Sestini Hlaváčková se Strýcovou jsou v semifinále a Češky mají v Paříži jisté finále!

6. 6. 2018, 20:05
Aktuality 12
Andrea Sestini Hlaváčková a Barbora Strýcová postoupily do semifinále čtyřhry na French Open a je jasné, že český tenis bude mít v Paříži zastoupení v deblovém finále. Druhý nasazený pár, který v deštěm přerušeném čtvrtfinále vyřadil Laru Arruabarrenaovou a Katarinu Srebotnikovou, se o postup do boje o titul utká s krajankami Kateřinou Siniakovou a Barborou Krejčíkovou.
© FB Andrey Sestini Hlaváčkové

Andrea Sestini Hlaváčková a Barbora Strýcová startují na čtvrtém společném turnaji a na grandslamu jsou spolu vůbec poprvé. Před French Open si zahrály semifinále v Madridu a finále v Římě a nyní v Paříži poprvé vyhrály čtyři zápasy po sobě, když ve čtvrtfinále přehrály slovinsko-španělskou dvojici Katarina Srebotniková a Lara Arruabarrenaová přehrály 6-3 6-1.

Hlaváčková se Strýcovou získaly úvodní set po vyrovnaném úvodu za 35 minut. Ve druhém byl zápas za stavu 2-1 pro Češky kvůli dešti na téměř hodinu přerušen a po nucené pauze už se soupeřky do hry nedostaly. Hlaváčková se Strýcovou získaly čtyři hry v řadě a při podání Hlaváčkové proměnily hned první mečbol.

"Byly jsme herně lepší celý zápas. Nakonec nám prospěl i déšť, protože jsme potom začaly hezky zčerstva a všechny čtyři zbývající gamy jsme vyhrály. Hrály jsme chytře, nezmatkovaly jsme a vyšlo to," řekla Sestini Hlaváčková webu Tenisový svět a Radiožurnálu. "Postupem času jsme spolu pořád jistější, už jsme si na sebe na kurtu zvykly. Jsem ráda, že pokračujeme v soutěži dál," dodala Strýcová.

Jednatřicetiletá Hlaváčková je na pařížské antuce v semifinále čtyřhry popáté, v roce 2011 tam slavila s Lucií Hradeckou titul. Pro o rok starší Strýcovou dosud bylo zdejším deblovým maximem čtvrtfinále z roku 2015. Do finále grandslamu může postoupit poprvé v kariéře.

Turnajové šestky Krejčíková se Siniakovou jsou v semifinále Roland Garros po roční pauze, Siniaková navíc hrála loni semifinále po boku Hradecké. Před pěti lety získaly dvaadvacetileté hráčky v Paříži jeden ze svých tří společných juniorských grandslamových titulů.

Ve čtvrtfinále skončila cesta nasazených jedniček Maďarky Timey Babosové a Francouzky Kristina Mladenovicové. Vítězky letošního Australian Open překvapivě podlehly 6-7 3-6 Japonkám Eri Hozumiové a Makotě Ninomijaové, na které v semifinále čekají Tchajwanka Hao-Ching Chan a Číňanka Zhaoxuan Yang.

• FRENCH OPEN •
Paříž, Francie, antuka, 39,197.000 eur
středeční výsledky (6. 6. 2018)
• Dvouhra žen - čtvrtfinále •
Halepová (1-Rum.) - Kerberová (12-Něm.) 6-7(2) 6-3 6-2
Muguruzaová (3-Šp.) - Šarapovová (28-Rus.) 6-2 6-1
• Čtyřhra žen  - čtvrtfinále •
Sestini Hlaváčková/Strýcová (2-ČR) - Arruabarrenaová/Srebotniková (Šp./Slovin.) 6-3 6-1

Hozumiová/NinoMakotě Ninomijaové.mijaová (14-Jap.) - Babosová/Mladenovicová (1-Maď./Fr.)  7-6(4) 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
letityfanousek
Fandím Strýcové
Reagovat
peek
Jako nechápu, že vítězové mixu si rozdělí jen 120000 éček, kdežto čtyřhry 560000 éček. To je nějaká homo lobby, či co? :-)
Reagovat
Frick
ano.
Reagovat
Dobry-den
Mix je jenom egzybyce. Správně by měli výdělek odevzdat na charytu...
Reagovat
Astarin
Nejlepší je vidět ve všem nějakou homo lobby. xD Tím jsi vlastně všechny hráče normální čtyřhry zařadil mezi homo, ne? :D
Reagovat
peek
Fór asi, né? :-)
Reagovat
tommr
věřím, že vítězky českého semifinále získají titul. Oběma párům to přeju stejně i když možná o něco málo víc Andree s Bárou Strýcovou, protože pro ně je to vzhledem k věku jedna z posledních šancí na GS titul. Katka s Bárou Krejčíkovou mají před sebou ještě dlouhou kariéru ... :)
Reagovat
Jan
Tak tak.
Reagovat
Jan
S tou vírou v titul si nejsem tak jistý, ale doufejme.
Reagovat
peek
Já budu fandit Barborám
Reagovat
horska.kraslice
:-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist