Set Nalbandianovi nesebral ani Almagro, zkusí to Ferrer

14. 1. 2011, 10:39
Aktuality 2
ATP AUCKLAND - David Ferrer zůstal jediným hráčem, který si letos z Aucklandu může teprve jako třetí hráč v osmatřicetileté historii turnaje odvést druhý titul. Španělský vítěz z roku 2007 porazil Němce Kohlschreibera a čeká ho duel s Girladem. O druhé místo ve finále se utká Almagro s Nalbandianem.
David Nalbandian

Když bylo jeho jméno vysloveno 1.600 mil daleko na slavnostním losování Australian Open, zajistil si na kurtu v Aucklandu místo ve finále. David Nalbandian dnes odvrátil všechny čtyři brejkboly a druhého nasazeného Nicolase Almagra porazil 6-4 6-2. Ve čtyřech zápasech v nové sezoně ještě neztratil ani set.

"Vím, že musím hrát svůj nejlepší tenis. Pokud hraju dobře a věřím si, je to pro soupeře těžké. Takže tak musím pokračovat," řekl Nalbandian, který postoupil do druhého finále po loňském návratu na kurty.

V celkově 22. finále si o dvanáctý titul zahraje s nejvýše nasazeným Davidem Ferrerem. Španělský tenista si dnes poradil s Kolumbijcem Santiagem Giraldem, jenž hrál své první semifinále na okruhu ATP.

"Hrál jsem konzistentně po celý zápas. S mou hrou jsem spokojený, zatím to byl můj nejlepší výkon," komentoval vítěz turnaje z roku 2007. Celkově se dostal do jubilejního 20. finále.

Nalbandian se s Ferrerem utká už podvanácté. Více vítězství si připsal Španěl, poslední tři souboje však vyhrál Argentinec. "Pokaždé, když spolu hrajeme, tak je to velký boj. Dlouhé výměny," říká Nalbandian. "Ale bude to stejné jako v předchozím zápase. Musím si jít svou cestou, hrát na vysoké úrovni a snažit se vyhrát."

Ferrer k zápasu dodal: "Musím mít dobrou úspěšnost prvního podání, protože on výborně returnuje. Pokud mi podání nepůjde, budu mít velké problémy, protože Nalbandian je agresivní hráč."

Oba tenisté po finále odletí do Melbourne, kde především Nalbandiana čeká těžký zápas. Hned v prvním kole se v repríze finále Wimbledonu 2002 utká s Lleytonem Hewittem. Také Australan je ve formě, neboť bude hrát finále na exhibici v Kooyongu. Ferrer zahájí proti Nieminenovi a s Nalbandianem by se mohl utkat znovu ve 3. kole.

- ATP 250 AUCKLAND (Nový Zéland, tv. povrch, 398.250 dolarů) -
páteční výsledky (14. 01. 2011)

Dvouhra - semifinále:
Ferrer (1-Šp.) - Giraldo (Kol.) 6-3 7-5
Nalbandian (6-Arg.) - Almagro (2-Šp.) 6-4 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jsem rada, ze David zacal novou sezonu ve velkem stylu Tak doufam, ze se nezrani anebo zase nejake zapasy nepochopitelne nevypusti. Tak snad finale dvou Davidu bude pro nej vitezne.
Reagovat
smazaný uživatel
A snad skončí hned v 1. kole Australian Open.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist