šampionky sestry Williamsovy včera nenastoupily k zápasu ve čtyřhře a jejich odstoupení bylo zahaleno tajemstvím. Podle pravidel nemusely své odhlášení zdůvodnit a vyjádřit se k němu odmítly i dnes.

"Podle pravidel nemusíte dávat důvod. Myslím, že se toho budeme držet," řekla Venus Williamsová a na tiskové konferenci po svém postupu do 3. kola čelila řetězci dalších otázek. Byl horko? "Bylo teplo. Ale není to ten důvod." Měly jste zdravotní důvody? "Prosím, už žádné další otázky ohledně této věci. Děkuji."

Krátce předtím Venus porazila v utkání druhého kola hladce 6-2 6-3 krajanku Lauren Davisovou. Potvrdila tak svou výbornou formu z úvodu sezony, po triumfu v Aucklandu si připsala už sedmou výhru v sedmém zápase.

"Cítím se dobře. Každý vyhraný zápas mi pomáhá se zlepšovat. Snad to takhle půjde dál," řekla sedminásobná grandslamová vítězka, která má pět titulů z Wimbledonu a dva z US Open. Její další vyzývatelkou bude Italka Camila Giorgiová, jež dnes vyřadila Češku Smitkovou.



Jen zhruba hodinu po čtyřiatřictileté Venus postoupila i její sestra Serena Williamsová. Světová jednička sice měla v úvodu souboje s bývalou druhou hráčkou světa Věrou Zvonarevovou problémy, ale nakonec zápas ukončila ve velkém stylu.

Serena v úvodu utkání přišla dvakrát o servis a za stavu 3-5 čelila při podání soupeřky celkem třem setbolům. Ovšem zdaleka ne poprvé předvedla parádní obrat. Zbytek utkání totiž zcela ovládla, získala všech deset gamů, v druhé sadě prohrála jen osm výměn a nakonec zvítězila 7-5 6-0. V jubilejním 10. vzájemném střetnutí si připsala osmou výhru.

"Na začátku mi to nešlo, potřebovala jsem se nějak nakopnout. To se mi povedlo a pak to byl úplně jiný zápas," komentovala Serena průběh utkání se soupeřkou, která už byla ve finále Wimbledonu a US Open a v Melbourne si dvakrát zahrála v semifinále. Poslední sezony ale Zvonarevovou trápila zranění a v žebříčku klesla až na 203. místo.

"V prvním setu hrála dobře. Měla jsem štěstí, že jsem to otočila," řekla pětinásobná šampionka Serena. O postup do osmifinále se Serena utká s Ukrajinkou Jelinou Svitolinovou.



Suverénně si v Melbourne počíná Agnieszka Radwaňská, která by už v osmifinále mohla narazit na Venus Williamsovou. Polská tenistka cestou do 3. kola ztratila pouhé čtyři gamy. Dnes svěřenkyně Martiny Navrátilové deklasovala 6-0 6-1 Švédku Johannu Larssonovou, když zahrála osmnáct winnerů a udělala jen osm nevynucených chyb.

"Cítím, že tu můžu dojít daleko. Hraju dobře, ale musím jít od zápasu k zápasu," řekla Polka Radwaňská. V sobotu ji čeká duel s Američankou Varvarou Lepchenkovou.



Azarenková přehrála Wozniackou
Že se po nepovedeném uplynulém roce plném zranění dostává do bývalé brilantní formy, dnes ukázala Viktoria Azarenková. Bývalá světová jednička po loňských zdravotních komplikacích klesla v žebříčku na 44. místo a z pozice nenasazené hráčky se už ve druhém kole utkala s turnajovou osmičku Caroline Wozniackou, souboj bývalých světových jedniček ale zvládla a postoupila do 3. kola.

Azarenková Australian Open ovládla v letech 2012 a 2013 a v duelu proti Wozniacké ukázala s tradičním vřeštěním u úderů výtečný tenis. V prvním setu sice přišla o náskok dvou brejků, nakonec ale se svou agresiví hrou slavila úspěch. Za necelých sto minut nastřílela 31 winnerů a dánskou finalistku loňského US Open přehrála 6-4 6-2.

Výhru po mečbolu oslavila Azarenková v zářivě žlutém dresu na dvorci tanečkem a zavlnila se i cestou z dvorce po rozhovoru s moderátorem. "Miluji tanec, líbí se mi a stejně si teď užívám také sama sebe na kurtu," řekla Běloruska.

Příští soupeřkou pětadvacetileté Bělorusky bude česká tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová, se kterou ve třech vzájemných duelech neztratila ani set.

- AUSTRALIAN OPEN 2015 -
(Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 40.000.000 austr. dolarů)
čtvrteční výsledky žen (22. 01. 2015)
• Dvouhra - 2. kolo •
Kvitová (4-ČR) - Barthelová (Něm.) 6:2, 6:4
Záhlavová-Strýcová (25-ČR) - Kai-Chen Chang (Tchaj-wan) 6:1, 7:5
Cornetová (19-Fr.) - Allertová (ČR) 6:4, 6:7 (2:7), 6:2
Giorgiová (It.) - Smitková (ČR) 6:1, 6:4
S. Williamsová (1-USA) - Zvonarevová (Rus.) 7:5, 6:0
A. Radwaňská (6-Pol.) - Larssonová (Švéd.) 6:0, 6:1
Azarenková (Běl.) - Wozniacká (8-Dán.) 6:4, 6:2
Cibulková (11-SR) - Pironkovová (Bul.) 6:2, 6:0
V. Williamsová (18-USA) - Davisová (USA) 6:2, 6:3
Vandewegheová (USA) - Stosurová (20-Austr.) 6:4, 6:4
Muguruzaová (24-Šp.) - Hantuchová (SR) 6:1, 1:6, 6:0
Svitolinová (26-Ukr.) - Gibbsová (USA) 7:6 (7:3), 7:6 (8:6)
Keysová (USA) - Dellacquaová (29-Austr.) 2:6, 6:1, 6:1
Lepchenková (30-USA) - Tomljanovičová (Chorv.) 6:1, 7:6 (7:1)
Bacsinszká (Švýc.) - Tatishviliová (USA) 6:7 (5:7), 6:3, 6:2
Brengleová - Falconiová (obě USA) 6:1, 6:3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
Paseka
Nechápu, jak může Serena hrát v kategorii-ŽENY. Je to chlap. Je mi líto těch ostatních holek !!
Reagovat
smazaný uživatel
Panebože, že to někoho ještě baví takhle trapně komentovat.
Reagovat
A.R.R.
Protože blbec zůstane blbcem navždy....
Reagovat
FulnekUltras
První set byl na dosah. Je to holt proti Kongovi těžké, ale ještě je tady minimálně Alize... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
abysteseztohospratkanepo.. :-))) Ne, trochu vazne, Verky je mi moc lito, ja ji fandim, ale tak snad, ze prohraje se Serenou, se predpokladat dalo.
Reagovat
FulnekUltras
Letos zatím po dlouhé pauze vypadá herně moc dobře, tak jí přeju hodně štěstí do dalších turnajů.
Reagovat
smazaný uživatel
To je prostě Serena, nejde jí to a pak najednou je jak mašina :)
Reagovat
smazaný uživatel
je to bourak.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Je, tu mentalitu na ní prostě obdivuju.
Reagovat
smazaný uživatel
tak ja i tu, co vlastni MaSha, co ta zahraje, i kdyz lezi v prachu.. jinak - to bylo zase revu... na TP.. :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, ale těší mě, že Mašena na Serenu zatím nemá, musím sem zahrnout své určité antipatie vůči Siréně :D Ale i její psychika se musí uznat.
Reagovat
VlS
No, na kurtu bylo řevu víc, tady ho podle mě bylo míň, než se dalo čekat, nemyslíš?
Reagovat
smazaný uživatel
;-) :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist