Serena otočila zápas i proti sestře Venus a je ve čtvrtfinále

13. 8. 2020, 22:39
Aktuality 25
WTA LEXINGTON - Hned na prvním turnaji po pětiměsíční koronavirové pauze na sebe v Lexingtonu narazily sestry Williamsovy. Z výhry 3-6 6-3 6-4 a postupu do čtvrtfinále se radovala mladší Serena, která otočila nepříznivý vývoj i v předchozím prvním kole.
Profily hráčů
Serena Williamsová (© AFP)

Sourozenecký souboj sester Williamsových v druhém kole turnaje v Lexingtonu vyhrála mladší Serena. Osmatřicetiletá turnajová jednička zdolala čtyřicetiletou Venus po tuhém boji 3-6 6-3 6-4. V jednatřicátém vzájemném duelu zaznamenala Serena devatenácté vítězství.

Blíže výhře přitom byla ve třetím setu Venus, jež vedla 4-2. Následující čtyři gamy ale získala Serena a po dvou a čtvrt hodinách postoupila do čtvrtfinále, když její starší sestra zahrála při mečbolu příliš dlouhý forhend.

Třiadvacetinásobná grandslamová šampionka si k vítězství pomohla 14 esy. Úspěšný obrat dokonala i v prvním kole proti krajance Bernardě Peraové.

Vzhledem k tomu, že Venus je čtyřicet let a Serena oslaví v září 39. narozeniny, postaraly se dnes slavné sestry o nejvyšší celkový věk v zápase WTA Tour od roku 2004. Tehdy se sedmačtyřicetiletá legenda Martina Navrátilová střetla v Charlestonu s jednatřicetiletou Amy Frazierovou.

Ve čtvrtfinále bude Serena hrát se svou o jedenáct let mladší krajankou Shelby Rogersovou, s níž se utká poprvé.

Už ve středu postoupila do čtvrtfinále Marie Bouzková, která si v pátek zahraje o postup mezi kvarteto nejlepších s Američankou Jennifer Bradyovou.

Dvaadvacetileté Češce se v Lexingtonu daří i ve čtyřhře po boku Jil Teichmannové. Česko-švýcarská dvojice dnes porazila 6-4 7-5 americko-mexický pár Christianová/Olmosová a postoupila do semifinále.

• WTA INTERNATIONAL LEXINGTON •
USA / Kentucky, tv. povrch, 225.500 dolarů
čtvrteční výsledky (13. 08. 2020)
• Dvouhra - 2. kolo •
S. Williamsová (1-USA) - V. Williamsová (USA) 3-6 6-3 6-4
Teichmannová (Švýc.) - Putincevová (Kaz.) 6-2 6-2
Bellisová (USA) - Pegulaová (USA) 6-3 6-2
Rogersová (USA) - Fernandezová (Ka.) 6-2 7-5
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Bouzková/Teichmannová (ČR/Švýc.) - Christianová, Olmosová (USA/Mex.) 6-4 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

25
Přidat komentář
LordMutademus
Celkem by mě zajímalo, jestli by tu komedii, co předvedla ve finále USO proti Osace, "Serenka" předváděla i kdyby proti ní stála Venus. Stejně nechápu, že se ten zápas dohrál. Za to jak se chovala měla být jasná diskvalifikace a půl roční distanc. Kyrgios je proti ní beránek.
Reagovat
Pe3k
Souhlasím. Serena je ostuda žen, tenisu, usa i lidstva.
Reagovat
milik254
Tyjo, tenhle tři roky starý a uzavřený incident už tu nikdo dlouho nevytáhl
Reagovat
tommr
otroctví bylo v USA zrušeno už v 19.století a černoši to s velkým úspěchem vytahujou dodnes a nezdá se, že by s tím v dohledný době hodlali přestat. Spíš naopak ... smilesmile
Reagovat
blixa
Recipročně bude v rámci odplaty zavedeno otroctví bělochů ! smilesmile
Reagovat
George_Renel
To ovšem existovalo již před otroctvím černochů.
Reagovat
blixa
No to jistě, ale tohle bude aktualita ! smile
Reagovat
Nola
smile
nechapem tu nenavist voci Serene, ano nezvladla to finale, ale zrovnavat ju s Gyrosom :D
snad ti je jasne, kto mal tazsie zaciatky v kariere.... Gyros je kral socialnych medii, Serena je GOAT, bodka
Reagovat
LordMutademus
Já mluvím o chování na kurtu. Sociální média mě nezajímají.
Reagovat
Nola
ano? tak to si potom dost mimo.... Serena ma tak dva vystupy, Gyrosove nejde ani spocitat, ale chapem, staci, ked niekto priateli s Andym, ale to aj Serena, ved si ju vybral do zmiesanej stvorhry na W....
Reagovat
LordMutademus
Kyrgios někdy vyhrožoval lajnovým, že je zabije. Řval na rozhodčího, že je zloděj a nutil ho, aby se mu omluvil a když dostal trestný game, tak se rozbrečel a řval, jak svět není fér? Ano, Nick má výstřelky častěji, ale ve srovnání s tím, co dělá Serena, když ve velkém zápase dostává naloženo, je to jen neškodná legrace.

A pak klasicky vytáhneš, že se Nicka zastávám, jen proto, že kamarádí s Andym. To je tvůj jediný argument co? Možná, že ty to tak s Nolem máš, ale já se opravdu neřídím podle Andyho. Mám vlastní názory. Když Andy řekne, že nebe je červené, tak si to nezačnu myslet. Např. absolutně nesouhlasím s tou jeho přehnanou podporou žen, BLM a dalších nesmyslů, které podporuje.
Reagovat
FulnekUltras
myšlenka samostatného Skotska nebyla marná - dokud Británie trčela v EU smile
Reagovat
Nola
:D nemam, co k tomu dodat, hadzat stolicky po kurte je OK, zosmiesnit zenu - Donnu Vekic je tiez OK, odchodit zapasy je OK, priznat sa k tomu je uplne v poho.... tento saso sa nemoze Serene priblizit ani na na milu, ona pochadza z prostredia, ktory Gyros nevidel ani z lietadla, australsky tenisovy zvaz podporuje aj pristahovalcov.....
Reagovat
LordMutademus
Já někde řekl, že je to OK? Ne, jen říkám, že ve srovnání s vyhrožováním lajnovému smrtí, to nic není.
Reagovat
Nola
https://twitter.com/TennisTV/status/1290242257153486852

:D
Serena je uz stara korytnacka, ale ak ju zrovnavas s Gyrosom, to je fakt na rucnik.....
Reagovat
Pe3k
Nolka, Nolka kde ty na ty názory chodíš?
Reagovat
LordMutademus
Pohoda.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nola má řekněme takový svérázný vkus: Nole, Serena... Oba jsou to prostě aroganti jak vyšití. A můžou dělat srdíčka i tanečky na kurtu třeba do aleluja.
Reagovat
Nola
snad nemas potrebu urcovat, kto ma komu fandit smile
tvoj vkus ti neberiem, mam celkom predstavu komu fandis, ale snad neocakavas, ze musime fandit ako za komousov iba jednej strane ?smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
špatně čteš, nic jsem neurčovalsmile
Aspoň jim někdo fandísmile
Reagovat
Nola
jj, aspon nejaka utecha smile
Reagovat
Frick
Je to stejně takový svátek.

Více něž 22,5 roku dělí jejich první a (aztím) poslední vz. duel na tenisovém profiokruhu.

Za tu dobu jsem bohužel přišel o všechny 4 prarodiče. Kupříkladu. smile
Reagovat
FulnekUltras
Co by Vee pro klid v rodině neudělala. Nadhledu na to má už nejmíň deset let víc než dost. Moc jí přeju ještě jeden GS. Na rozdíl od Konga, kterého už snad brzy v posledním záchvatu bezmocného ambiciozního vzteku z arény vynesou nohama napřed. smile
Reagovat
smazaný uživatel
Venus legenda aj v 40tke hra lepsie jak 90% WTA. Vcera aj dnes hrala fakt super,herne nato stale ma,problem bude asi v nakumulovanej unave pocas sezony,predsalen regeneracia asi nebude uz top.Ale dole klobuk ze stale ma motivaciu behat za loptickou v 35 stupnovej horucave ked uz by mohla davno oddychovat a uzivat miliony na ucte
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist