Serena otočila duel s krajankou McHaleovou a prošla do 3. kola

1. 7. 2016, 20:25
Aktuality 8
Světová jednička Serena Williamsová se dnes na postup do třetího kola Wimbledonu pořádně nadřela. Američanka ztratila s krajankou Christinou McHaleovou úvodní sadu, v následujících dvou setech ale uspěla a nakonec zvítězila 6-7 6-2 6-4.
Serena Williamsová

V úvodním zápase ve Wimbledonu ztratila vedoucí žena žebříčku WTA Serena Williamsová pouhých šest her, na postup do třetího kola se však pořádně nadřela. S krajankou Christinou McHaleovou dnes bojovala o postup více jak dvě a půl hodiny.

Světová jednička vstoupila do utkání ztraceným podáním, v osmé hře úvodní sady ale manko jednoho brejku smazala a set dospěl až do tie-breaku. V něm vedla Serena 4-2, její soupeřka se ale nevzdala a sadu nakonec získala na svou stranu poměrem 9-7.

Ve druhém setu předvedla favorizovaná Williamsová lepší výkon zejména na podání, které si ani jednou neprohrála. Sama své krajance servis dvakrát vzala a po 29 minutách hry získala druhé dějství 6-2.

Závěrečný set odstartovala světová jednička znovu ztrátou podání, hned ve třetí hře však sama prolomila servis soupeřky a v deváté hře uspěla podruhé, čímž se dostala do vedení 5-4. Po dvou hodinách a 35 minutách hry pak utkání uzavřela čistou hrou na podání a zvítězila 6-7 6-2 6-4.

V boji o postup do osmifinále vyzve šestinásobnou šampionku turnaje dvaadvacetiletá Němka Annika Becková.

Ještě o něco déle musela být dnes na kurtu starší sestra Sereny Venus Williamsová. S Darjou Kasatkinovou z Ruska si ale ve třetím kole nakonec poradila 7-5 4-6 10-8. Na průběhu zápasu se hodně podepsal déšť, kvůli kterému byl duel třikrát přerušen, jednou dokonce při mečbolu Williamsové.

Kasatkinová ho ale po pauze za stavu 7-6 a 40-30 odvrátila, když s přehledem získala tři následující fiftýny. "Bylo to něco jako z filmu," řekla Venus. "Myslím, že 10-8 jsem ještě nikdy nehrála. Bylo to drama. Jediné, na co v takovém závěru myslíte, je udržení vlastního podání. To se ale snadněji řekne, než udělá," dodala.

• WIMBLEDON 2016 •
Velká Británe, tráva, 13.163.000 liber
páteční výsledky žen (01. 07. 2016)
Dvouhra - 2. kolo:
Strýcová (24-ČR) - Rodinová 6:4, 6:0
Pavljučenkovová (21-Rus.) - Putincevová (Kaz.) 7:5, 6:1
Becková (Něm.) - Sasnovičová (Běl.) 6:2, 6:1
S. Williamsová (1-USA) - McHaleová (USA) 6:7 (7:9), 6:2, 6:4
Kuzněcovová (13-Rus.) - Mooreová (Brit.) 6:1, 2:6, 6:3
Dvouhra - 3. kolo:
Suárezová (12-Šp.) - Erakovicová (N. Zél.) 6:2, 6:2
V. Williamsová (8-USA) - Kasatkinová (29-Rus.) 7:5, 4:6, 10:8
Čtyřhra - 1. kolo:
Medinaová, Parraová (14-Šp.) - Krejčíková, Siniaková (ČR) 4:6, 6:4, 6:3

Komentáře

8
Přidat komentář
COMEON
Serena predviedla znova skvelu psychiku a zápas zvládla, boli to menšie nervy ako minulý rok v treťom kole s Watson ale aj tak som sa skoro nervovo zrútil :D
každopádne verím, že táto výhra jej pomohla mentalne ako práve ta výhra minulý rok nad Watson a pôjde si pre #22 titul!
Reagovat
kada.tom
Parádní zápas, v 1. setu to bylo takové nemastné neslané, tenis z obou stran nic moc. McHale ale byla v TB šťastnější. Druhý set byl zcela v režii Sereny, McHale neměla nárok. A třetí set ... noo, to byla řežba, ale Serena parádně otočila z 0-2 na 6-4 :-)

Ve 3. kole (zítra) Beck ... taky nic jednoduchýho, ale na 3. kolo přijatelná soupeřka. Bude to chtít ale lepší výkon. Dneska to byly nervy do samýho konce.
Reagovat
pockerface
Hlavně se bude muset zlepšit ve využívání BB. Kdyby využila jen půlku, tak to mohlo být 2x 6:2 pohoda, klídek. Už to bohužel není to co bylo, už se Serena taky poslední dobou pořádně nadře. Už bohužel bude znát každý rok navíc.
Reagovat
kada.tom
přesně, v tom byla Serena dneska tragická, chtěla za každou cenu útočit, což neměla dělat vždy ... ona by se třeba soupeřka vyhodila ... ale jako tuším, že to byla úspěšnost 5/19 ... prostě strašné
Reagovat
pockerface
Poslední dobou dívat se na zápasy Sereny, to je taky o nervy. Na poslední gamy jsem raději přepnul na Petru, protože těch nevyužitých BB, to tedy bylo něco. Mé nejoblíbenější hráčky Serena a Petra mi stejně jednou přivodí infarkt :-). Ale jinak gratulace a věřím, že už Serena bude jen lepší a lepší.
Reagovat
Empe
Představa, že někdo radši přepne ze Sereny na Petru kvůli nervům... :D
Ale je to pravda, letos už není tak suverénní, jako dříve. Pořád však má odkud brát, když potřebuje zápasy otáčet. :)
Reagovat
pockerface
Jenže Petra teprve začala hrát, tak to ještě nebyli nervy :-), samozřejmě hned 1.gamem to Petra pohnojila, ale naštěstí to Serena dotáhla do konce a pak začal hrát Roger, takže dneska přepínačka :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Teď už jí titul nikdo nevezme. Poslední gem odservírovala jako promovaná servírka.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist