Serena se rychle oklepala z debaklu i depresí a suverénně vyhrála. Teď ji vyzve Kvitová

14. 8. 2018, 09:24
Aktuality 31
WTA CINCINNATI - Počítejte se mnou dál, vzkázala svým výkonem Serena Williamsová. Šestatřicetiletá Američanka v Cincinnati v prvním utkání od nejhorší porážky kariéry a odstoupení z dalšího turnaje kvůli depresím deklasovala Australanku Darju Gavrilovovou, s níž ztratila jen tři gamy. Ve druhém kole se 36letá Američanka střetne s Petrou Kvitovou.
Serena Williamsová

Finalistka letošního Wimbledonu Serena Williamsová před dvěma týdny v San Jose utrpěla největší debakl v kariéře, když uhrála jediný game proti Johanně Kontaové. Pak se odhlásila z Montrealu, neboť měla deprese. Trápila se, že kvůli tenisu se málo věnuje své téměř roční dceři.

Tento týden už je ale zpět na kurtech a zdá se být zpátky v dobré psychické kondici, když na domácím turnaji WTA Premier 5 v Cincinnati začala suverénní výhrou. Šestatřicetiletá Američanka smetla 6-1 6-2 Australanku Darju Gavrilovovou, s níž si poradila hladce ve dvou setech i ve třetím vzájemném duelu.

"Musíte se umět vrátit zpátky," řekla majitelka 23 grandslamových titulů. "Dnešní zápas se mi povedl a vrátil mi ztracenou sebedůvěru. Něco takového mi určitě moc pomůže," dodala Serena.

Ve druhém kole bude vítězka turnaje z let 2014 a 2015 čelit Petře Kvitové. S českou jedničkou vede ve vzájemné bilanci 5-1, jedinou porážku utrpěla v posledním střetnutí před třemi lety na antuce v Madridu. V Cincinnati se utkají v úterý ve večerním duelu, začít by měl v 2:30 SELČ.

"Serena je velká šampionka, vrací se zpět a myslím, že je opět ve skvělé formě. Bude to těžký zápas, ale na druhou stranu skvělý," řekla Kvitová.



Viktoria Azarenková na úvod turnaje udolala po dvou a půl hodinách boje 6-7 6-2 6-4 Španělku Carlu Suárezovou a vedení ve vzájemné bilanci zvýšila na 3-0. Ve druhém kole se běloruská šampionka z roku 2013 utká poprvé s šestou nasazenou Francouzkou Caroline Garciaovou.

Vítězka nedávného turnaje ve Washingtonu Ruska Světlana Kuzněcovová zdolala po odvrácení mečbolu 6-4 2-6 7-6 Švýcarku Stefanii Vögeleovou a vyhrála šestý zápas v řadě. O postup do osmifinále se utká s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou (h2h 1-1).

Favorizovaná Madison Keysová prohrávala v souboji domácích hráček s Bethanií Mattekovou-Sandsovou 3-6 a 2-4, roli favoritky ale nakonec po boji potvrdila a po využití až sedmého mečbolu zvítězila 3-6 7-6 6-4.

Na dvě výhry z kvalifikace navázala Alizé Cornetová, která po vítězství 1-6 7-5 6-0 nad Lotyškou Jelenou Ostapenkovou vyrovnala postupem do druhého kola své maximum v Cincinnati. O jeho překonání si Francouzka zahraje s Makarovovou, nebo Bogdanovou.

• WTA PREMIER 5 CINCINNATI •
USA / Ohio, tv. povrch, 2.874.299 dolarů
pondělní výsledky (13. 08. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Kontaveitová (Est.) - Strýcová (ČR) 6-3 6-0
Petersonová (Švéd.) - Siniaková (ČR) 2-6 6-4 6-1
Mladenovicová (Fr.) - Görgesová (10-Něm.) 6-4 3-2 skreč G.
Cornetová (Fr.) - Ostapenková (11-Lot.) 1-6 7-5 6-0
Keysová (13-USA) - Matteková-Sandsová (USA) 3-6 7-6(3) 6-4
Curenková (Ukr.) - Collinsová (USA) 6-0 6-2
Azarenková (Běl.) - Suárezová (Šp.) 6-7(5) 6-2 6-4
S. Williamsová (USA) - Gavrilovová (Austr.) 6-1 6-2
Kuzněcovová (Rus.) - Vögeleová (Švýc.) 6-4 2-6 7-6(5)
Sabalenková (Běl.) - Kontaová (Brit.) 4-6 6-3 6-4
Kužmová (SR) - Sasnovičová (Běl.) 6-0 4-6 6-1
Tomljanovicová (Austr.) - Beguová (Rum.) 4-6 6-3 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

31
Přidat komentář
tommr
má zaděláno na problém. Serena včera zahrála nejlíp co pamatuju. Její servis byl nevybratelnej, údery od BL přesný a tvrdý, hrála téměř bez chyb a i její pohyb byl velice slušnej. Otázka je samozřejmě nakolik k tomu přispěla soupeřka, která hrála přesně to co Serena potřebovala. Petra ve formě by jistě Sereně dokázala zatopit víc, ale Petra hrající jako v zápase s Bertensovou nemá proti takový Sereně nejmenší šanci ...
Reagovat
George_Renel
Jaký problém. Přinejhorším prohraje.
Vítězství nad australskou Ruskou bych nepřeceňoval. Víme že na ranařky Darja moc neumí.
Reagovat
tommr
porážka od Sereny jí může pořádně nabourat sebevědomí ...
Reagovat
EllNino
myslím, že to přežije :D
Reagovat
Grape
Rozhodně se s tím Petra vyrovná líp než tommr? :-)
Reagovat
Grape
Otazník neměl být.
Reagovat
smazaný uživatel
To každopádně :-)
Reagovat
Grape
A proč by jí zrovna porážka od Sereny měla nabourat sebevědomí?
Reagovat
tommr
protože se od ní očekává, že aspoň stárnoucí Serenu po mateřský dokáže porazit ...
Reagovat
EllNino
nesmysl ... tohle si mhla říkat Týna v Paříži, ale teď už je Serena zase dál
Reagovat
Grape
Sám jsi psal, že Serena včera hrála nejlíp co pamatuješ. Si trochu protiřečíš ne? Na jednu stranu podle tebe podává Serena životní výkony, ale na druhou by pro Petru byla trága s ní prohrát... Si to napřed trochu srovnej, jak to teda je.
Reagovat
tommr
neprotiřečím si. V tom je právě ten problém, že Serena se zničehožnic dostala do skvělý formy. Svým způsobem je to až podezřelý ...
Reagovat
Grape
V tom případě ale není potřeba dělat z případné Petřiny prohry tragédii. Prohrát se Serenou ve formě není žádná ostuda a Petře to sebevědomí nahlodat nemusí. :-)
Reagovat
EllNino
a co Petra hrající s Kontaveit ? ... Pořád zmiňuješ jen zápas s Bertens, furt dokola, ale třeba zápas s Anett odehrála velice slušně ... u Petry jsou to v podstatě 2 vzorový situace, když zahraje jako proti Anett v 1. zápase, tak Serenu může potrápit i porazit ... pokud zahraje jako proti Kiki, tak končí ... ale Serena hraje spíš typově stylu Anett, takže by to mělo Petře sedět určitě více než úmorná pinkaná Kiki, kterou předvědla a totálně Petru otrávila :)
Reagovat
tommr
jenže mezi tím jak hrála včera Serena a jak hrála Kontaveit proti Petře je hodně velkej rozdíl. Ani výkon ze zápasu proti Kontaveitový by proti včerejší Sereně Petře nemusel stačit ...
Reagovat
EllNino
já myslím, že ten zápas prostě není nějaký výjimečný, Petra po něm klidně může buchnout s Mladenovic/Kuzmovou, že by ji to mělo nějak nakopnout nebo naopak seazit si nemyslím ...
Reagovat
LukasH
Já na tom zápase nic přelomovýho nevidím. Petra je na těhle turnajích tradičně nevýrazná a nevypadá, že by to letos bylo jiný. Naopak by se jí konečně mohla načasovat forma na USO, nikdo od ní nic čekat nebude, pokud si to "nepohnojí" v New Havenu. :-)
Reagovat
tommr
v Cincinnati hraje dokonce Petra nejhůř ze všech turnajů na okruhu. Nevím čím to je a asi se to letos jen tak nezmění ...
Reagovat
EllNino
extrémní vlhko (dneska k 90%) a hodně rušné prostředí ...
Reagovat
EllNino
Jsem na ten zápas hodně zvědav, ale myslím, že Petra nevyhraje
Reagovat
misa
Nabuzená Petra vyhraje :) Bohužel beze mě, čas zápasu je hodně blbý.
Reagovat
misa
Za pár dní se oklepala z depresí :-))) Před časem měla embolii, French Open 15 vyhrála s těžkou chřipkou. Kolem této superženy se pořád něco děje.
Reagovat
Fandina
Zápas Petry se Serenou si nemohu nechat ujít, takže zalehnu dřív a dám si budíka. Jsem zvědavá, jak to dopadne. Peti pojď!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
Mayo
Serena vs Petra bude intergalakticky zápas.
Reagovat
slacker
a kdo bude hrat za Mlecnou drahu a za jakou galaxii bude hrat protistrana?
Reagovat
.vorlik.
Petra má sice tyhle velký zápasy ráda, ale moc jí na rozjetou Serenu nevěřim. Muselo by jí fungovat úplně všechno, aby Serenu porazila.
Reagovat
blixa
To chcete říct, že se Serena snad hýbala ?
Reagovat
.vorlik.
V pohybu má Serena sice pořád největší mezery, ale aby toho Péťa dokázala využít, bude potřeba ty míče tlačit k lajnám pořádně ven z hřiště, jako to hrála Konta. A můžem se jenom hádat, zda to tam bude padat...
Serena má prostě jistotu na servisu a zbytek úderů včetně returnu je na tom taky dobře. Bude záležet hlavně na Pétě, jak se s tim popasuje. Klidně může Serenu sundat ve dvou. Moc bych jí to přál, ale myslim si, že letos z toho v Cinci nic zázračnýho nebude. Kéž bych se plet.
Reagovat
PetaM
Má je ráda, ale tak kolem toho SF :D Nevím, jak se s tím popasuje v prvním kole :D Možná jsem i rád, že to neuvidím ... Mám dilema :D
Reagovat
milik254
Výborný čas, zrovna mi to vychází na čas, kdy si mám vzít prášek, tak super. :D
Reagovat
blixa
Na nervy ? :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist