Serena zakončila parádní sezonu 4. triumfem na Turnaji mistryň

27. 10. 2013, 18:30
Aktuality 60
TURNAJ MISTRYŇ - Serena Williamsová na Turnaji mistryň neprohrála už 15 zápasů v řadě. V dnešním finále otočila nepříznivý vývoj proti Čiňance Na Li a ziskem 4. titulu ze závěrečného podniku sezony zakončila fantastický rok, v němž 78 zápasů vyhrála a pouze 4 prohrála.
Profily hráčů
Serena Williamsová

Serena Williamsová přitom finále s Na Li začala špatně. Podobně jako ve včerejší semifinálové bitvě s Jankovičovou působila unaveně, jen těžko se pohybovala, špatně podávala a za 23 minut první set ztratila 2-6.

Postupem času se ale rozehrála a díky své silové a přesné hře soupeřku zničila. Číňanku, která v semifinále vyřadila Petru Kvitovou, v druhé polovině zápasu srazil špatný servis a stále více chyb. Dvaatřicetiletá Američanka nakonec o rok mladší Číňanku zdolala 2-6 6-3 6-0.

Serena Williamsová"Nevím, jak jsem finále zvládla. Už jsem tomu ani moc nevěřila, protože mám za sebou dlouhý a náročný rok a jsem tak unavená a Na Li hrála moc dobře," komentovala Williamsová na kurtu po finále. "Teď jsem neskutečně šťastná," dodala. 

Williamsová navázala na Turnaji mistryň na triumfy z let 2001, 2009 a 2012 a vyrovnala se v počtu titulů krajance Chris Evertové. Vícekrát turnaj vyhrály už jen česká rodačka Martina Navrátilová (8) a Němka Steffi Grafová (5). A jelikož Serena v letech 2010 a 2011 na vrcholu sezony nestartovala, neprohrála na Turnaji mistryň už 15 zápasů v řadě. Lepší už byla jen Martina Navrátilová, která odehrála 21 duelů po sobě bez jediné porážky.

V 32 letech a jednom měsíci se Williamsová stala nejstarší vítězkou Turnaje mistryň a především korunovala životní sezonu, v které získala 11 titulů včetně dvou grandslamových. Jedenáct a více turnajů v jednom roce vyhrálo jen osm hráček, naposledy to dokázala před 16 lety Švýcarka Martina Hingisová (12). 

Serena Williamsová a Na LiLetošní dominanci Sereny Williamsové dokazuje i další statistika: vyhrála 78 zápasů, prohrála jen čtyři a s úspěšností 95,1 procenta je devátá v historii. Nejlepší bilanci 86 výher a jedné prohry měla legendární Navrátilová v roce 1983.

Williamsová navíc jako první tenistka v historii vydělala v sezoně přes deset milionů dolarů (12,385.572 dolarů), čímž o více než 4 miliony překonala loňský výdělek Bělorusky Azarenkové.

Poražená finalistka Na Li se v 31 letech dostala do finále Turnaje mistryň poprvé. Předchozí dvě účasti pro bývalou vítězku Roland Garros skončily vždy již ve skupině.

"Po setu a půl mi došla veškerá energie. Je to velmi těžký turnaj, protože jsem tu hrála pět dní v kuse. Každá soupeřka je tu z Top 8, takže žádný zápas tu není snadný," řekla Na Li. "Cítím teď trochu pachuť, ale stále převládá mnohem více pozitivních věcí," dodala.

Turnaj mistryň se po třech letech s Istanbulem rozloučil a na dalších pět se přesune do Singapuru. Tenistky si tam za rok rozdělí 6,5 milionu dolarů a body do žebříčku, ale také se podle vítězky pojmenuje orchidej v místní botanické zahradě.

- TURNAJ MISTRYŇ ISTANBUL 2013 -
(Turecko, tv. povrch / hala, 6.000.000 dolarů)
nedělní výsledky (27. 10. 2013)

Dvouhra - finále:
S. Williamsová (1-USA) - Na Li (4-Čína) 2-6 6-3 6-0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

60
Přidat komentář
smazaný uživatel
Opožděně Sereně gratulace! :-)
Tuto sezonu vyhrála vše co se dalo, tak doufám, že v příští sezoně nebude takový hamoun a taky se s někým o ty tituly rozdělí! :DD
Reagovat
Fandina
Také gratuluji Sereně k úžasné sezoně a doufám, že ostatní holky to vezmou jako příklad a budou se snažit jí následovat. Takže hlavně Peti pojď!
Reagovat
pepin
Styl Kvitové měnit nebudu, říká trenér Kotyza a pochvaluje si její vztah se Štěpánkem
Reagovat
pepin
Začátek roku byl špatný, ale konec vše napravil. Tak hodnotí uplynulou sezónu kouč Petry Kvitové David Kotyza. Zároveň dodává, že nejlepší české tenistce pomohl z krize i vztah s Radkem Štěpánkem.

Petra Kvitová během semifinálového zápasu s Číňankou Li Na.

Petra Kvitová během semifinálového zápasu s Číňankou Li Na.

Murad Sezer, Reuters

"Pro mě je Péťa osobnost a určitý charakter, který se nezlomí, když něco nejde. Tenhle rok procházela různými zkouškami a myslím, že obstála," řekl Kotyza v Istanbulu, kde třiadvacetiletá Kvitová zakončila rok v semifinále Turnaje mistryň.

Závěr sezóny 2013 zvládla Kvitová díky titulu v Tokiu a semifinále na Turnaji mistryň dobře, ale dlouho to tak nevypadalo. "Dá se říci, že se první půlka sezóny vůbec nepovedla," shrnul Kotyza. Wimbledonské vítězce z roku 2011 se nedařilo zlepšit kondici, na grandslamech nehrála dobře. "Průběh roku byl dost divoký a ne úplně příjemný. O to je konec sladší a je světlem na konci tunelu," uvedl kouč.
Reagovat
pepin
Někdy hrála opravdu hrozně"

I když se nedařilo, tak Kotyza věřil, že jejich práce má směr. "Pořád jsem měl pocit, že se kvalitně pracovat dá," řekl. Kvitová trenéra přesvědčila, že je cílevědomá a pracovitá. "Někdy hrála opravdu hrozně, ale i když se nedařilo a bylo toho na ni hodně, tak vždycky přijde na trénink a odmaká to."

K nevyrovnanosti je náchylný herní styl české jedničky. Kvitová hraje agresivně, trefuje hodně vítězných míčů, ale pokud se jí nedaří, číslo nevynucených chyb bývá astronomické. "Je to naladěný na hranu, a když se něco nepovede, tak ona to pak střílí," sdělil trenér.
Údržbu jí učit nebude

Ale na stylu nehodlá nic měnit, "údržbu" Kvitovou učit nebude. "Neucuknu! Tohle je hra, s kterou byla maximálně úspěšná. Má tam propady, ale ty se dají věcmi okolo, jako je kondice a mentální příprava, velice dobře vylepšit. Základ určitě, pokud já u toho budu, měnit nebudeme," uvedl Kotyza jasně.

Kouč i Kvitová si hodně slibují od nové spolupráce s kondičním trenérem Markem Všetíčkem. S tím začala tenistka spolupracovat i díky vztahu s tenistou Radkem Štěpánkem po US Open a už na konci sezóny se lépe pohybovala.

"Marek je nový impulz a mně osobně se s ním komunikuje velice dobře. Může tomu dost pomoci, aby jsme mohli některé věci, co se týče taktiky a hry, nějakým způsobem rozvinout, aby nebyla tak okleštěná, jak je," přemýšlel Kotyza nahlas. "Stačí, když bude Péťa někde o půl kroku dřív a zároveň bude mít nižší těžiště, tak hned úder bude při té agresivitě přesnější. To bude posun," řekl kouč.
Reagovat
pepin
Učila se běhat po špičkách

Se Všetíčkem, který v minulosti vedl Petra Kordu, Karla Nováčka a dlouhodobě připravuje Štěpánka, pracuje Kvitová na lepší technice běhu. Učila se třeba běhat po špičkách. "Marek ji učí, aby šetřila energii a nedupala," prozradil Kotyza.

Kvitová si prošla obtížným rokem tenisově i lidsky. Podle Kotyzy ale složité chvíle zvládla. "Jsem přesvědčený, že ji to posílí. Jedna věc je, že to vůbec přestála, a druhá, že se určité věci stabilizovaly," řekl trenér. "Přišel Marek (Všetíček), má spokojený život mimo tenis a to přispívá, že je na čem stavět do příští sezóny."
Serena inspirací

Letošní rok ovládla Serena Williamsová, která je podle Kotyzy inspirací pro ostatní hráčky, aby pracovaly ještě více. I pro Kvitovou. Při otázce, jestli může Češka jednou třeba Američanku nahradit, se pousmál. "Bylo by to hezké, ale je důležité nepoletovat v oblacích. Budu rád, když se k tomu aspoň trochu přiblíží," řekl Kotyza.

Kotyza je přesvědčený, že Kvitová patří mezi hráčky světové pětky. Od dominance, jinými slovy postu světové jedničky, je ale daleko. "Petru považuji za výjimečnou, ale co dokazuje Serena, to je opravdu neuvěřitelné," konstatoval.
Reagovat
pepin
Omlouvám se, pokud je tam něco co tam nepatří.
Reagovat
slacker
Je v tech tvých prispevcich nejaka pridana hodnota (tvůj komentar na fakta z clanku) nebo si proste jen copy-n-pastnul clanek? Proc?
Reagovat
pepin
Moje tam není nic jen jsem to se snažil okopčit. Dal jsem to sem jen jako zajímavý článek.
Reagovat
lars
TM ma byt priste Singapuru. To asi Peta nerozdycha.
Reagovat
smazaný uživatel
Každá soupeřka je tu z Top 8, takže žádný zápas tu není snadný," řekla Na Li.
kromě Kerberové, která je 9 -_-
Reagovat
pepin
V prvé řadě gratulace Sereně, je tam kde je a to zaslouženě. Ke všem plusům které má jsou ale dva hlavní, jeden je servis a druhý neuvěřitelná psychická odolnost. Tam kde by se 90 procent hráček složilo ona dokáže zatnout zuby a zlomit to. Příklad bylo včerejší finále. Podle mě je i dobře, že je zde taková hráčka aspon ty ostatní vidí jak na tom jsou a co je potřeba, aby zlepšily. I na ní přijde čas jako na Rogera kdy začne pomalu ustupovat, ale to nezmění nic na tom, že se nesmazatelně zapíše do historie tenisu.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Sereně k titulu a Na Li k finále! :) Pro Na Li je škoda, že v dalším průběhu zápasu nenavázala na svůj výkon z 1. setu, kde hrála opravdu perfektně. Je tedy fakt, že začátek 2. setu pro ni byl trochu smolný, protože prohrála první dva gemy, které byly hodně vyrovnané. Pak ovšem Na Li srovnala z 0:3 na 3:3 a měl jsem pocit, že druhý set by mohl dojít třeba až do tie-breaku. Jenže opak byl pravdou a od tohoto stavu získávala gemy už jenom Serena. V osmém gemu získala brejk a za stavu 5:3 dopodávala set, přestože měla Na Li dva brejkboly. Tam se to asi definitivně zlomilo ve prospěch Sereny... Ve 3. setu se už Na Li tolik nedařilo a Serena si to pohlídala.

Jak se tady psalo o tom, že ostatní holky jsou v této éře Sereny trochu smolařky, tak Na Li mezi ně určitě patří. Na druhou stranu, netýká se to jenom jejích zápasů proti Sereně (po dnešku už bilance 1:10). Na Li má často smůlu, že ve finálových zápasech narazí na silnou soupeřku, ať už je to Serena, Vika, Masha nebo dříve Kim. Přesto je Na Li stálou hráčkou světové špičky (teď už Top 3) a hraje opravdu dobře. Jenom v těch finálových zápasech jí to tolik nevychází, i když se najdou i výjimky (RG 2011)... Takže to je asi další důvod, proč jsem Na Li dneska přál vítězství. Hlavně v 1. setu hrála skvěle, ale pak to bohužel nevyšlo. Docela mi ten zápas připomínal letošní finále mezi Mashou a Serenou v Miami. Tam Masha taky vyhrála 1. set a další dva pak prohrála 3:6 a 0:6.
Reagovat
smazaný uživatel
Serena má letos opravdu neskutečnou sezonu a co se týče velkých turnajů, tak toho vyhrála prakticky stejně jako loni (USO, TM, RG místo Wimbledonu a OH se nekonaly). Ovšem i na dalších turnajích zaznamenala obrovské úspěchy. Celkem získala 11 titulů a navíc dvě prohry ve finále (obě s Vikou). To je prostě famózní bilance za jednu sezonu a není divu, že je Serena s takovým náskokem první v žebříčku... Na jednu stranu to Sereně přeju, protože si to zaslouží. Na druhé straně bych si jako fanoušek jiných tenistek přál samozřejmě změnu. Snad bude příští rok vyrovnanější žebříček. Právě ta vyrovnanost dělá sport vždycky zajímavějším a když už člověk tuší, že Serena zase vyhraje, tak to prostě tak zajímavé není... Takže snad na to ostatní holky zareagujou v příští sezoně. :)

Co se týče Turnaje mistryň v Istanbulu: Myslím, že fanoušci byli po celé tři roky skvělí a všechny hráčky tam měly své příznivce. Pořadatelství se v tomto případě určitě povedlo. Jenom mě mrzí, že tam během tří let ani jednou nevyhrála jedna z mých favoritek. V roce 2011 byla ve finále Vika, loni Masha, letos to bohužel nevyšlo... V tomto ohledu doufám, že Singapur bude pro moje favoritky úspěšnější. :)
Reagovat
PetaM
Upřímně ... Gratulace Sereno. Všechna čest v tolika letech :) Ale abych byl upřímný (asi se to nebude líbit spoustě lidem), tak bych se bez toho vítězství i obešel :D Samozřejmě tě uznávám jako hráčku největších kvalit o tom žádná. Dokážeš se hecnout v pravou chvíli a tak, pohodička. Ale chybí mi to napětí při turnajích, takové to hlodání v hlavě "Kdo to asi vyhraje?" :D Wimbledon byl pro mě letos švédský stůl :D V Semi nebyla žádná před turnajem favoritka. A to se mi líbilo nejvíce, to napětí, kdo vyhraje a tak. To mi na turnajích chybí. Je sice hezké, že jsi letos nechala 4 hráčkám trofeje, ale pro mě je to málo teda :D Musím si ještě pár let počkat, než budu na turnajích zažívat vzrušení :D Nevadí :D Gratuluji ještě jednou :D
Reagovat
LukasH
Jsem zvědavej, jak si povede Máša a Vika v další sezóně, protože pokud by to nebylo, co to bejvalo, byla by jen Serena a zbytek by byl otevřenej. Podle mě ještě Serena končit nebude a chce víc GS. Hlavně Wimbledon, kterej se jí jako jedinej vysloveně nepovedl. Na AO měla zdravotní problémy, takže tam je to pochopitelný.
Zlepšila se ale ohromně na antuce a ten povrch se dokonce zdál jako její nejsilnější.
Nuda to trochu je, to souhlasím. Vlastně ani nedokážu říct, co ona přesně má a ostatní ne. Hráčky proti ní třeba hrajou dobře, Sereně to nejde, ztratí set, ale člověk ví, že to otočí.
Reagovat
tommr
no já si naopak myslím, že momentálně je to velice lehký říct co má Serena oproti ostatním navíc - je to všechno - Serena má lepší servis, return, forhand, backhand, voleje. Nejvíc ale ostatní převyšuje svou psychickou odolností ... :)
Reagovat
LukasH
To je pravda. Tu psychiku má neskutečnou. Dneska třeba v prvním setu kazila, Na hrála víc než skvěle. Až do půlky druhýho setu měla trochu navrch. Pak se to obrátilo jako vždycky. Serena zapnula.
Prostě 100% Serena neporazitelná, 70% Serena porazitelná jen při víc než skvělým výkonu protihráčky (Azarenka), 50% Serena stačí na většinu.
Jinak Na Li teď hraje fakt moc dobře. Byla na to radost koukat.
Reagovat
Titan
Kvůli Williamskám jsem kdysi přestal sledovat tenis, taky mě nebavilo znát výsledek dopředu. Znovu mě nakopla Clijsters, která už bohužel jen rodí...:-) Ale Serena je teď jiná než byla. Byla divoká, teď je to spíše nějaká zen-buddhistka. Při zápasech má zaklínadla na papíře, flákne servis prvním míčkem, zatímco ostatní si vybírají ze tří a je vnitřně v pohodě, to mě baví. To, že vyhrává až tak ne...:-)))
Reagovat
LukasH
Serena má teď chování na kurtu výstavní. Je zklidněná a to je taky důvod její mentální síly. Obě Williamsky si nechávají hodit na podání jen jeden míč. Je mi to sympatický. Vlastně jsem nepochopil, proč si hráči nechávají podávat 3 někdy i 4 míče, ze kterých vybíraj. Vždyť se každou chvíli dávaj míče nový.
Reagovat
smazaný uživatel
psychohratky na uklidneni, trochu magie - nikdy nepodavat mickem, ktery mi hodi souper, kterym jsem zkazila... teda pro nas, co nemame papirek se zaklinadly, chtela jsem rict servis Williamsek.. :-)) jde take totiz o prakticky vyber, oder micu neni ani ve stejne serii totozny, na 1. servis je lepsi rychlejsi micek.. :-)
Reagovat
LukasH
To jo, ale vtipný je, že si Serena jako jediná nevybírá a má nejlepší servis.:-)
Reagovat
Reti64
K zen-buddhismu má Serena zatraceně daleko. Matka Oracene Price, Serena i Venus se hlásí ke svědkům Jehovovým.......
Reagovat
Titan
Dnes jsem si všiml, že jeden míček Serena odmítla...:-))) A taky poprvé a naposledy na TM použila jestřábí voko...:-)))
Jinak jsem slyšel pár vysvětlení. Hráčky někdy chtějí hrát s míčkem, kterým vyhrály předchozí výměnu (to říkala Hlaváčková). Petra zase v rozhovoru říkala, že si vybírá ten, u kterého věří, že je lepší. Prej je to ten méně chlupatej, takže podtext nechávám na fantazii diváka...:-))))))
Reagovat
smazaný uživatel
a to je ten duvod - kdyby ho nemela, jak rada si jeste vybere.. :-)) Vsimla jsem si, ze nekdo ma i sveho "centralniho" sberace, ale jak se prestane darit, nemilosrdne ho cestne funkce zbavi... :-)
Reagovat
Titan
No jo, ale co sleduji Svědky Čehokoli, tak jsou docela splachovací :-))) Stojí to jak jelita u podchodu, v baráku sice otravují, ale jdou lehce odpálkovat. Vlastně nejsou agresivní, správným argumentem je lze odpálkovat kdykoli. Problém je, že tenis se nehraje slovy, a odpálkování jehovistky míčem jsem ještě nezkoušel...:-))))
Reagovat
smazaný uživatel
jeee, na Lukase, lekla jsem se montyho.. :-)
Reagovat
VlS
Těm Svědkům Jehovovým nevěřím - to totiž značně komplikuje zdravotní péči. Kdes to vzal?
Reagovat
smazaný uživatel
Reti má pravdu. Podívej, co třeba Serena říkala loni po finále Wimbledonu (viz odkaz). A když budeš googlovat, tak o tom určitě taky najdeš pár článků... Docela zajímavá představa, že by mi Serena zazvonila u dveří. :D
http://www.youtube.com/watch?v=gSgzxFT-VS0

sojka: Mně se nemusíš lekat. :D
Reagovat
Reti64
Třeba i tady (u Sereny to najdeš v dolní části, těsně před GS):

http://en.wikipedia.org/wiki/Oracene_Price
http://en.wikipedia.org/wiki/Serena_Williams
Reagovat
MarcelPersch
Orchidej Serena :D To se máme na co těšit.
Reagovat
smazaný uživatel
tak planetku uz ma... :-)
Reagovat
Titan
Když to shrnu, tak TM má dvě hvězdy - Li Na a Jankovič.
Pro zdravou Serenu to nebylo nic výjimečného a Petra a Angelika se spíše vezly na aktuální formě z Asijského turné.
Co ale předváděly výše jmenované je podle mě mimořádné...
Reagovat
tommr
s Li Na souhlasím, ale Jankovicovou bych jako hvězdu letošního TM rozhodně neviděl - vždyt tam vyhrála jen 1 zápas ze čtyř ... :)
Reagovat
Bob
Jelena letos předváděla skvělé výkony, ale jako hvězdu bych jí na TM též neviděl. Je to až takové zvláštní, vyhrála jeden zápas a prohrála tři a zahrála si v SF. Nejhůře samozřejmě dopadla Radwanska, která do skupiny dostala tři ranařky, které prostě neupinkala :)
Reagovat
Titan
Mi to tak připadá podle herního nasazení. Papírově to tak možná nevypadá, ale obrovská výhra bylo zlomit Azarenku, prohra s Li Na ve třech setech se zpětně jeví jako velký úspěch a prohra s Errani, která měla jistý konec na TM mi taky nepřipadala potupná. A prohra ze Serenou taky ve třech... Já si myslím, že Jankovič může být spokojená. Nevím o žádné jiné, která by to mohla říct. Vždyť Li Na dopadla úplně stejně, jako Jankovič, jen díky losu v semifinále...:-)
Reagovat
Titan
Tenis Agy se mi líbí. A to jsem ji před léty neměl vůbec rád. Podle mě nedozrála jen díky své polské hlavě. Polské rodiny mají kolem sebe pořád jednu sektu, která jim brání dělat velké změny (jako bych nemluvil o Petře, že? :-)))
Reagovat
tommr
Li Na rozhodně nedopadla stejně jako Jankovicová. Skupinu vyhrála bez porážky, postoupila do finále a v žebříčku se posunula na krásný třetí místo. To je oproti Jankovicový obrovskej rozdíl ... :)
Reagovat
Titan
To je relativní. Jankovič i Li Na prohrály svůj poslední zápas se stejnou hráčkou ve třech setech. Odstup bodů a invalidní Máša nemají na výkon na TM žádný vliv...:-))
Reagovat
tommr
takhle se to brát nedá - se Serenou na TM prohrály všechny hráčky, který proti ní nastoupily a netýká se to jen tohoto ročníku - s výjímkou Venus jí ještě nikdy nikdo na TM neporazil ... :)
Jinak dost dobře nechápu proč do toho zatahuješ Sharapovovou?
Reagovat
Titan
Mohl bych to ještě napsat tak, že Li Na neporazila žádnou výše nasazenou hráčku, kdežto Jankovič ano...:-)
To neříkám proto, že bych Jankovič nějak fandil, ale viděl jsem ty zápasy a hrála nad očekávání...:-)
Reagovat
Titan
Mášu jsi tady zatáhl ty. Kdybys nezmínil body a to, že Li Na půjde před Mášu, tak ji nezmiňuji...;-)
Reagovat
tommr
mě dobrý výkony Jankovicový taky překvapily - závěr sezóny se jí poved podobně jako se poved Petře. Přesto ale ani jí ani Petru nepovažuju za hlavní hvězdy TM. To jsou podle mě jednoznačně Serena a Li Na ... :)
Reagovat
LukasH
Přesně tak. Nečekal jsem, že bude Li Na tak vyčnívat. Pořád se mluvilo samozřejmě o Sereně a o Vikině. Vikina odpadla a Na po ní v podstatě převzala roli.
Jelena překvapila dost a od Petry to byl nadprůměrnej závěr sezóny vzhledem k letošním výkonům. Musím ale říct, že na TM Petra nehrála nijak skvěle. Ale ubojovala to a to se počítá.
Reagovat
Titan
Já u Petry a Li Na v sobotu trpěl. Jednak jsem zápas sledoval na tabletu, což nikomu nepřeji a pak jsem čekal, že předvede závěrečný FED Cup tenis ala Errani. Nestalo se...
Reagovat
LukasH
Když Li Na dotáhla ten brejk ve druhým setu, říkal jsem si, že se to pěkně komplikuje, ale vůbec mě nenapadlo, že by Serena mohla prohrát. Fakt jiná úroveň a Na hrála krásně. Říkal jsem si, co by za takovou hru Petra dala. Přesto Serena má ještě něco a to se nedá ani natrénovat ani nic jinýho.
Reagovat
dadaft
- to je skóre královské.
Gratuluji Vaše Výsosti.
Reagovat
carolyn
Gratulka Sereně, ale LiNa si nezasloužila kanára.
Ta trofej co dostala Serena vypadá tak trochu jak smuteční urna, ještě s těma černýma šerpama kolem :-)
Reagovat
Titan
Zajímavá symbolika: první místa američanka a dvě rusky, druhá místa tři číňanky...:-)))
Reagovat
PetaM
Nechápu ... Jestli narážíš na debl, tak debl rusky prohrály .. :D Ale možná to nechápu dobře :D
Reagovat
Titan
Ha... Jsem se nechal unést vyhlašováním. Samozřejmě máš pravdu.
Narážím na to, že po století Ameriky má podle některých přijít století Číny a pak století Ruska. Takže takhle to dokonce i symbolicky víc sedí...:-))
Reagovat
PetaM
:D :D :D No, Američanka tam bude ještě dlouho. I po smrti :D
Reagovat
smazaný uživatel
kralovno, lehke vrypy do metalizy, ale co uz... tygr ma sramy! :-) Gratulace!
Reagovat
Sonja
Gratulace Sereně k titulu;-)...podezřívám ji, že si ty poslední dva zápasy schválně zkomplikovala, aby to nebyla taková nuda.

Co chci ale hlavně říct- jsem děsně pyšná na Nalinku!:-) Vyhrála na TM 4 zápasy a naprosto zaslouženě bude od zítřka světovou trojkou!!! To je nádherný úspěch, který samozřejmě odráží celou letošní povedenou sezonu:-)
A taky mě za letošek moc potěšila Jelena, která se po dlouhodobém trápení neskutečně zvedla, probojovala se do top 10 a zahrála si i na TM, kde vypadla až v semifinále po boji se Serenou. Prostě paráda!:-)
Těmhle dvoum a ostatním mým kočkám přeju hodně zdaru v příští sezoně! Idemo, davaj, come on, pome!
Reagovat
Sonja
http://q3.cz/images/81kol_.jpg
Reagovat
tommr
to opravdu fandíš všem těmhle hráčkám? To jsi ještě horší než monty ... :)
Reagovat
Titan
Není tam Laura dvakrát? Není to moc detailní, ale D1 a C2 mi připadají jako Laury...:-))
Reagovat
Sonja
tommr- Já to zas tolik nehrotím, prostě jsem si sestavila top dvanáctku (bo je to moje oblíbený číslo):-)) Všechny ty hráčky mám ráda, ale samozřejmě kdybych si u zápasu každé z nich rvala vlasy, asi už by mi na hlavě nic nezůstalo:-D Montyho Dulcinea tým je mnohem zodpovědněji utvořený...
Titan- Kdepak, všechny tam mám jednou. Vika, Jelena, Ana, Nalinka, Sabča, Domča, Sloane, Jamie, Laura, Petko, Bojana, Monča.
Reagovat
smazaný uživatel
Máš to dobře poskládané a je hezké, že se ti líbí tolik tenistek. :)
Reagovat
Sonja
Teda Ana, Jelena (v tomhle pořadí, ale to se snad nespleteš:-D)

Jinak říkala jsem si, jak tímhle komentářem pro sebe uzavřu letošní WTA sezonu, ale úplně jsem zapomněla na Turnaj šampionek! Budu samozřejmě držet palce Aničce, ale taková Nasťa nebo Simča by mi jako vítězky taky nevadily:-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist