Sevastovová si po roce znovu zahraje o titul

23. 6. 2018, 23:46
Aktuality 0
Lotyšská tenistka Anastasija Sevastovová vybojovala i při své třetí účasti na turnaji v Palma de Mallorca finálovou účast. Obhájkyně titulu si v semifinále poradila s australskou veteránkou Stosurovou a s Němkou Mariaovou si zítra zahraje o titul.
Anastasija Sevastovová

Světové dvacítce Anastasii Sevastovové turnaje na jihu Evropy očividně svědčí. Svůj premiérový titul vybojovala v roce 2010 v portugalském Oeiras a o sedm let později přidala další úspěch na Mallorce, kde letos obhajuje titul.

Zatímco v předešlých dvou zápasech musela úřadující šampionka obracet nepříznivý vývoj, v duelu se Samanthou Stosurovou podobné drama nepřipustila. Zkušená Australanka sice v úvodním setu dvakrát rychle srovnala po ztrátě podání, v tie-breaku ale proti turnajové trojce uhrála jediný bod a zbytek zápasu už favoritka jasně ovládla. Sevastovová se i ve druhém setu dostala rychle do vedení, za stavu 4-1 sebrala Stosurové znovu servis a zápas ukončila čistou hrou.

"Nikdy bych nečekala, že se tu dostanu do finále třikrát po sobě," řekla po svém postupu Lotyška. "Necítím se být pod tlakem. V prvním kole jsem jako obhájkyně byla pod tlakem víc než teď. Každý rok je to jiné - musíte obhajovat body, ale nesmíte na to myslet. Musíte si říkat, že každý rok začínáte s nulou. Na tom záleží," dodala Sevastovová, která si dnes připsala 14 vítězných úderů a jen devět nevynucených chyb.

Třetí titul v kariéře může lotyšské tenistce sebrat už jen Tatiana Mariaová, která má ve svých 30 letech velkou šanci získat svůj premiérový triumf na okruhu WTA. Němka si dnes ve třech setech poradila se Sofií Keninovou.

Šafářová se Štefkovou jsou při debutu ve finále
Lucie Šafářová si po vyřazení ve čtvrtfinále dvouhry zahraje na trávě na Mallorce o titul ve čtyřhře. Pětinásobná grandslamová šampionka v deblu vytvořila na španělském ostrově pár s další českou hráčkou Barborou Štefkovou a hned na prvním společném turnaji postoupily bez ztráty setu do finále.

Zatímco jednatřicetiletá Šafářová si zahraje 19. deblové finále v kariéře a bude usilovat o šestnáctý titul, o osm let mladší Štefková postoupila do vyvrcholení turnaje WTA Tour poprvé.

Ve finále se česká dvojice střetne s turnajovými jedničkami Andrejou Klepačovou ze Slovinska a Španělkou Marií José Martínezovou.

Na Wimbledon se už Šafářová vrátí po roce ke své americké parťačce Bethanii Mattekové-Sandsové, s níž získala všechny své grandslamové tituly.

Výsledky - Palma de Mallorca (tráva, dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Sevastovová (3-Lot.) - Stosurová (Austr.) 7:6 (7:1), 6:1
Mariaová (Něm.) - Keninová (USA) 6:2, 2:6, 6:4
Čtyřhra - semifinále:
Šafářová/Štefková (obě ČR) - Kerkhoveová/Morozovová (Niz./Běl.) 6:0, 6:4

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist