Serena si poradila i s Wozniackou, o titul se utká se Stosurovou

11. 9. 2011, 10:00
Aktuality 2
US OPEN ženy - Ve finále ženské dvouhry na US Open nechybí podle očekávání domácí hvězda Serena Williamsová. Zkušená Američanka v semifinále odvála sen Caroline Wozniacké o první grandslamovém titulu a sama bude o svůj čtvrtý triumf z newyorkského betonu hrát proti Australance Samanthě Stosurové.
Serena Williamsová a Caroline Wozniacká

'Znovuzrozená' Serena Williamsová po 11 měsících bez tenisu je zase postrachem ženského tenisu. Devětadvacetiletá Američanka po návratu na kurty hraje na teprve šestém turnaji, je však blízko již třetímu titulu. Během léta na zámořských betonech ještě neprohrála a po sérii 18 vítězných zápasů v řadě je už ve finále US Open.

Rodačka z Minnesoty podle svých slov ležela v únoru na smrtelné posteli, když ji postihla plicní embolie. Společně s nucenou pauzou kvůli pořezané noze přišla takřka o rok tenisového života a před newyorkským grandslamem odehrála jen pět turnajů. Dva z nich však vyhrála a na betonu je letos neporažená s bilancí 18-0.

V semifinále US Open se utkala se světovou jedničkou Caroline Wozniackou a zápas znovu potvrdil, kdo je v době pevného zdraví skutečně nejlepší hráčkou. Serena porazila jednadvacetiletou Dánku po setech 6-2 6-4 a bez ztráty setu postoupila do finále.

Obrázek o utkání si člověk udělá z následujících statistik: Serena zahrála 34 vítězných úderů a stejné množství nevynucených chyb, Wozniacká chybovala jen dvanáctkrát, ale trefila také jen 5 'winnerů'. Domácí hráčka si 21krát naběhla na síť a pouze čtyřikrát byla neúspěšná.

"Diváci mi dnes hodně pomohli. Dodali mi spoustu energie," pochvalovala si Serena. "Snažila jsem se, nikdy se nevzdávám, ale Serena dnes hrála velmi, velmi dobře," komentovala Wozniacká. "Ona je ve skvělé kondici, parádně podává ale i skvěle returnuje. Hraje tvrdé údery. Obzvlášť podání je zabijácké. Nevím, kolik es dnes zahrála, ale není to žádná sranda ten její servis vrátit zpátky do hry," dodala rodačka z Odense.

Wozniacká si naopak musí na první grandslamový titul počkat minimálně do příští sezony a v čele světového žebříčku tak i nadále zůstává hráčka bez triumfu na turnaji 'velké čtyřky'.

"Ale je to pro mě krásný rok. Získala jsem šest titulů, na grandslamech jsem byla dvakrát v semifinále. Jsem světovou jedničkou, i jedničkou v hodnocení letošní sezony. Jsem zdravá, což je nejdůležitější. Jsem teď připravená na další tři turnaje a pak už si odpočinu na další sezonu," řekla Wozniacká.

První finalistkou se stala Samantha Stosurová, jež zdolala 6-3 2-6 6-2 německé překvapení Angelique Kerberovou. Až 92. hráčka světa se poprvé v kariéře dostala za brány 3. kola grandslamového turnaje, když vyřadila Radwaňskou či Pennettaovou, na zkušenější Australanku už ale nestačila.

Stosurová se stala první australskou finalistkou na US Open po 34 letech. Sama už o svůj první grandslamový titul marně usilovala na loňském French Open. Se Serenou prohrála před měsícem ve finále v Torontu, v celkové vzájemné bilanci vede Američanka 4-2

"Jsem moc ráda, že jako Američanka můžu dnes hrát. V den, který je výjimečný pro celé Spojené státy. Moc to pro mě znamená," připomněla Williamsová, která bude hrát o již 13. grandslamový titul - čtvrtý z US Open, dnešní desáté výročí teroristických útoků.

- GRANDSLAM US OPEN -
(USA / New York, tv. povrch, 23.700.000 dolarů)
sobotní výsledky (10. 09. 2011)

Dvouhra - semifinále:
S. Williamsová (28-USA) - Wozniacká (1-Dán.) 6-2 6-4
Stosurová (9-Austr.) - Kerberová (Něm.) 6-3 2-6 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
skott
Nazyvejme prosim veci pravymi jmeny, tedy priste...

V cele svetoveho zebricku tak i nadale zustava hracka bez grandslamoveho finale za posledni dva roky!
Reagovat
smazaný uživatel
S takovou defenzivni hrou nema Karolin naprosto zadnou sanci a zapas vyznel jednoznacne ve prospech Sereny. V prvnim setu nemela Karolin ani jeden vinr a tezila jen z mala chyb Sereny. Ta si mohla dovolit v pohode prohrat 2x svuj servis, protoze vedela, ze kdyz trochu zabere ma ho zase zpatky.Ve sportu je vse mozne, ale myslim, ze finale bude take rychle, Podle toho jak Samante pujde servis se pozna v jakem je psychickem rozpolozeni. Serena je opravdu vyjimecna, kolik uz tech navratu mela a pritom hraje jen velke turnaje a zdravi ji jiz tolikrat zradilo, no proste kloubouk dolu a velke uznani.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist