Serena ve druhém kole musela otáčet souboj s o 20 let mladší krajankou McNallyovou

29. 8. 2019, 06:00
Aktuality 5
US OPEN - Serena Williamsová se ve druhém kole US Open pořádně zapotila. Sedmatřicetiletá Američanka musela otáčet domácí souboj generací s o 20 let mladší Caty McNallyovou. O postup do osmifinále si šestinásobná šampionka domácího grandslamu zahraje s Karolínou Muchovou, nebo Su-Wei Hsieh.
Serena Williamsová (© AFP)

Serena Williamsová si v roli matky již třikrát zahrála grandslamové finále, ale stále čeká na vyrovnání rekordu Margaret Courtové v počtu grandslamových trofejí. Majitelka 23 grandslamových vavřínů dvakrát neuspěla ve Wimbledonu ani v kontroverzním loňském finále US Open.

Ve Flushing Meadows své letošní působení zahájila demolicí Marie Šarapovové. Ve druhém kole však měla nečekané potíže proti skvěle hrající krajance Caty McNallyové, kterou až po bezmála dvou hodinách zdolala 5-7 6-3 6-1. I při svém 19. startu v New Yorku prošla do třetího kola.

Sedmatřicetiletá Američanka za stavu 5-5 poprvé a naposledy v utkání ztratila servis, vzápětí vedla 40-0 na returnu, ale o 20 let mladší McNallyová nakonec servis udržela a senzačně úvodní dějství získala.

Favorizovaná Williamsová čekala na první brejk až do stavu 5-7 3-2 ze svého pohledu. Tehdy konečně dokázala prolomit podání soupeřky a ve zbytku zápasu už na centrálním dvorci dominovala. Ve třetím setu nezkušené krajance, jež si vůbec poprvé zahrála hlavní soutěž domácího grandslamu, povolila pouhých pět fiftýnů.

"Začala beze strachu a opravdu velmi dobře. Neměla co ztratit a přesně tak i hrála," řekla Williamsová po utkání dlouhém skoro dvě hodiny. "Přežila jsem. Nejsem moc nadšená ze svého výkonu, ale jdu dál a to je dobrá zpráva."

O osmifinále si jedna z největších favoritek na celkový triumf a šestinásobná šampionka závěrečného grandslamu sezony zahraje s českou nadějí Karolínou Muchovou, nebo nasazenou Tchajwankou Su-Wei Hsieh. Ty kvůli dešti odehrají duel druhého kola ve čtvrtek.

Turnajová dvojka Ashleigh Bartyová, která bojuje mimo jiné s Češkou Karolínou Plíškovou o post světové jedničky po US Open, zdolala Lauren Davisovou z USA 6-2 7-6. Letošní vítězka French Open ale musela otáčet koncovku druhé sady, v které soupeřka podávala na výhru. "Bylo to extrémně těžké," řekla Australanka.

O vyrovnání loňského výsledku a zároveň svého newyorského maxima bude světová dvojka usilovat proti Marii Sakkariové, nebo Shuai Peng.

Elina Svitolinová v dnešním šlágru přehrála 6-4 6-4 domácí veteránku a dvojnásobnou šampionku Venus Williamsovou, kterou bez ztráty setu porazila už potřetí v řadě.

O třetí newyorské osmifinále v řadě a vyrovnání svého maxima ve Flushing Meadows bude světová pětka Svitolinová bojovat proti Rebecce Petersonové, nebo nasazené krajance Dajaně Jastremské.

Domácí vítězka generálky v Cincinnati Madison Keysová porazila 6-4 6-1 Lin Zhu z Číny, připsala si osmou výhru v řadě a postoupila do třetího kola. V něm se předloňská finalistka a loňská semifinalistka utká se Sofií Keninovou, nebo Laurou Siegemundovou.

• US OPEN •
New York, USA, tv. povrch, 57,238.700 dolarů
středeční výsledky (28. 8. 2019)
• Dvouhra ženy - 2. kolo •
S. Williamsová (8-USA) - McNallyová (USA) 5-7 6-3 6-1
Bartyová (2-Austr.) - Davisová (USA) 6-2 7-6(2)
Kar. Plíšková (3-ČR) - Bolkvadzeová (Gruz.) 6-1 6-4
Svitolinová (5-Ukr.) - V. Williamsová (USA) 6-4 6-4
Keysová (10-USA) - Lin Zhu (Čína) 6-4 6-1
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

5
Přidat komentář
kada.tom
Zápas jsem neviděl, nicméně dobře, že Serena po 1. setu zapnula na vyšší úroveň a krajanku smázla. Snad se z toho poučí a už bude suverénnější.
Reagovat
com
az bude nekdy Serena proti Sabalence, tak fandis komu? :D
Reagovat
kada.tom
Sabalence? tu nesnáším, takže je to jednoduché, samozřejmě, že Sereně :-)

spíš si myslím, žes měl na mysli Viku a Vika s Petrou jsou jediné dvě tenistky, kterým bych proti Sereně MOŽNÁ fandil :-)
Reagovat
tommr
doufám, že Muška dneska vyhraje a zítra Serenu sejme. Chtělo by to ale, aby dneska porazila Hsieh co nejrychleji, aby zase nenastupovala k smrti utahaná proti odpočatý Sereně podobně jako se jí to stalo ve Wimbledonu proti Svitolině ...
Reagovat
fujtajblick
je velmi nereálný.. skoro scifi
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist