Serena porazila Šarapovovou poosmnácté v řadě, o finále si zahraje s Radwaňskou

26. 1. 2016, 06:43
Aktuality 36
Serena Williamsová vyhrála nad Marií Šarapovovou už 18. vzájemný zápas v řadě. Na Australian Open v repríze loňského finále zvítězila hladce ve dvou setech a postoupila do semifinále, v němž se utká s Polkou Agnieszkou Radwaňskou.
Serena Williamsová

Už ve čtvrtfinále si zopakovaly loňský finálový souboj Serena Williamsová s Marií Šarapovovou a jako vítězka z kurtu odešla znovu o šest let starší Američanka. V jejich 21. vzájemném souboji už poosmnácté v řadě, s ruskou tenistkou prohrála naposledy v roce 2004.

Čtyřiatřicetiletá Williamsová ztratila úvodní podání, ale vyrovnanou první sadu, po které si vyžádala pauzu na ošetření, nakonec po skoro hodině hry získala a druhému setu už dominovala. Šarapovovou přestřílela na vítězné údery 31-11, přičemž udělala 20 nevynucených chyb.

"Celý týden hraju agresivně, ale dnes jsem tak rozhodně nezačala. Po prvním setu jsem věděla, že chci hrát způsobem, který mě dostal do čtvrtfinále. Takže jsem se o to snažila a fungovalo to," řekla Serena.



Do semifinále Australian Open Williamsová postoupila posedmé v kariéře a pokaždé když došla takhle daleko, turnaj nakonec vyhrála. V Melbourne může navázat na svých šest triumfů z let 2003, 2005, 2007, 2009, 2010 a 2015 a pokud se jí to povede, vyrovná ziskem 22. grandslamového titulu ve dvouhře rekord Němky Steffi Grafové.

O postup do 27. grandslamového finále si Serena zahraje s Agnieszkou Radwaňskou, kterou porazila ve všech osmi vzájemných duelech. Prohrála s ní pouze loni na Hopman Cupu. "Je to skvělá obranářka a úžasná holka. Musím proti ní předvést své maximum, já rozhodně nemám co ztratit," řekla Serena před soubojem s loňskou vítězkou Turnaje mistryň.

Šestadvacetiletá Polka Radwaňská si dnes poradila hladce 6-1 6-3 se Španělkou Carlou Suárezovou a postupem do semifinále vyrovnala své melbournské maximum. Finále si na grandslamu zahrála pouze v roce 2012 ve Wimbledonu.

• AUSTRALIAN OPEN 2016 •
Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 11.935.000 dolarů
úterní výsledky žen (26. 01. 2016)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
S. Williamsová (1-USA) - Šarapovová (5-Rus.) 6-4 6-1
A. Radwaňská (4-Pol.) - Suárezová (10-Šp.) 6-1 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

36
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
baggik
Tak se nám blíží finále na které se moc těším Serena Vicka. Vicky nemá ve své části soupeřku a Radwaňská se Šarapovovou podle mě tady nemají formu aby potrápily Serenu, což se dnes u Marie jasně potvrdilo. Tutovka turnaje byl zápas Zhbang Lepchenko, kdo viděl Zhang s Halep nebo Cornet nemohl váhat v kurzu přes 2. A střelil bych jí i proti kontu X.
Reagovat
milik254
Aga se s tím nemaže, před půl rokem nebyla v desítce a teď je třetí, navíc ji návrat na to druhé místo nemine - až to Wimbledonu skoro vůbec nic neobhajuje, což hráčky kolem ní říct nemohou :D
Reagovat
VlS
Nic neobhajuje, že by pozitivum způsobený trenérkou Martinou?:-))
Reagovat
milik254
No, dobrá taktika :D
Reagovat
blixa
To byl od Navrátilové přímo "majstrštyk" :D
Reagovat
peggy
Mario,nebud smutna,karta se zase obrati a Ty budes jednicka.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale houby. Možná až Serenáda skončí. Protože po Mášu je Serena prostě nezdolatelná - má už psychický blok.
Reagovat
patriks
Je to úplně stejný blok, jako má Lucka Šafářová z Petry Kvitový.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluji holky. Dobre vykony jste predvedly. :-) tesim se na semifinale
Jinak jsemdocela prekvapeny, jak je Petrohrad na primer slabe obsazeny...
Reagovat
Lunej..
borec na konec, jsem rada, ze osudna prohra s Vinci je zapomenuta a zase nastoupi mentalni titan:)
Reagovat
A.R.R.
I prd, další semifinálovou ránu Serena na GS právě dostane :-D Ne to byl samo vtip, budu rád, když Aga nebude z Melbourne odjíždět s výpraskem.
Reagovat
sprchon
Docela mě pobavilo, jak Serena prohlásila, že nechce vyhrát za každou cenu. To jsem teda zvědavej. :D
Reagovat
blixa
To by mě taky zajímalo, co si Serena představuje pod "vyhrát za každou cenu" ? Jestli ukroutit soupeřce hlavu nebo zlomit ruku ... :D
Reagovat
A.R.R.
To už před losem při tom máchaní propleskne soupeřku raketou :-D
Reagovat
smazaný uživatel
jednoduse se rozhodla, ze uz na sebe nebude vytvaret tlak pomyslenim na nejake rekordy - ty pak uz prijdou samy.. ;-)
Reagovat
turista
No Serena se snaží asi nemyslet na to, že tady může vyhrát jubilejní 70.titul.
Reagovat
A.R.R.
Serča kecá, ta už se vidí s trofejí, však jí známe :-D
Reagovat
kada.tom
Jsem vděčný organizátorům, že dali Viku s Kerber jako první od 1:00, moje baterky už docházej a znovu čekat na zápas do 3 do rána se mi fakt nechtělo , takže skouknu 3. QF a zapadnu, to poslední QF mě ani trochu neláká.
Reagovat
smazaný uživatel
Je fakt, že kdyby to bylo ráno, tak to zítra neuvidím... Už mi to ponocování taky leze krkem, ale když už tam mám jenom Viku, tak to nějak doklepu. :D
Reagovat
kada.tom
No, ráno by mi nevadilo (ráno = od těch 9.00), ale jsem rád, že to není zase až ve 3.00, ale od té 1.00 - to ještě přetrpím, zlatý finále, ta jsou vždy až ráno/dopoledne SEČ :-)
Reagovat
Haitik
Tak k Marii jsem se už vyjádřil v preview 9. dne, takže tak.. :D
Hlavně, že je zdravá.. Ale jsem zvědavý na její program teď, je přihlášená do Dauha, ale dneska na tiskovce říkala něco jiného.. :-)

Maria says she?s ?not seeing myself playing anything before Indian Wells?. Will go to Moscow for Fed Cup but likely not play herself.
Reagovat
smazaný uživatel
Tahle pulka pavouka me prijde dost frustrujici;))) Asi nejvice Karlicka...je to ticha bolest, se divat na to, jak se boji vlastniho BH...Ono to je vlastne zazrak, ze to QF vubec hrala. Jeden takovy smutny pohled...ktery trva nekdy od RG...nekde tam se to proste lamalo. Snazil jsem se kouknout na zaznam, ale dlouho jsem to nezvladl, nejsem masochista.

Druhe QF jsem ani nezkousel;) Masa nezklamala a opet poslusne zapas "odevzdala". Kdyz se losuje, tak kdyz vidim ze je moznost, ze se ty dve potkaji az ve finale, tak se zaraduji;D) Je tu sance, ze se tam nepotkaji, a nebude se hrat jeden zbytecny zapas. jenze je to celkem riskantni, jak se jim to finale podari navstivit, tak si ho divak moc neuzije;)

Nastesti je tu druha pulka pavouka...nekdo by mohl rict, ale co ta Kerber vlku. No, ale ta tam prave famozne zapada a doufejme, ze s Viktorii opet nezklamou divaka, nebot po te dnesni "frustracni nude" by si divak zaslouzil svezi vitr a aspon trosku dramaticnosti a kreativnosti.
jeste lepe se mi jevi duel Johanka x Shuai, rozhodne velka udalost QF. Ani nevim, ktere mam vic prat SF... Obe jsou tim svezim vetrem, ktere WTA potrebuje...a ktery, aspon mam takovy pocit, se dokonce uz pekne formuje...

Jako doufal jsem, ze uz na AO se ty topky jeste vic provetraji;) Ale jsem rad, ze aspon za ten jeden duel. A pochopitelne fuurt verim, ze vitezka bude mimo top10, do sameho konce;)))
Reagovat
FulnekUltras
Vítězka sf Azarenka-Konta bude mít slušně našlápnuto... ;)
Reagovat
horska.kraslice
To není tak složité, Azarenka je hodně pravděpodobná.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak mám chápat, že Masha poslušně zápas "odevzdala"? Viděls 1. set? Nebýt toho prasete v desátém gemu, tak měla Serena ještě hodně co dělat... Jinak je tady Serena prostě ve formě, Masha vůbec nic neodevzdala. Sice si tam Serena volala doktora, ale po nějakých problémech s koleny ani památky... Já beru jako hotovou věc, že bude ve finále. Nedokážu si představit, že ji Aga se svou hrou porazí (i když to jsem si u Vinci taky nedokázal představit). Nezbývá mi než doufat, že ve finále proti ní bude Vika a porazí ji tam. Proti Angie zahrát umí, Konta nebo Zhang jsou nevyzpytatelné, ale měla by to zvládnout. Pak už se děj vůle boží. Vika už měla Serenu několikrát na lopatě, ale buď to nedotáhla nebo se z toho Serena nějak vylízala. Takže někdy už to prostě musí vyjít... Při vší úctě ke Kontě a Zhang si fakt neumím představit, že by z hráček mimo Top 10 vyhrál někdo jiný než Vika. :D
Reagovat
smazaný uživatel
je to v uvozovkach, schvalne. V tom jednom slovu je ukryta ta jeji frustrace s Sereny, a nejen to...
Nebo jestli to chces jinak. Ma ji v hlave...a poraaadne. Krom toho vubec nepomaha ten jeji styl, kterym hraje. Promin, pro me je Maruska spis zklamanim. A opakovat se nebudu proc. Uz jsem to tady psal, ne jednou.

Neboj nemyslim si jak nejaky posuk, ze ten zapas prodala...
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, ale když si vezmu, čím vším Masha prošla... Už několik let platí, že Serena prohraje spíš na začátku GS proti papírově slabší soupeřce, když ještě není rozehraná. Jakmile je rozjetá, tak už se těžko zastavuje a loňské US Open byla spíš světlá výjimka... Navíc je fakt, že Masha proti ní neumí a Serena ji prostě přestřílí, ale na tom není nic zvláštního. Na Serenu neumí prakticky všechny hráčky, jenom některé ji třeba víc potrápí. A pokud jde o tu nepříznivou sérii Mashy ve vzájemných zápasech, tak ta je daná i proto, že se Masha (na rozdíl od mnoha jiných) k tomu zápasu proti Sereně aspoň dostane... :D
Reagovat
smazaný uživatel
jsi bourak! ;-)
Reagovat
Herbert_Hoover
Easy, jestli na světě existuje nějaká jistota, je to Serena, obzvlášť proti Máše :))
Reagovat
Mayo
Neskutočná Serena urobila mi radosť, že opäť raz vyfackala Sarapku (:
Reagovat
Serpens
Ne, nemám ji rád. 20% je tenis a zbylých 80% hrubá síla.
Reagovat
smazaný uživatel
Já nemusím ani jednu, ale vřískající Šarapovovou přece jenom ještě o trochu méně, takže vlastně spokojenost.
Reagovat
turista
Taky spokojenost.Masha to dnes neuvřískala.Serena po nepříjemných zdravotních problémech s kolenem dnes výborně.
Reagovat
FulnekUltras
Ve druhém zápase bylo víceméně jasné, že Siuín si svou oblíbenou obětinu nenechá utéct...
Reagovat
letityfanousek
a pak upéct. Dobře Sereno
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist