Serena Williamsová dostala pokutu za poničení kurtu ve Wimbledonu

9. 7. 2019, 08:56
Aktuality 47
Sedminásobná wimbledonská šampionka Serena Williamsová dostala od zástupců All England Clubu pokutu 10.000 dolarů (228.000 korun) za to, že před začátkem turnaje poničila raketou jeden z travnatých kurtů v areálu. Američanka, kterou dnes čeká čtvrtfinálové utkání s krajankou Alison Riskeovou, se k trestu zatím nevyjádřila.
Profily hráčů
Serena Williamsová (© j48tennis.net)

Menší pokuty dostali i další hráči. Fabio Fognini zaplatí 3000 dolarů za nesportovní chování při porážce ve 3. kole s Tennysem Sandgrenem. Frustrovaný Ital prohlásil, že by si přál, aby v All England Clubu vybuchla bomba.

Celkem 8000 dolarů vyměřili pořadatelé australskému bouřlivákovi Nicku Kyrgiosovi. Za nesportovní chování v zápase 1. kola zaplatí 3000 dolarů, za excesy v duelu 2. kola s Rafaelem Nadalem pak dalších pět tisíc.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

47
Přidat komentář
ttopi
https://www.quora.com/Why-does-Rafael-Nadal-take-too-much-time-for-each-serve-Is-that-a-sentiment-that-he-does-before-every-service
Reagovat
Patik
zabudli tam tuším uviesť že musí vyskočiť do vzduchu pred vstupom na kurt kde si už dvakrát buchol hlavu o zárubňu :D..a utiera sa často na fólii ktorá je na zakrývanie kurtu.
Reagovat
Newcombe
Moc jí to tam sluší
Reagovat
slacker
jeastli ponicila kurt tak ji meli vyrazit rovnou z celeho turnaje a ne jen pokutu
Reagovat
Patik
Čo sa Kyrgiosa a Nadala týka ....Je to ako keď rodič žiaka príde do školy a prihovorí sa u učitelov aby jeho syn mal určité výhody vzhľadom na jeho zdravie...Strýko Toni mu vybavil akési "oslobodenie od telesnej výchovy" a teda nech rozhodcovia prihliadajú na Rafove zvyky a osobný priestor v zápase vzhľadom na jeho OCD..pri narušení a zásahu do jeho rituálov by Rafa nemohol fungovať ako normálne fungujúci človek a ľudia ktorí sa tomu rozumejú alebo kompetentní ľudia na turnaji to rešpektujú a zohladňujú..aj keď je to nespravodlivé voči iným hráčom a nieje to ich problém Rafove štádium choroby zašlo tak ďaleko že liečba by ovplyvnila celú jeho kariéru prípadne ju ukončila..za mňa osobne by som Nadala penalizoval sú to veci ktoré ovplyvňujú jeho súperov nielen Kyrgiosa..každý jeho súper sa mu musí časovo prispôsobovať možno zato nemôže ale keď to nelieči nech je zato aspoň trestaný a príjme následky.
Reagovat
ttopi
Předpokládám, že hráčů, kteří museli své rituály stlačit pod 25s je na tour několik. A taky jim to mohlo narušit koncentraci na podání. Ale těch se nikdo neptá.
Reagovat
Patik
No hej no..nemajú také meno a postavenie aby mohli mať nejaký vačší rešpekt u rozhodcu..ale napríklad zase Djokoviča často trestajú za pinkanie a aké má meno..
Reagovat
Torresek
Fíha to je zase výplod :D Rafa buuu, Rafa buuuu :D Je super že jen tím že dýchá s žije dokáže tolik zamindrákovaných lidí štvát .
S teď o červené karkulce a zlém vlkovi ale karkulka bude ta zlá ne?
Reagovat
Patik
výplod ? no tak keď myslíš..skús si viac pozisťovať o tom všetkom..čítaj a budeš mať prehlad.
Reagovat
Torresek
Já chápu že ho nemáte rád nemáte rád jeho zvyky, jeho tenis, jeho chování. Také nemám rád několik sportovců, či týmů ale je zbytečné a trapné tady vypisovat svoje mindraky, nebo se Vám pak uleví?
Je to famózní tenista, od mladých let maká jak šílený, vypracoval se v legendu a kdyby jste měl soudnost tak je Vám jedno že dělá co dělá.
Mě zajímá víc sportovní výkon než rituály.

Jinak, sledujete i jiný sport? Protože krásné pořekadlo "silnější pes ****" je vidět všude. Fotbal, hokej, házená, basket no napříč všem sporty.
A jsou někde záběry kde vypršel čas na Nadaluv servis s on to překročil?
Reagovat
ttopi
Počkej počkej. Tady se ale řeší, že porušuje pravidla a nikdo to neřeší. To je věc objektivní, tady nezáleží komu fandíš. Prostě porušuje.
Reagovat
Torresek
Dokažte to? Kde je důkaz že porušuje těch 25 sekund na celém Wimbledonu?
Reagovat
ttopi
Na to jsou čísla. Někdo dole tu i nějaká psal. Nevím, jaký má zdroj, ale jistě nebude problém to vypátrat. Koneckonců stačí si to sám spočíst, jelikož za zápas Nadal podává poměrně dostkrát :-)
Reagovat
Torresek
Že někdo tady na fóru napíše pár čísel není důkaz. Pokud to ofiko nevydá wimbledon nebo to nebude jasně viditelné, já nevim... třeba video jak časoměřič má 0 a rafa pinka o zem či pod. Tak je to pouze tvrzení
Reagovat
ttopi
Dobře no. Tak to nepřekračuje :-)
Reagovat
janek_da
a jeste notarsky overene
Reagovat
dappe
Ta čísla se během přenosů občas ukazují. Navíc není problém si to při znalosti pravidel ověřit sám. A že to není jasně viditelné? To je legrace? Však si toho všímají i lidé, co tenis ani moc nezajímá.

Má tam být časomíra a byl by klid. Jenže to by zase bylo breku, že po delší výměně potřebuje čas apod. Jasný příklad byl právě ten set point ve třetím setu s Kyrgiosem, 3:6 a dva rychlé body pro Kyrgiose, to co následovalo poté, je prostě vrchol a rozhodčí naprostý srac.
Reagovat
Torresek
Takže to vlastně není oficiální :D jen na tu upozornil Kyrgios a všichni se z toho mohou podelat :D
Dobrý no :D jo a víte proč Alex Zverev vypadl s Veselým? Protože ho Jirks znervózňoval bradavkami :D
Reagovat
Pe3k
lol
Reagovat
Patik
nejde teraz o Nadala ide o jeho súperou.
Reagovat
janek_da
to nema chybu :D
Reagovat
darek.vrana
A víte, že je matka? A ještě samoživitelka.
Reagovat
darek.vrana
Nebo už se vlastně vdala?
Reagovat
Pe3k
Nechápu jak s ní mohl Dimitrov chodit, nebo teda kdokoliv.
Reagovat
ttopi
Cože? Dimitrov se Serenou tvořili pár??
Reagovat
Pe3k
Ano před Šarapkou chodil se Serenou, jinak bych to nepsal.
Reagovat
PetaM
Dimitrov si užíval se Šarapkou :) Trochu rozdíl :D Ale vlastně nechci, aby mě Serena nařkla za urážení matky a tak, tak jsou vlastně se Šarapkou na oko stejné ;)
Reagovat
jirkaS
tenistka jako tenistka :-D
Reagovat
Pe3k
You know nothing.
Reagovat
Elip13
Pokuta za zápas s Nadalem se mi nelíbí. Nadal překračoval 25 sec. docela často. Nedivim se, že z toho byl prostě naštvanej a víme jakej je na kurtu. Pokud dostal Nick pokutu měl by i Nadal.
Reagovat
ttopi
Serena Williams has also been handed a fine of $US10,000 for damaging one of the match courts with her racket during a practice session ahead of the tournament.
Reagovat
ttopi
Kyrgios fumed disrespectfully at the umpire for failing to penalise Nadal for taking so long in between service points ? allowing the Spaniard to play the match at his pace, despite the rules stating players should only be allowed 25 seconds in between points.

Wow, you?ve got so much power up there,? Kyrgios told the umpire during one exchange. ?Look at you. Look at you.?

Tak jak to bylo s tím Nadalem? Překračoval, nebo ne? Jako jestli chtějí dávat pokuty za to, že někdo upozorňuje na to, že se něco nedodržuje, tak to je pěkné.
Reagovat
smazaný uživatel
dostal pokutu za to, ze umpira urazal
Reagovat
ttopi
To chápu. Ale když už jsi zoufalý z toho, že někdo něco nedodržuje, tak to jinak nejde.

Jako když byla Plíšková (tuším že loni někde na turnaji, když tam, byl nějaký aut/neaut) objektivně poškozena a rozčílila se.

Někdy to jinak nejde, když člověk ví, že má pravdu, ale nedovolá se.
Reagovat
smazaný uživatel
Serena si tiez myslela, ze mala pravdu na UsO a bola diskvalifikovana za to, ze konstantne urazala umpira. Kyrgios moze byt rad, ze ten zapas vobec dohral.
Reagovat
ttopi
Je rozdíl si myslet, že má pravdu a nemít jí oproti tomu když někdo ví, že tu pravdu má.

Já se jen ptám, jestli Nadal těch 25s skutečně opakovaně přesahuje, nebo jen Kyrgios neumí počítat.
Reagovat
dappe
Nadalův průměr byl 27 vteřin, při důležitých bodech samozřejmě více, při set pointu ve třetím setu 47 vteřin.
Reagovat
smazaný uživatel
Nikdo mu nedá warning, protože ho pak Nadal skoro pošle k soudu.
Reagovat
spaniel
Nejvic ho stvalo, ze musel na Nadala cekat i pri vlastnim podani. Stezoval si umpirovi, kdyz ho uz snad 3x zastavil ze neni ready. To se mne zda nejvetsi vrchol.
Reagovat
Pe3k
Pro některé pravidla neplatí, ať už jde o doping nebo dodržování stanovených časů. Atp je jen business. Nám tady jde o kvalitu a férovost, jim jen a jen o prachy.
Reagovat
smazaný uživatel
Petríkovi, ktorí sa stavil o 100 korún, a ked prehral, tak bohapusto zaklamal ide o pravdu a férovosť.

Vy fanatici ste naozaj boží. Dúfam, že FEDerer nikdy neskončí, to by bola ohromna škoda prísť o tieto kumšty.
Reagovat
smazaný uživatel
*ktory
Reagovat
Franky
toto je vrchol lebo pravidla jasne hovoria ze prijimajuci by sa mal podriadit rychlosti podavajuceho...ale su rovny a rovnejsi... Nadala cistia jak za doping tak za ine veci...
Reagovat
George_Renel
Asi se mnou většina nebude souhlasit, ale mě nejvíc irituje ta jeho komédie s dvěma ručníky. To už není porucha, to je regulérně na palici.
Reagovat
ttopi
A natáčení lahvičky a překračování čar... :D
Reagovat
jirkaS
Adrian Monk :-)
Reagovat
turista
Kyrgios byl zběsilý z dvojího metru rozhodčích. Kdo je megahvězda jako Nadal tak si může dovolit překračovat limit. Gyros je řadový hráč tak dostane pokutu. Tak to na světě chodí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist