Šestnáctiletá Chorvatka Marčinková vyhrála dívčí dvouhru na Australian Open

29. 1. 2022, 07:35
Aktuality 3
AUSTRALIAN OPEN - Petra Marčinková v juniorce Australian Open potvrdila roli nejvýše nasazené hráčky a získala svůj premiérový grandslamový titul. Šestnáctiletá Chorvatka ve finále přehrála 7-5 6-1 stejně starou Belgičanku Sofii Costoulasovou a zajistila své zemi první triumf v této disciplíně na akcích velké čtyřky od US Open 2013.
Profily hráčů
Petra Marčinková (© AFP)

Petra Marčinková před necelými dvěma měsíci ovládla dvouhru i čtyřhru na prestižním Orange Bowlu, získala svůj osmý titul mezi juniorkami a teď dosáhla na nejvyšší metu.

Šestnáctiletá Chorvatka nenašla přemožitelku na Australian Open, ve finále po jediném zaváhání na servisu přehrála 7-5 6-1 stejně starou Sofii Costoulasovou z Belgie. Svou neporazitelnost prodloužila už na 14 zápasů a v příštím vydání žebříčku bude novou světovou jedničkou.

Chorvatsko v této disciplíně na akcích velké čtyřky slaví poprvé od triumfu Any Konjuhové na US Open 2013, která se v té samé sezoně jako poslední z Chorvatek radovala právě v Melbourne Parku.

Celkově se jedná o čtvrté chorvatské prvenství na úvodním grandslamu roku, trofej nad hlavu zvedly ještě Mirjana Lučičová (1997) a Jelena Kostaničová (1998). Belgie naopak na první triumf od Australian Open 2011 (An-Sophie Mestachová) stále čeká.

• AUSTRALIAN OPEN •
Melbourne, Austrálie, tv. povrch, 75.000.000 australských dolarů
sobotní výsledky (29. 1. 2022)
• Dvouhra juniorky - finále •
Marčinková (1-Chorv.) - Costoulasová (8-Belg.) 7-5 6-1
• Čtyřhra juniorky - finále •
Ngounoueová/Šnajderová (1-USA/Rus.) - Crossová/Mboková (Kan.) 6-4 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
FandimRF
jo tak tu bych klátil
Reagovat
Teo
kočička smile
Reagovat
FulnekUltras
to já šilerku taky ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist