Sestry Plíškovy v Hongkongu: Karolína otočila zápas, Kristýna padla ve třech setech

9. 9. 2014, 17:41
Aktuality 7
Vydřeným vítězstvím odstartovala Karolína Plíšková v Hongkongu svou podzimní asijskou šňůru. Česká tenistka dnes porazila Slovinku Hercogovou 2-6 4-6 a 3-6 a postoupila do druhého kola. Do něj měla namířeno i její sestra Kristýna, ta ale ztratila dobře rozehraný zápas s Číňankou Lin Zhu a připsala si už osmou porážku v řadě.
Karolína Plíšková

Karolína Plíšková neodstartovala své první utkání po US Open dobře. Jen v úvodním setu souboje s Polonou Hercogovou čelila sedmi brejkbolům slovinské soupeřky, která dva z nich proměnila a sadu vyhrála 6-2.

O podání přišla česká tenistka i na začátku dalšího setu, ale od stavu 0-2 už začala 67. tenistku světa přehrávat. Svým prvním brejkem srovnala na 2-2, v desáté hře Hercogové znovu prolomila servis a zápas tak poslala do rozhodujícího dějství. V jeho úvodu sebrala soupeřce podání podruhé v řadě, a víc už nepotřebovala. Plíšková už si svůj servis bezpečně hlídala, po více než dvou hodinách si vypracovala mečbol a esem utkání ukončila.

O postup do čtvrtfinále se třetí nasazená hráčka turnaje utká s Portoričankou Monikou Puigovou.

Zatímco Karolína Plíšková dokázala obrátit nepříznivě se vyvíjející zápas, její sestra Kristýna Plíšková dnes dopadla opačně. Aktuálně 96. hráčka světa chtěla v Hongkongu ukončit sérii sedmi porážek v řadě a dlouho to vypadalo, že se jí to podaří. Kvalifikantku Lin Zhu smetla v prvním setu 6-1 a v tom dalším se lounská rodačka dostala rychle do vedení 3-1, ale zbytek zápasu už patřil o dva roky mladší Číňance. Ta ziskem pěti her v řadě otočila druhou sadu, v rozhodujícím setu ještě třikrát sebrala Plíškové podání a za necelou hodinu a půl se radovala ze svého druhého vítězství na okruhu WTA.

Podobně jako turnajová trojka Karolína Plíšková, i jednička v pavouku Sabine Lisická dnes prošla do dalšího kola s velkými problémy. Monica Niculescuová, která německou tenistku porazila ve třech ze čtyř vzájemných duelů, svou hrou znovu dokázala nadělat favoritce problémy a za stavu 6-3 a 6-5 ji jen dva míče dělily od postupu. Lisická ale v důležitých chvílích nezaváhala: v koncovce druhého setu vybojovala tie-break, který získala poměrem 7-3, v rozhodující sadě už nechala soupeřku uhrát jediný game a po téměř dvou a půl hodinách zvítězila 3-6 7-6 a 6-1.

Výsledky - Hongkong (tvrdý povrch, dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Karolína Plíšková (3-ČR) - Hercogová (Slovin.) 2:6, 6:4, 6:3
Zhu (Čína) - Kristýna Plíšková (ČR) 1:6, 6:3, 6:3
Lisická (1-Něm.) - Niculescuová (Rum.) 3:6, 7:6 (7:3), 6:1
Zheng (5-Čína) - Egučiová (Jap.) 6:1, 7:6 (7:5)
Wickmayerová (6-Belg.) - Kuličkovová (Rus.) 6:4, 6:4
Gajdošová (Austr.) - Kumkhumová (Thaj.) 7:6 (7:3), 6:2
Puigová (Portor.) - Mayrová-Achleitnerová (Rak.) 6:1, 6:1
Zheng - Tuan (obě Čína) 7:6 (7:1), 7:5
Zhang (Čína) - Parmentierová (Fr.) 6:0, 6:3
Van Uytvancková (Belg.) - Piterová (Pol.) 6:2, 6:1
Dateová-Krummová (Jap.) - Larssonová (Švéd.) 6:3, 6:3

Komentáře

7
Přidat komentář
Fandina
Plíškovky za poslední měsíc hrály ze čtyř posledníh turnajů třikrát s párem Black C. / Mirza S., který je podle race momentálně třetím na světě. A dvakrát s nimi prohrály hned v prvním kole. Bylo to na USO, New Havenu. V Montrealu ve druhém kole. A doufám, že se příště tak často nebudou s nimi potkávat nebo se naučí je porážet.

Dneska vyhrály v Hong Kongu nad Chan W. Y. V. / Wu Ho C. 2:0, jsou ve druhém kole a držím palce na další postup. Pojď pojď pojď!
Reagovat
Frick
...že Karolína to obrátila. Na to, že je No. 3 si zasloužila lehčí los. :o) Proti Puigový to taky lehký nebude, ale na hardu by jí dát asi měla, no ni?
Reagovat
tommr
lehký to nebude, ale snad to Karolína zvládne. Počínaje čtvrtfinále by jí pak zase měly čekat relativně slabší soupeřky ...
Reagovat
Frick
Prober se, tráva bude až za dlouho.

Asi by měla zkusit nějakou padesátku nebo tak.
Reagovat
zpilat
Kristýna z posledních sedmi prohraných zápasů v pěti z nich vyhrála první set!!!!! a pak to projela, to spíš vypadá, že by potřebovala nějaký úspěch jako měla Karolína v Kuala Lumpur loni a že by to pak měla v hlavě, že může vyhrávat.
Reagovat
smazaný uživatel
to je šílená statistika..
Reagovat
EllNino
Lucka Hradecká vyhrála poprvý od výhry na Donnou v 1. kole turnaje WTA, tak snad se odrazí k lepším zítřkům, rozhodně má více šancí než Andrea, pokud se už konečně uzdravila :) Dneska hlavně dobře servírovala a ve 2. setu už postupně Michelle odpadávala a vztekala se :) takže pokud vyhraje Bára, tak si střihnou 2. kolo proti sobě, Býra vede 4:2 v 1. setu :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist