Serena v Římě slaví vítězný návrat, čeká ji sestra a šampionka z roku 1999 Venus

13. 5. 2019, 15:33
Aktuality 25
WTA ŘÍM - Majitelka 23 grandslamových trofejí Serena Williamsová se po necelých dvou měsících na kurty vrátila vítězně. V Římě si na úvod poradila se švédskou kvalifikantkou Rebeccou Petersonovou a na italské antuce si připsala již 21. vítězství v řadě. V dalším kole si čtyřnásobná šampionka zahraje se svou starší sestrou Venus, která v italské metropoli triumfovala před 20 lety.
Serena Williamsová (© AFP)

Serena Williamsová v lednu na Australian Open marně usilovala o vyrovnání rekordu Margaret Courtové v počtu grandslamových vavřínů a poté se představila už jen na turnajích v Indian Wells a Miami. V Indian Wells kvůli zdravotním potížím skrečovala utkání třetího kola, v Miami po výhře nad Rebeccou Petersonovou k dalšímu zápasu nenastoupila.

Majitelka 23 grandslamových trofejí se na kurty vrátila dnes, po necelých dvou měsících. A v Římě na úvod narazila na soupeřku, proti níž před pauzou odehrála poslední zápas. Na italské antuce, kde hraje svůj první antukový negrandslamový turnaj po třech letech, si na úvod poradila 6-4 6-2 se švédskou kvalifikantkou Petersonovou.

Williamsová měla po delší přestávce pomalejší vstup do utkání, ale od stavu 1-3 na kurtu dominovala. K postupu si pomohla 28 vítěznými údery včetně 10 es, nevynucených chyb posbírala o šest méně.

Sedmatřicetiletá Američanka v Římě neprohrála již 21 zápasů v řadě, poslední porážku zaznamenala v roce 2010 v semifinále proti Jeleně Jankovičové. Od té doby tři z pěti startů proměnila v triumf, dvakrát v průběhu turnaje ze soutěže odstoupila.

V druhém kole čeká šampionku z let 2002, 2013, 2014 a 2016 její sestra Venus Williamsová (h2h 18-12). Osmatřicetiletá Američanka, která v Římě triumfovala v roce 1999, si v prvním kole poradila po boji 7-5 3-6 7-6 s Belgičankou Elise Mertensovou, kterou porazila i ve třetím vzájemném duelu.

Finalistka z roku 2013 Běloruska Viktoria Azarenková ve večerním duelu smetla 6-2 6-1 Číňanku Shuai Zhang a může se chystat na souboj s vítězkou posledních dvou ročníků Ukrajinkou Elinou Svitolinovou (h2h 2-0).

• WTA PREMIER 5 ŘÍM •
Itálie, antuka, 3,452.538 eur
pondělní výsledky (13. 5. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Siniaková (ČR) - Qiang Wang (15-Čína) 1-6 7-5 6-4
S. Williamsová (10-USA) - Petersonová (Švéd.) 6-4 6-2
Keysová (13-USA) - Hercogová (Slovin.) 6-4 7-6(3)
Kontaveitová (14-Est.) - Barthelová (Něm.) 4-6 6-4 6-4
Cibulková (SR) - Sasnovičová (Běl.) 6-2 6-3
Putincevová (Kaz.) - Curenková (Ukr.) 6-4 6-2
Muguruzaová (Šp.) - Saisai Zheng (Čína) 6-3 6-4
Kontaová (Brit.) - Riskeová (USA) 6-4 6-1
Kužmová (SR) - Erraniová (It.) 6-1 6-0
Tomljanovicová (Austr.) - Zidanšeková (Slovin.) 7-6(1) 6-4
V. Williamsová (USA) - Mertensová (Belg.) 7-5 3-6 7-6(4)
Anisimovová (USA) - Cocciarettová (It.) 6-3 6-3
Azarenková (Běl.) - Shuai Zhang (Čína) 6-2 6-1
Keninová (USA) - Paoliniová (It.) 6-1 6-2
• Čtyřhra - 1. kolo •
S. Hsieh/Strýcová (5-Tchaj-wan/ČR) - Krawczyková/Ninomijaová (USA/Jap.) 6-4 6-1
N. Kičenoková/Spearsová (Ukr./USA) - Görgesová/Kar. Plíšková (Něm./ČR) 7-6(5) 7-6(4)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

25
Přidat komentář
enka
Ať už táhne do hajzlu,tlustoprdka !!!
Reagovat
Jon61
Po tom, co předvedla ve finále s Naomi na US Open, rozhodně nebudu litovat, až konečně skončí. Big mother... vyváděla však jako rozmazlené děcko, kterému sebrali hračku.
Reagovat
FulnekUltras
je tak posedlá rekordním počtem GS, že ji jednou z kurtu odnesou nohama napřed. Tituly Margareth už nikdy ani nevyrovná - a právě ta nedosažitelná těsná blízkost bude pro ni osudná. Při látkách, které jí obíhají tělem, to už vůbec nemusí trvat dlouho.
Reagovat
com
:D ty zu Serenku asi tajne milujes co :D
Reagovat
FulnekUltras
A zdravím též pana Zárubu a spol. do Nepela-arény. Jo, s nerozehranými Švédy a slaboučkými Nory, to se ještě mohli čecháčkové naparovat. Na trochu lepší tým narazili až dnes.

https://www.youtube.com/watch?v=h9RwYPsVpfM
Reagovat
Fandina
Je mi tě líto, ne, že by hokejisti hráli super, ale jak někdo takhle schazuje druhé, nazýváje se čecháčky, to je fakt ubohé.
Reagovat
Fandina
shazuje ... nazývá je
Reagovat
FulnekUltras
pevně věřím, že příští týden to hezké šesté místo před Švýcary, Němci a Maykem vybojují
Reagovat
Fandina
i kdyby skončili desátí, tak já psala o ubohosti vyjadřování se o druhých, čecháček a podobně. Ubohé.
Reagovat
rybicka
:) - nu a co házení předmětů na led s hvízdáním při cizí hymně? Nebude žádný komentář?
Reagovat
FulnekUltras
že pruhovaní tv-komerčně "zajímavějším" dřevorubcům jako už tradičně přifoukávali, je jasná věc a bylo to vidět i v té poslední minutě - takže celkem normální reakce frustrovaných diváků - v roce 1981 Kanaďani dokonce odmítli předat vítěznému SSSR po drivé porážce 1:8 v Montrealu "svůj" ;-))) pohár, takže o što gou?
Reagovat
Fandina
Jde o to, že je to trapné. A Rusové to dělají v poslední době opakovaně, že odcházejí z ledu a ani si nevyslechnou hymnu. Fakt super vizitka.
Reagovat
FulnekUltras
tak hlavně vedle braň "lidskou " Serenu - ani to ti moc nejde ;-)))
Reagovat
rybicka
No, zatím je to vizitka, kterou - každou jednu z nich si zainteresovaní pamatují. Jakmile začnou fanoušci všichni a všude trestat "hymny výherců" za chyby "pruhovaných", pak se v klidu neodehraje ani každá 2-3 hymna. A to, dle té debologiky, to bude sportovní, správné a OK! Hmmm... Tedy pokud to nepoškodí oblíbence jednoho debodemagoga. Asi tak.
Reagovat
rybicka
ZATÍM je to vizitka. Snad to tak zůstane.
Reagovat
Kojinho
Ach jo, na začátku turnaje jsou (ne)rozehraní všichni stejně, slabej pokus jak shodit naši repre. Možná Tvým oblíbencům opět v krvi kolovaly látky povolené jen v Rusku.
Reagovat
FulnekUltras
vzhledem k počtu nově příchozích z NHL byli "Češi" před MS pohromadě mnohem déle než Švédi - chce to ten hokej aspoň trochu sledovat
Reagovat
rybicka
2. Česko 7 6 0 0 1 39:14 18

Pan Záruba nemá důvod se neradovat. A i pokud již dále "čecháčkové" nedojdou, pak si ostudu neudělali !!! :-))
Reagovat
rybicka
Staré přísloví - "neříkej hop, dokud nepřeskočíš"
Reagovat
Fandina
Zdálo se mi, že je Serena dost ve formě. Ze začátku přišla o podání a pak hned přitlačila a bylo zpět. Tak uvidíme. Dneska vypadala v pohodě.
Reagovat
dadaft
opticky se mi zdálo, že nějaké to kilečko šlo dolů...
Reagovat
Fandina
Také mi to tak připadalo.
Reagovat
Aussie
...
Reagovat
blixa
Jojo, ach jo ... :(((
Reagovat
Aussie
Ach ne!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist