Servis neztratil, na postup se však Berdych nadřel

11. 3. 2012, 00:45
Aktuality 3
ATP INDIAN WELLS - Tomáš Berdych musel o postup do 3. kola turnaje v Indian Wells bojovat 2 hodiny a 30 minut. Český tenista v duelu s Ukrajincem Stachovským sice odvrátil všechny brejkboly, zápas ale po prvním prohraném setu musel otáčet. O účast v osmifinále si zahraje s domácím Roddickem.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych ve svém prvním letošním zápase na turnaji ATP Masters 1000 čelil Ukrajinci Sergeji Stachovskému, se 76. hráčem světa však neměl lehkou práci.

Český tenista za celé utkání nastřádal 8 dvojchyb, přesto o své podání po odvrácení všech sedmi brejkbolů ani jednou nepřišel. O postup však musel pořádně bojovat, neboť první set prohrál v tie-breaku a z vítězství 6-7 6-3 6-4 se mohl radovat až po 2 hodinách a 30 minutách boje.

"Pocity? Jsem rád,že jsem vyhrál," napsal Berdych na Facebooku. 

O postup do osmifinále si světová sedmička Berdych zahraje s bývalým nejlepším hráčem světa Andym Roddickem. S Američanem vyhrál pouze 3 ze všech 10 vzájemných soubojů, naposledy s ním prohrál letos na exhibici v Kooyongu. "Myslím, že jsem ho dostal víckrát než o mě," připomněl Roddick před soubojem s Berdychem. 

Také Roddick se dnes v soutěži zachraňoval po prvním prohraném setu, ve kterém si proti Lukaszi Kubotovi nevypracoval jediný brejkbol. Domácí tenista však navzdory třem prohraným podáním utkání otočil a po 160 minutách boje vyhrál 4-6 7-6 6-3. "Začal jsem děsně, ale skončil dobře," oddechl si.

- ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS -
(USA / Kalifornie, tv. povrch, 5.536.664 dolarů)
sobotní výsledky (10. 03. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (7-ČR) - Stachovskij (Ukr.) 6-7(2) 6-3 6-4
Roddick (30-USA) - Kubot (Pol.) 4-6 7-6(5) 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Fandina
Nebyl to zápas o vyhazování a chybách. Tom málo chyboval, ale tak trochu bylo málo es. Jinak když potřeboval, tak to vyšlo. Celkem hezký mač a Tomovi držím palce proti Andymu ... zlepšit první podání a půjde dál ...... úsměv
Reagovat
tommr
jsem rád, že to Tomáš dotáh do vítěznýho konce, ale nebylo to dneska jednoduchý. Do poloviny druhýho setu byl Stakhovsky o něco lepší. Hrál chytře a zkracováním hry využíval špatnej Tomášův pohyb po dvorci ...
V příštím kole Toma bohužel čeká Roddick se kterým nemá zrovna nejlepší bilanci i když to dlouho vypadalo, že by moh jít na Kubota. Aspon si ale tu mizernou bilanci s Roddickem bude moct trochu vylepšit - Roddick je už jen stínem bývalý hvězdy ...
P.S.
Oficiální H2H je 3:6 ve prospěch Roddicka. Výsledek z letošní exhibice se do statistik nezapočítává ...
Reagovat
smazaný uživatel
Stakhovsky hrál opravdu dobře, podle toho co jsem viděl...
Bilance s Roddickem by neměla hrát až takovou roli, věřim Tomášovi :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist