Serena se opozdila, ale postoupila. Teď ji čeká Hantuchová

26. 6. 2009, 16:20
Aktuality 4
Serena Williamsová se stala první osmifinalistkou letošního Wimbledonu. Na kurt číslo dvě sice dnes přišla o šest minut později, ale pak nedala šanci Italce Vinciové. O postup do čtvrtfinále si zahraje s Danielou Hantuchovou, která vyřadila Japonku Sujijamaovou.
Serena Williamsová

Vítězka Wimbledonu z let 2002 a 2003 Serena Williamsová byla přes zdržení daleko od skreče, protože časový limit je na grandslamu čtvrt hodiny. "Ale vsadil bych se, že ani nevěděla, kde dvojka je," vtipkovali čtenáři na stránkách BBC, když se na druhou nasazenou hráčku čekalo.

Kurt číslo dvě je vybudován v areálu Wimbledonu zcela nově a Serena Williamsová je zvyklá většinou hrát na centrkurtu nebo jedničce.

Od začátku utkání pak Američanka diktovala tempo hry. Sice ztratila dvakrát servis, ale vyhrála i za pomoci deseti es a jen 12 nevynucených chyb. A její otec Richard si v hledišti pyšně fotil jubilejní dvoustou grandslamovou dvouhru své dcery. Serena má z těchto zápasů jasně pozitivní bilanci 172 výher a jen 28 porážek.

Její příští soupeřkou bude slovenská tenistka Daniela Hantuchová. Slovenská tenistka měla proti Ai Sugijamaové z Japonska stejně jako v předchozích dvou zápasech pomalejší start, od stavu 2-4 ale vyhrála čtyři hry v řadě a ve druhém setu už své soupeřce nedala šanci.

Druhá Slovenka dnes neuspěla. Dominika Cibulková vstoupila do utkání proti Rusce Jeleně Vesninové s bolestmi zad, a přestože vedla 2-0 ve třetím setu, nakonec soupeřce podlehla a své wimbledonské maximum už níce nevylepšila.

Mezi šestnácti nejlepšími už je také olympijská vítězka Jelena Dementěvová, které v cestě do osmifinále stála její krajanka Regina Kulikovová. V prvním setu nebyla kvalifikantka favorizované Dementěvové vyrovnanou soupeřkou a za 24 minut ji prohrála 1-6. Až ve druhém setu Kulikovové čtvrté nasazené hráčce vzdorovala, Dementěvová ale žádné drama nepřipustila a po hladké výhře je ve čtvrtfinále.

Zvonarevová odstoupila kvůli zranění kotníku
Věra Zvonarevová dnes musela ukončit své působení ve Wimbledonu kvůli obnovenému zranění kotníku. Sedmá nasazená hráčka odstoupila z londýnského grandslamového turnaje ještě před utkáním třetího kola proti Francouzce Virginii Razzanové.

Zvonarevová si zranění přivodila v dubnu během jiného střetnutí právě s Razzanovou. Po osmi týdnech, které strávila rehabilitací, se na kurty vrátila před čtrnácti dny na turnaji v Eastbourne. Ve Wimbledonu si před nuceným odchodem poradila s Britkou Georgií Stoopovou a s Mathilde Johanssonovou z Francie.

Její plánovaná soupeřka Razzanová ve čtvrtém kole změří síly s Italkou Franceskou Schiavoneovou, jež dnes vyřadila předloňskou finalistku Marion Bartoliovou.

Výsledky - Wimbledon - ženy:
Dvouhra - 3. kolo:
S. Williamsová (2-USA) - Vinciová (It.) 6:3, 6:4, Dementěvová (4-Rus.) - Kulikovová (Rus.) 6:1, 6:2, Razzanová (26-Fr.) - Zvonarevová (7-Rus.) bez boje, Hantuchová (SR) - Sugijamaová (Jap.) 6:4, 6:3, Azarenková (8-Běl.) - Cirsteaová (28-Rum.) 7:6 (7:2), 6:3, Petrovová (10-Rus.) - Dulková (Arg.) 3:6, 6:3, 6:4, Vesninová (Rus.) - Cibulková (14-SR) 7:5, 4:6, 6:4, Schiavoneová (It.) - Bartoliová (12-Fr.) 7:6(5), 6:0.

Čtyřhra - 2. kolo:
Benešová, Záhlavová-Strýcová (ČR) - Švedovová, Tanasugarnová (Kaz./Thaj.) 2:6, 6:4, 6:4.
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Myslím, že sestry Williamsovi do vzájemného finále žádné zaškobrtnutí (př. ztráta setu) nedovolí. Titul přeji více Venus.
Reagovat
pepi
se*ena si jde pro titul, jedinou prekazkou ji muze byt jeji sestra
Reagovat
smazaný uživatel
Doufam ze ji Danca posle domu
Reagovat
smazaný uživatel
jj doufám že jí porazí:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist