Serena Williamsová zvažuje start ve finále FC proti Češkám

12. 7. 2018, 12:22
Aktuality 16
Třiadvacetinásobná grandslamová šampionka Serena Williamsová by ráda nastoupila za obhájkyně titulu Američanky ve finále Fed Cupu proti českým tenistkám. Bývalá světová jednička to řekla po čtvrtfinále ve Wimbledonu. Duel o titul se uskuteční v pražské O2 areně 10. a 11. listopadu.
Profily hráčů
Serena Williamsová

"Ráda bych hrála. Chci, aby trofej zůstala ve Spojených státech," uvažovala Serena Williamsová na tiskové konferenci v londýnském All England Clubu. "Hraje se v Česku, tam jsem, myslím, nikdy nebyla," uvedla šestatřicetiletá tenistka.

Po loňském narození dcery nastoupila ve Fed Cupu do čtyřhry za rozhodnutého stavu v 1. kole proti Nizozemkám se sestrou Venus. Ve Fed Cupu vyhrála všech svých třináct dvouher a celkově má bilanci 16-2.

V semifinále Serena Williamsová nehrála a s kapitánkou Kathy Rinaldiovovou o případném startu ve finále ještě nemluvila. "Snad se do nominace dostanu, protože teď hraje výborně hodně Američanek," řekla aktuálně 181. hráčka žebříčku, která se ale po Wimbledonu posune minimálně k padesátce. "Hraje se až v listopadu, takže mám čas, abych své postavení vylepšila," doplnila.

Američanky jsou s osmnácti tituly rekordmankami soutěže. Serena Williamsová ale slavila triumf pouze jednou při své premiéře v soutěži v roce 1999. Tehdy si ale v Los Angeles zahrála pouze čtyřhru za rozhodnutého stavu.

TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

16
Přidat komentář
Kozoroh
Serena vyhrála takřka vše, ale ne Fed Cup. Ano, má titul z 99, ale jistě sama tuší, že to "není ono", když hrála jen debla při rozhodnutém stavu. Pokud se rozhodne hrát finále, znamenalo by to, že trofej chce získat vlastními silami a schopnostmi. Dalším důvodem pro účast v FC je olympiáda v Tokiu. Příjemné spojí s užitečným.
Reagovat
Jabadu
Jen přijeď. Ale buď ubezpečena, že Petra a Karolína budou skvěle připraveny. Na finále se totiž těší. Bude plnej barák a lidi budou řvát jako krávy.
... přijde den, z dolů jde plamen a dým,
... přijde den, zúčtujem spolu!
:-)
Reagovat
Lasicka
To si pamatuju přesně, jak jezdily po revoluci černošky z USA
s vozíkem RVHP po Václaváku a ukládaly do něj broušené sklo.
Stejně si myslím, že už tu její máma taky byla....
Reagovat
freeteepek
Ať klidně přijede. Dostane nakládačku. V Praze nikdy nebyla, protože je ignorant jako mnoho Američanů. Strašně busy. Jestli chce něco vidět, tak by hlavně měla přijet s nějakým časovým předstihem aby měla na prohlídku čas. Někteří cizinci mají pocit, že když se prošli ze Staromáku na Karlův most a byli na Hradě, viděli vše. Praha přece není tak veliká jako např. Londýn :-/
Reagovat
kada.tom
to mi tak řekni, proč by sem měla jezdit, pokud tedy vynecháme tu možnost, že by sem přijela za památkami, což není úplně pravděpodobné, protože zrovna Serena není nějaká extra turistka :-D

co se týče tenisu, nepamatuji si příležitost, kdy by sem měla jezdit ...
Reagovat
drabona
Sereně se zatím daří a s jídlem roste chuť. Každopádně dokáže být svými úvahami mediálně zajímavá. S tenisem již je to trochu horší a kdoví jestli to bude stačit, když je soupeřky přestanou lekat....
Reagovat
smazaný uživatel
No kdybychom vzali aktuální výsledky a herní rozpoložení, tak na Petru s Plíškovou stačí sama...
Reagovat
com
jak Petra s Pliskovou.. Snad Kvitovka s Karolinou :D
Reagovat
drabona
To se pozná až se někde utkají, já z jednoho zblbnutého zápasu nedělám žádné radikální závěry, sezona zdaleka ještě nekončí a o Petru, pokud se nezraní není vůbec třeba mí obavy, s Karolínou si tak jistý nejsem.
Reagovat
tommr
i když ne nutně těžší, protože je těžký odhadnout v jaký formě bude na konci sezóny, kterej obvykle vypouští ...
Reagovat
kada.tom
Tak kvůli Sereně bych i zauvažoval, že bych do Prahy na to finále FC jel :-)
Reagovat
com
keca nedojede, je posrana z toho jak ji na US open Karolina vypraskala :D
Reagovat
EllNino
tyjo, před celými dvěma roky
Reagovat
com
jasny, tu porazku si bude Serena pamatovat celej zivot :D
Reagovat
EllNino
a Karolína z ní bude žít do konce kariery
Reagovat
smazaný uživatel
je to vždy o Karolíně, jako by řekl blixa, když hraje svůj tenis, nemůže prohrát přeci ne?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist