Šestnáctiletá Pavelková získala čtvrtý juniorský titul v řadě

14. 3. 2011, 14:23
Aktuality 1
Na juniorském okruhu se začíná prosazovat šestnáctiletá rodačka z Brandýsu nad Labem Kamila Pavelková. Naděje českého tenisu letos vyhrála už čtyři turnaje v řadě a může myslet na start na grandslamovém turnaji.
Profily hráčů
Kamila Pavelková

Kamila Pavelková vyrůstala na Štvanici v klubu I. ČLTK Praha mimo jiných pod vedeních trenéra Jaroslava Janduse, jehož školou prošly například také Daniela Bedáňová, Denisa Chládková, Sandra Kleinová, Micheala Krajiceková nebo Zarina Dijasová.

Nyní už trénuje ve Stromovce v klubu pražské Sparty a její talent se snaží rozvíjet David Kunst, kterému pod rukama prošly například Lucie Šafářová, Klára Zakopalová či Andrea Hlaváčková.

Tituly Kamily Pavelkové:
březen 2011: Kramfors (Grade 3)
únor 2011: Norimberk (Grade 4)
únor 2011: Radenci (Grade 4)
leden 2011: Praha (Grade 4)

Změna klubu a trenéra Pavelkové okamžitě prospěla. Rodačka z Brandýsu nad Labem, jež 29. března oslaví 17. narozeniny, koncem ledna získala první titul na juniorském okruhu, když na Štvanici vyhrála Safina Cup (kategorie Grade 4).

Tím ale skvělé úspěchy česká tenistka teprve nastartovala a začala na sebe upozorňovat i ve světě. Následně totiž triumfovala i ve slovinském Radenci (Grade 4), německém Norimberku (Grade 4) a minulý týden nenašla přemožitelku ve švédském Kramforsu (Grade 3). 

Pavelková tak letos ze 23 zápasů jen jednou prohrála, na posledních dvou turnajích navíc ztratila jediný set s krajankou Terezou Jankovskou. V juniorském žebříčku si ze současné 177. příčky polepší o zhruba 50 míst a přiblíží se k první světové stovce.

Pomýšlet by mohla o premiérovém startu na grandslamovém turnaji dívek, musí však začít hrát také v prestižnějších kategoriích s juniorskou elitou.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Kamka gratuľujem Ti k štvrtému titulu a držím palčeky do ďalších zápasov a turnajov a verím že o Tebe budem počuť ešte veľa krát.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist