Shapovalov v Rotterdamu nestačil na Dimitrova a prohrál už počtvrté vřadě

11. 2. 2020, 12:49
Aktuality 0
ATP ROTTERDAM - Světová šestnáctka Kanaďan Denis Shapovalov v hale v Rotterdamu podlehl 3-6 6-7 Bulharu Grigoru DImitrovovi a utrpěl tak už čtvrtou porážku v řadě.
Denis Shapovalov (© AFP)

Denis Shapovalov loni na podzim získal ve Stockholmu první titul na okruhu ATP a zahrál si finále na Masters v Paříži. Ve světovém žebříčku se vyšplhal na 13. místo a letos se očekávalo, že bude jedním z mladíků, který se brzy usadí v Top 10.

Jenže úvod sezony 2020 dvacetiletému Kanaďanovi zatím nevychází. Na ATP Cupu sice předvedl solidní výkony, když porazil Tsitsipase a Zvereva a ve třech setech podlehl De Miauarovi a Djokovičovi, jenže další turnaje opouštěl zklamaný.

V Aucklandu si připsal výhru proti krajanu Vasku Pospisilovi a od té doby jen prohrává. Nestačil na Uga Humberta, na Australian Open na Mártona Fucsovicse, v Montpellier na Pospisila a včera večer v Rotterdamu na Grigora Dimitrova.

Šestnáctý hráč světa Shapovalov nevyužil ani jeden ze tří brejkbolů, včetně setbolu za stavu 5-4 ve druhé sadě, a prohrál a se světovou dvaadvacítkou 3-6 6-7. S o osm let starším Bulharem neuhrál set ani na druhý pokus.

Předloňský finalista Dimitrov se ve druhém kole utká s Němcem Janem-Lennardem Struffem, nebo Kanaďanem Felixem Augerem-Aliassimem.

Roberto Bautista vstoupil do turnaje kategorie ATP 500 vydřenou výhrou 4-6 7-6 6-1 nad Maďarem Mártonem Fucsovicsem. a svou letošní bilanci tak vylepšil na 9-1.

Ve druhém kole se šestý nasazený Španěl Bautista utká s krajanem Pablem Carreñem (
h2h 4-2). Ten si poradil rovněž ve třech setech 7-5 6-7 6-4 s Francouzem Adrianem Mannarinem.

• ATP 500 ROTTERDAM •
Nizozemsko, tv. povrch / hala, dolarů
pondělní výsledky (10. 02. 2020)
• Dvouhra - 1. kolo •
Bautista (6-Šp.) - Fucsovics (Maď.) 4-6 7-6(1) 6-1
Dimitrov (Bulh.) - Shapovalov (8-Kan.) 6-3 7-6(3)
Evans (Brit.) - Kohlschreiber (Něm.) 6-3 7-5
Carreňo (Šp.) - Mannarino (Fr.) 7-5 6-7(3) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist