Serena se přihlásila na turnaj v Indian Wells, který 13 let bojkotovala

23. 1. 2014, 09:25
Aktuality 3
Serena Williamsová se v březnu po třinácti letech vrátí na turnaj v Indian Wells. Aktuální světová jednička bojkotovala spolu se starší sestrou Venus prestižní kalifornský turnaj od roku 2002 kvůli údajně rasistickému chování tamního obecenstva. Její jméno však nyní figuruje na seznamu přihlášených hráček.
Profily hráčů
Serena Williamsová

Williamsová byla v Indian Wells naposledy v roce 2001. Tehdy měla hrát semifinále se starší sestrou Venus, která ale těsně před zápasem vzdala. Spekulovalo se, že tak učinila na základě rozhodnutí otce Richarda Williamse.

Fanoušci tehdy devatenáctiletou Serenu vypískali a bučeli na ni ve finále s Belgičankou Kim Clijstersovou i při předávání vítězné trofeje. Otec Richard řekl, že slyšel rasistické nadávky a jeho rodina se od té doby na turnaji neobjevila.

"I když je zatím brzy na to vědět, zda bude hrát, nebo ne, jsme rádi, že je Serenino jméno na seznamu přihlášených. Na základě jejích vyjádření na Australian Open víme, že o návratu na náš turnaj přemýšlela," uvedl v tiskovém prohlášení ředitel turnaje Steve Simon.

Williamsová minulý týden v Melbourne řekla, že ji myšlenka na bojkot napadla po zhlédnutí filmu o Nelsonu Mandelovi "Long Walk to Freedom". "Mandela byl úžasný člověk. Byla jsem velmi poctěna, že jsem měla šanci se s ním potkat a trochu ho poznat i jeho životní příběh," řekla Williamsová po postupu do osmifinále, v němž pak nečekaně vypadla se Srbkou Anou Ivanovičovou. A to možná i vinou bolestí zad.

Jméno její sestry Venus, také bývalé světové jedničky, mezi přihlášenými do Indian Wells chybí.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Myslím, že takovou Maruš Serča asi moc nepotěšila :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No dost odvazny krok...celkem si pamatuji Sereno, tvou posledni navstevu...a celkem jsem chapal, ze se tam uz ukazat nechces:)

...no good luck v Californii, teda...
Reagovat
freeteepek
Serena se zbláznila. Stojí jí to na starý kolena za to? Stejně vypadne ve druhým max. ve třetím kole. Letos to s ní půjde skopce.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist