Serena: Plíšková hrála při mečbolech neuvěřitelně a bláznivě. Kotník mě nelimitoval

23. 1. 2019, 20:44
Aktuality 23
Serena Williamsová se po prohře s Karolínou Plíškovou ve čtvrtfinále Australian Open nevymlouvala na kotník, který si podvrtla při prvním mečbolu ve třetím setu. Američanka naopak ocenila výkon české tenistky, která proti ní v Melbourne odvrátila čtyři mečboly a ve třetí sadě otočila stav z 1-5 na 7-5.
Serena Williamsová (© j48tennis.net)

Sedminásobná vítězka Australian Open Williamsová měla za stavu 5-1 ve třetím setu při svém servisu první mečbol. Ve výměně dostala míč do protipohybu a při zastavování si podvrtla levý kotník. Chytila se za nohu, ale ošetření si nevyžádala a ve zbytku zápasu už při svém podání nezískala nečekaně ani fiftýn.

"Nemyslím si, že by s tím měl kotník něco společného. Ona prostě zahrála skvěle a já chybovala," konstatovala sedmatřicetiletá Williamsová na tiskové konferenci. "Kotník je zatím fajn. Ona do toho šla, trefovala lajny a zahrála neuvěřitelně."

V pauze mezi gamy si Williamsová mohla zavolat fyzioterapeuta, ale tuto možnost nevyužila. "Nenávidím to, abych byla upřímná. A navíc jsem měla pocit, že to není velký problém, proto jsem pokračovala ve hře," vysvětlila Američanka.

Další tři mečboly měla Williamsová za stavu 5-4. Při servisu Plíškové dokonce vedla 40-15, ale neuspěla. "Udělala jsem, co jsem mohla, Nebyla jsem opatrná, ale ona v těch výměnách zahrála bláznivě, její nejlepší tenis," řekla Američanka.

Letos v Melbourne tak Williamsová nevyrovná Margaret Courtovou, která drží s 24 tituly ve dvouhře grandslamový rekord. "Vždycky myslím jenom na výhru. Lhala bych, kdybych říkala něco jiného, a teď to nevyšlo. Ale ještě není konec, pořád v sobě mám touhu a bojuju," řekla a už přemýšlela o Roland Garros.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

23
Přidat komentář
GaelM
Jak jí moc nemusím, tak za tohle vyjádření respekt, kdekdo by se na zranění vymluvil. Bylo na ní celkem vidět, že ji to ovlivnilo - i když třeba jen psychicky...
Reagovat
Pedronegro
no nevím, jestĺi zrovna respekt je na místě, spíše je otázka, proč to říká, když každému, kdo to viděl a není postižen slepotou, je jasné, že ten kotník naopak výsledek ovlivnil velmi, od té chvíle byla poloviční, u všeho pozdě, servis nešel a dostala kanára, takže proč taková zkušená tenistka vlastně lže, proč nepřiznala, že ji kotník trochu omezil, on ten Fulnek o tom PR záměru bude mít pravdu, a soudě podle některých vašich reakcí tady, je to úspěšný tah ...
Reagovat
Krisboy
Myslím, že jí křivdíš. Praserena je přece morální vzor a ztělesnění upřímnosti a fair play. Dlužíš jí omluvu!
Reagovat
Pedronegro
jo, sorry teda jako :)
Reagovat
weak
...proboha, co je to tady za dementa? :-D
Reagovat
FulnekUltras
O "neoblibě" MTO má tak co mluvit (viz např. sf RG 2015 s Timeou). Je vidět, že neprané fusekle po pěti špílech putovaly zaslouženě do koše - a v šatně bylo poté ještě dost času na ponechání volného průchodu skutečnému a nefalšovanému kongovskému vzteku. Porážek na GS už bylo v poslední době dost, aby si na ně i tato osoba byla nucena v podvědomí víceméně zvyknout a smířit se se svým neodvratným koncem navzdory použití veškerých možných prostředků. Před novináře tak již předstupuje jen dokonale PR připravená image "globální" VIP, která si potřebuje vylepšit komerční rating po loňské ostudě v NY. Na Moravě ti tohle divadýlko už dávno nežerem. Val, val, falešnico - a už sa nevracaj...
Reagovat
Kytka
Když není na americké půdě štvána zběsilými fanoušky trpícími kultem osobnosti k ní, tak je to docela fér holka.
Reagovat
FulnekUltras
falešná jako Drahoš
Reagovat
Fandina
trapné
Reagovat
GaelM
Tak trapná jako Drahoš zase není...
Reagovat
Fandina
Hlavně, když jsi spokojený.
Reagovat
Fandina
Zapomněla jsem tam obovský úsměv.
Reagovat
Fandina
obrovský
Reagovat
Mayo
Je to pani!
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
Fandina
Hezky Serena a pak, že je arogantní. Super.
Reagovat
Marduch
Holt musela po ty lonsky ostude zařadit zpátečku.
Reagovat
FulnekUltras
přesně tak - nic těžkého pro zkušenou divadelnici
Reagovat
Fandina
Je mi tě líto, že za vším vidíš divadlo, sorry, zapomněla jsem, jsi tak vychovaný, všechno mlžit.
Reagovat
smazaný uživatel
palec nahoru, to je vyjádření hodné královny. Respekt.
Reagovat
VlS
Nechápu, proč ? anonym? podepisuju VlS
Reagovat
FulnekUltras
slepá víra je krásná věc
Reagovat
Fandina
Typický výklad komunisty. S čím nesouhlasím, je slepá víra.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist