Sestry Plíškovy v Pekingu skončily před finálovými branami

5. 10. 2019, 08:44
Aktuality 1
WTA PEKING - Karolína a Kristýna Plíškovy skončily na turnaji WTA Premier Mandatory v Pekingu v semifinále. České sestry v něm podlehly 6-4 4-6 6-10 lotyšsko-ukrajinské dvojici Jelena Ostapenková a Dajana Jastremská, které v předchozích kolech vyřadily i Barboru Strýcovou či Květu Peschkeovou.
sestry Plíškovy (© j48tennis.net)

Světová dvojka Karolína Plíšková své dva poslední singlové zápasy prohrála - minulý týden ve Wuhanu s Ukrajinkou Dajanou Jastremskou a tento týden v Pekingu s Lotyškou Jelenou Ostapenkovou.

A dnes ji obě soupeřky dokázaly porazit i ve čtyřhře. Karolína se sestrou Kristýnou v čínské metropoli sice vyhrály nad lotyšsko-ukrajinskou dvojicí první set, ale v úvodu druhé sady poprvé ztratily servis a od té chvíle se už do vedení nedostaly. Nakonec podlehly 6-4 4-6 6-10.

Sedmadvacetiletá dvojčata z Loun hrála společnou čtyřhru potřetí v sezoně (Cincinnati, Soul, Peking), letošní bilanci mají 8 výher, 2 porážky a jednou z turnaje odstoupily. V Pekingu mohly útočit na nejcennější společnou trofej, pětileté čekání na titul ale neukončí. Dosud triumfovaly v Linci 2013, Bad Gasteinu 2014 a Hongkongu 2014.

Ostapenková s Jastremskou v předchozích kolech vyřadily i dvě elitní české deblistky; nejvýše nasazené Barboru Strýcovou s Tchajwankou Su-Wei Hsieh a Květu Peschkeovou s Američankou Nicole Melicharovou, které bojují o Turnaj mistryň.

Druhými finalistkami se staly Američanky Bethanie Matteková-Sandsová a Sofia Keninová. Ty na prvním společném turnaji vyřadily jeden z nejlepších párů současnosti Mertensová/Sabalenková či tandem Grönefeldová/Schuursová. Dnes si poradily s duem Aojamaová/Shibaharaová.

• WTA PREMIER MANDATORY PEKING •
Čína, tv. povrch, 8.285.274 dolarů
sobotní výsledky (05. 10. 2019)
• Dvouhra - semifinále •
Bartyová (1-Austr.) - Bertensová (8-Niz.) 6-3 3-6 7-6(7)
Ósakaová (4-Jap.) - Wozniacká (16-Dán.) 6-4 6-2
• Čtyřhra - semifinále •
Ostapenková/Jastremská (Lot./Ukr.) - Kar. Plíšková/Kr. Plíšková (ČR) 4-6 6-4 10-6
Keninová/Matteková-Sandsová (USA) - Shibaharaová/Aojamaová (USA/Jap.) 6-4 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
tommr
dnešní porážky je škoda, ale soupeřky byly prostě o chlup lepší. Nedařilo se zejména Kristýně ...
Jinak ale doufám, že to není naposledy co vidíme sestry hrát debla. Moc bych si přál, aby to příští rok zkusily i na GS a pokusily se vybojovat si účast na OH ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist