Serena ve Wimbledonu dál ničí soupeřky, postupují i Šarapovová a Ivanovičová

26. 6. 2014, 18:55
Aktuality 8
Serena Williamsová prolétla do třetího kola Wimbledonu se ztrátou pouhých pěti her. Ve druhém kole dnes deklasovala Chanelle Scheepersovou. Bez ztráty setu do třetího kola postoupily i bývalé světové jedničky Maria Šarapovová a Ana Ivanovičová. Končí turnajová patnáctka Carla Suárezová.
Serena Williamsová

Pětinásobná wimbledonská šampionka Serena Williamsová přijela do Londýna s dobrou formou. Světová jednička postoupila do třetího kola slavného turnaje v All England Clubu se ztrátou pouhých pěti her (tři ztratila v úvodním kole a dvě dnes). Ve druhém kole Američanka deklasovala 94. hráčku světa Chanelle Scheepersovou, s níž si tak navýšila vzájemnou bilanci už na 3-0.

Serena v utkání neměla jedinou slabou chvilku - za 51 minut nastřílel 8 es, zahrála 26 vítězných úderů a udělala pouze 7 nevynucených chyb. Soupeřce nenabídla ani jeden brejk, zatímco sama jich 5 ze 7 využila. "Poslední tři roky chodím do zápasů většinou jako favoritka, takže jsem téměř vždy trošku pod tlakem, ale už jsem si na to zvykla," řekla po utkání Američanka, jež v Londýně bojuje o zisk šestého wimbledonského titulu a celkově už 18. grandslamového vítězství. "Wimbledon je moje srdeční záležitost, je skvělé tu hrát."

"Cítím se tu každým dnem lépe a věřím tomu, že to bude pokračovat. Je důležité, že jsem zvládla první dva zápasy a teď můžu jít dál a postupně zlepšovat svou hru. Jsem moc ráda, že jsem tu i se sestrou, se kterou hrajeme čtyřhru. Baví nás to a je to zábava."

V boji o osmifinále světovou jedničku vyzve 25. nasazená Francouzka Alizé Cornetová, jež dnes porazila českou hráčku Petru Cetkovskou. Cornetová má sice se Serenou bilanci 1-3, ale v posledním vzájemném střetnutí letos na turnaji v Dubaji Američanku dokázala porazit ve dvou setech.

Suverénní v Londýně zůstává i letošní vítězka antukového Roland Garros Maria Šarapovová. Pátá nasazená Ruska postoupila do dalšího kola po hladké výhře 6-2 6-1 nad Švýcarkou Timeou Bacsinszkou. Dnešním vítězstvím si Ruska připsala už celkově 40. wimbledonskou výhru v kariéře.

Své druhé utkání ve Wimbledonu zvládla i jedenáctá nasazená Ana Ivanovičová. Srbka, která v letošní sezoně vyhrála už tři turnaje a naposledy triumfovala na trávě v Birminghamu, porazila Číňanku Jie Zheng hladce za hodinu a dvě minuty hry 6-4 6-0. Ivanovičová si dnešním vítězstvím mírně vylepšila s Číňankou vzájemnou bilanci na 3-2.

"Je to pomalé stoupání vzhůru. Letos jsem odehrála hodně dobrý zápasů a myslím, že se mi v téhle sezoně daří," komentovala bývalá světová jednička. "Jsem ráda, že se konečně ukazuje ta tvrdá práce a dřina, výsledky se projevují už i v žebříčku, už jsem blízko nejlepší desítce, kam jsem se dlouho chtěla vrátit. Nejsem tím posedlá, ale byl to cíl a teď věřím, že to dopadne, že se tam zase brzy vrátím. Jsem šťastná, že se mi daří i tady ve Wimbledonu a věřím, že můžu jít ještě dál," dodala Srbka. V dalším kole Ivanovičová narazí na loňskou wimbledonskou finalistku Sabine Lisickou, která ve druhém kole vyřadila Karolínu Plíškovou.

Do dalšího kola postoupila také turnajová devítka Angelique Kerberová, jež dnes na centrálním kurtu čelila domácí Heather Watsonové. Němka sice vyhrála úvodní set poměrně jasně, za 27 minut ho získala poměrem 6-2. Ve druhém setu se však domácí naděje zlepšila, začala Kerberovou tlačit a dostala se do vedení. Watsonová vyhrála druhé dějství 7-5 - zahrála v něm 22 vítězných úderů. V rozhodující sadě jí však vysoká úroveň z druhého setu nevydržela- dělala zbytečné chyby (celkem jich napáchala 18) a nastřílela jen 7 vítězných míčů, navíc si ani jednou nevyhrála vlastní podání a utkání tak prohrála. Kerberová zvítězila za necelé dvě hodiny a v dalším kole narazí na Belgičanku Kirsten Flipkensovou.

"Byl to velmi náročný zápas, Heather je skvělá hráčka. Je to velká bojovnice, je mladá a má velký talent. Už před zápasem jsem věděla, že to bude těžké, ale jsem moc ráda za to, jak to dopadlo. Prohrála jsem sice druhý set, ale ve třetím jsem pak byla agresivní, nepolevila jsem a soustředila jsem se jen na svou hru, což zafungovalo," řekla po zápase Němka.

Třináctá nasazená Eugenie Bouchardová dnes v All England Clubu přehrála Španělku Silviu Solerovou 7-5 6-1. O osmifinále si Kanaďanka zahraje s turnajovou dvacítkou Němkou Andreou Petkovicovou, jež dnes porazila Rumunku Irinu Beguovou 6-4 3-6 6-1.

S Wimbledonem se naopak rozloučila Španělka Carla Suárezová, která prohrála v All England Clubu utkání druhého kola se Zarinou Dijasovou z Kazachstánu. Turnajová patnáctka podlehla 72. hráčce světa 6-7 7-5 2-6 a neobhájí tak loňskou osmifinálovou účast.

Výsledky - Wimbledon - ženy (tráva, dotace 25 milionů liber):
Dvouhra - 2. kolo:
S. Williamsová (1-USA) - Scheepersová (JAR) 6:1, 6:1
Cornetová (Fr.) - Cetkovská (ČR) 6:4, 5:7, 6:3
Ivanovičová (11-Srb.) - Čeng Ťie (Čína) 6:4, 6:0
Flipkensová (24-Belg.) - Domínguezová (Šp.) 6:2, 6:1
Švedovová (Kaz.) - Kanepiová (Est.) 6:3, 6:7 (4:7), 6:2
Lisická (19-Něm.) - Karolína Plíšková (ČR) 6:3, 7:5
Dijasová (Kaz.) - Suárezová (15-Šp.) 7:6 (14:12), 5:7, 6:2
Šarapovová (5-Rus.) - Bacsinszká (Švýc.) 6:2, 6:1
Kerberová (9-Něm.) - Watsonová (Brit.) 6:2, 5:7, 6:1
Bouchardová (13-Kan.) - Solerová (Šp.) 7:5, 6:1
Petkovicová (20-Něm.) - Beguová (Rum.) 6:4, 3:6, 6:1
Riskeová (USA) - Giorgiová (It.) 7:5, 6:2
Keysová (USA) - Koukalová (31-ČR) 7:5, 6:7 (3:7), 6:2
Zvonarevová (Rus.) - Vekičová (Chorv.) 6:4, 6:4

Komentáře

8
Přidat komentář
Mayo
Serena s prehľadom...len tak ďalej
Reagovat
smazaný uživatel
Takže do 3. kola postoupily tři moje favoritky (Caro, Ana, Masha). Je to sice mnohem víc než loni, ale bůhvíjak spokojený být nemůžu. Po losu jsem věřil, že jich bude aspoň pět.
Reagovat
dadaft
a postupují i Věra Zvonarevová a Jaroslava Švedovová.
grarulace.

3. kolem v ženské části začíná těžká řežba.

Kvitová - V.Williams
Ivanovič - Lisicki
Šafářová - Cibulková
Bouchard - Petkovič
atd.

to beru. ))
Reagovat
pepin
Hlavně Věra si to zaslouží, mnoho lidí ji nevěřilo, ale ona to dokázala. Myslím si, že ty co jsou v půlce Sereny mají posekáno, protože Serena je nažhavená, zdravá a odpočatá a jde za jediným a to je výhra. Ostatním moc nevěřím, nevím co by se muselo stát, aby nedošla do finále a nejlépe s naší Petrou. To se uvidí a hodně napoví již zítřek.
Reagovat
Mayo
Ivanovička - Lisická ... toto s ami pozdáva, to by som si rád pozrel...
Reagovat
dadaft
Serenu jsem ještě neviděl, ale čísla hovoří vcelku jasně.
na druhou stranu na AO i FO to v prvních kolech pobila, ale náraz na první dobře hrající soupeřku znamenal konečnou (Muguruza, Ivanovič).
no na trávě je to jiné, ale pravděpodobně v QF potká Šarapovovou a to bych byl celkem zvědav.

na každý pád její ségra Venus vypadá v pohodě - četl jsem někde Petřin předzápasový rozhovor (iDnes?) a tam říkala, že se říká, že je teď na tom Venus fyzicky hodně dobře....... - taky se mi zdá. Už loni na podzim a pak v Aucklandu začínala vypadat, že konečně nemá zdravotní potíže a trénuje bez omezení --- no a když jsem ji teď viděl proti Torro-Flor........... - jak to říct? - už má zase stehna jako gazela a rozhodně hrála s energií.
Petra asi vyhraje, ale jsem moc zvědav, jestli dojde na queshovo chvástání, že ji Petra nedá šanci.

no uvidíme, jestli to Serena zvládne - potenciální kombinace 4K Bouchard, QF Sharapova, SF Halep/Ivanovič/Lisicki není až tak jednoduchá.
Reagovat
dadaft
pokud jde o Věru, osud ji přihrál příznivý los a moc ji přeju rest16 -------- No.566 u jejího jména bolí.
Reagovat
kada.tom
řežby ano, ale vidím to pozitivně pro Petru, Lucku, Anu a Genie ... a dokonce bych řekl, že většina ze jmenovaných vyhraje ve dvou setech :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist