Sharmaová byla v Bogotě chybou umpira okradena o game. Měla jste se více soustředit na skóre, poučte se, řekla supervisorka

  • Astra Sharmaová nebude na své letošní vystoupení na turnaji WTA v kolumbijské Bogotě vzpomínat v dobrém. V utkání prvního kola s Giulií Gattovou-Monticoneovou byla totiž okradena o game, když umpirový sudí zahlásil špatné skóre, Australanka se nedohadovala a pokračovala ve hře. Když incident řešila po zápase, supervisorka jí řekla, že se měla více soustředit na skóre než svůj výkon.
    7. 4., 10:44 | Aktuality |  57 komentářů
    Astra SharmaováAstra Sharmaová 
     

Situace se odehrála za stavu 1-1 v rozhodující sadě. Sharmaová měla jít na returnu do vedení 40-0, ale umpirový sudí Luis David Armenta Castro oznámil skóre 30-15 z pohledu servírující hráčky. Australanka si zřejmě ničeho nevšimla a pokračovala ve hře. Poté získala bod Italka a správné skóre mělo být 40-15 pro Sharmaovou. Následující výměnu vyhrála Sharmaová a měla jít do vedení brejku. Její soupeřka už se chystala na lavičku, ale umpirový rozhodčí pokračoval v chybném skóre a prohlásil 40-30 pro servírující. Gattová-Monticoneová nakonec game získala.

Sharmaové už se ve zbytku utkání nepodařilo uhrát jedinou hru a prohrála 6-4 5-7 1-6. "Tohle bylo neskutečné... Sám mi řekl, že si není jistý, jaké je skóre. A když jsem nevěděla, jak přesně jsem body získala, tak se se mnou nechtěl bavit," napsala Australanka na Twitter.

Neobvyklý incident po zápase řešila i se supervisorkou turnaje Cristinou Romerovou. "Řekla mi, ať se příště více soustředím na skóre než na svůj výkon. Prý se mám z téhle situace poučit."

Na video reagovaly i některé tenistky. Barbora Krejčíková napsala: "Neskutečné, jak to skóre, tak reakce supervisorky." Mnohem delší reakci napsala Ellen Perezová, krajanka Sharmaové. "Pro takovou chybu umpirového neexistuje omluva. A to, že supervisor něco takového obhajuje a viní hráčku z toho, že se měla více soustředit na skóre, je nechutné. Styďte se!"

WTA se zatím k situaci nevyjádřila.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz
 
Ke komentování musíte být přihlášen(a). Prosím přihlašte se zde.
 
  • Komentáře (57)
08.04.2021 14:19Od: sojka1
neomluvitelne, otresne, naprosto strasne - sudi, SV; ze Sharma nevedela fiftyny presne - pochopim; ovsem naprosto skandalni je pro me souperka, ktera musela "tusit", ze tim svym jednym balonkem nemohla vyhrat cely game a uz si taky sla sednout, zmije jedna.... :-(((
[ Reagovat ]
08.04.2021 16:03Od: Tomas_Smid_fan
Když se podíváš na fotku, věk 33 a ranking 177, pak to chování dává smysl (objektivně z psychologického pohledu) Jinak to je hnus, jak píšeš.
[ Reagovat ]
08.04.2021 10:05Od: Smazaný účet
Rozhodčí se asi nevěnoval. On už i ten jestřáb je potupa. Zápas rozhoduje rozhodčí a pokud má pochyby , měl by si jestřába brát on.
[ Reagovat ]
07.04.2021 22:30Od: FulnekUltras jak s oblibou říká tunelděd
každej si má hlídat to svý - a výsledek bude cajk pro všechny ;-)
[ Reagovat ]
07.04.2021 19:09Od: lars No fair play
"Sám mi řekl, že si není jistý, jaké je skóre. A když jsem nevěděla, jak přesně jsem body získala, tak se se mnou nechtěl bavit," napsala Australanka na Twitter.

Husty !!
[ Reagovat ]
08.04.2021 12:23Od: Mony
A co měl jiného dělat? Ještě se mohl zeptat soupeřky, ale to se na profiokruhu nedela. Velká chyba na začátku, ale těžko pak z toho ven.
[ Reagovat ]
07.04.2021 16:00Od: Nola Vondroušová
https://twitter.com/TennisAtlantic/status/1379793861346725888

Vondrousova is out with illness and
@whitney_osuigwe
steps in as Lucky Loser against Kurumi Nara. An excellent chance for both players to advance to the
@VolvoCarOpen
round of 16.
[ Reagovat ]
07.04.2021 16:01Od: misa
Muchová a Vondroušová jsou hodně nadějné, ale bohužel mají pořád nějaké zdravotní problémy.
[ Reagovat ]
07.04.2021 16:14Od: tommr
no já myslím, že už klidně můžeme říct, že se ani jedna z nich neprosadí tak jako Petra nebo Karolína Plíšková. Jejich zdravotní stav jim to prostě nikdy nedovolí ... smile
[ Reagovat ]
07.04.2021 16:16Od: Tomas_Smid_fan
smile
[ Reagovat ]
07.04.2021 15:42Od: Kozoroh
Reakce supervisorky je na blití, vlastně tím bagatelizuje selhání umpirového rozhodčího.smilesmile
[ Reagovat ]
07.04.2021 14:51Od: ttopi
Že se splete rozhodčí, to se asi stát může. Že si toho nevšimla sama poškozená, to mi hlava nebere. Ale že ani podávající netušila, teda spíš dělala že netuší, to je celkem skandální. Pochybuju že obě hráčky byly tak zabrané do hry, že si obě nevšimly, že je něco špatně. Jedná možná, obě určitě ne.
[ Reagovat ]
07.04.2021 14:56Od: paddy
Italka to věděla - viz níže + video 1m:25s
[ Reagovat ]
07.04.2021 14:48Od: misa Šafářové
se něco podobného stalo v semifinále Budapešti 2017. A asi si toho ani nevšimla. Naštěstí byl zápas jednoznačný a Lucie postoupila do svého posledního singlového finále.
[ Reagovat ]
07.04.2021 14:02Od: paddy
Zajímavé

Každopádně po zápase je pozdě řešit takovou situaci. V žádném sportu se skóre nevrací zpátky o půl hodiny. smile
Za blbost se platí.

Lidé jsou chybující, hráč si má skóre kontrolovat. U pokladny je to podobné. Padají letadla, jsou srážky vlaků atp. Když se lidi spletou v kanclu, tak to nikoho nebolí, pokud nejde o chybu mzdové účetní. smile

My si jen můžeme pochvalovat, že pouze naše TP komunita je neomylná smile

Nevěřím, že ani třetí člověk na kurtu nevěděl, jaké je skóre. Sportovci jen o fair play mluví.

Siegemund onehdy nepřiznala dvojdopad s Mladenovic. Nikdo z hráčů ji neodsoudil. Proč?
[ Reagovat ]
07.04.2021 14:23Od: Tomas_Smid_fan
No ta SV rozhodně není člověk na svém místě.
Ale ať mi někdo vysvětlí, jak je to vůbec technicky možné. Kdyby se umáčkl na 15:30 bych ještě pochopil, ale na 30:15smile
[ Reagovat ]
07.04.2021 14:53Od: lvicek
No je to zvlastni, ze? Clovek by cekal, ze to tam na tom tabletu musi nejak pripisovat v nejakem systemu.
[ Reagovat ]
07.04.2021 14:53Od: paddy
špatná otázka
to není možné, protože skóre se přidává bod po bodu a rozhodčí nic nepíše, jen klikne na tlačítko, pokud chápu správně elektronický systém - tablet

podle mého chyba vznikla tak, že měl 30:0 místo 0:30, když dával body špatné straně, pak sesedl a když se vrátil, tak dával body na správnou stranu

tzn. Sharma získala bod a zapsal 30:15 místo 0:40, protože neměl 0:30, ale 30:0 - a potom video naprosto sedí

za skutečného stavu 15:40 (ne 40:15) Italka dala aut a šla na lavičku (čas 1:25), a pak se otočila a hrála dál, takže na 100% to věděla smile smile

rozhodčí skóre čte, takže nepřemýšlí, občas se to stane

plno lidí nerozezná pravou od levé smile
[ Reagovat ]
07.04.2021 15:56Od: Tomas_Smid_fan
Jj, pokud zapisoval do kontroly dopadu blbě a pak zas správně, tvůj výklad vypadá jako jediný správný.
[ Reagovat ]
07.04.2021 16:31Od: lvicek
A score, ktere se promita na obrazovky prenosu, pripadne na mistni informacni tabule, nejsou prevzata z toho jeho tabletu? Protoze v TV to skore bylo spravne.
[ Reagovat ]
07.04.2021 17:38Od: paddy
někdy může být propojené, ale tady to evidentně nebylo, protože skóre zamrzlo na 0:40, režisér si nevěděl rady

místní tabule je manuální cedulová, jen gemy bez fyftýnů smile

bohužel nemáme záznam prvních dvou míčů, protože bychom slyšeli i to, co hlásil umpire

rádoby inkvizitoři to vlastně vytrhli z kontextu

rozhodně nevěřím, že by umpire zpětně přeházel několik míčů ve skóre

dle videa umpire hlásil skóre, jako by předtím bylo skóre 30:0
[ Reagovat ]
07.04.2021 17:41Od: SydneyOpen
ta cedulová tabule je dobrá, jsem si napřed myslel že je to nějaký vtip a že tam někde musí být normální obrazovka smile
[ Reagovat ]
07.04.2021 17:44Od: Tomas_Smid_fan
Asi vědí, proč ji tam majísmile
[ Reagovat ]
07.04.2021 17:42Od: Tomas_Smid_fan
Jakože něco jiného hlásil a něco jiného psal?
[ Reagovat ]
07.04.2021 17:45Od: paddy Re: manipulace na livesport.cz
Sharma - Gatto 3. gem 3. setu
15:0, 30:0, 40:0BB, 40:15BB, 40:30BB, 40:40, 40:A

umpire ukončil gem míč po hlášeném skóre 30:40 (Gatto má GB), tak tam shoda nebyla

nevěděli si s tím rady, tak to upravili, aby prohrála Sharma

na tabletu byly určitě první dva míče naopak, proto vyhrála Gatto, vše pak dle videa sedí

oficiální (byť chybný) zápis musí být
0:15 0:30 15:30 15:40 30:40
[ Reagovat ]
07.04.2021 17:50Od: paddy Re: skandál ze všech stran [ Reagovat ]
07.04.2021 21:58Od: Fandina
Livesport je v různých zemích, nejde jen o cz, ale stejně tak je to napsané na livescore. Takže kde že to vzniklo?

https://www.livescore.in/cz/zapas/4MStDfHg/#prehled-zapasu/prubeh-zapasu/2
[ Reagovat ]
07.04.2021 22:06Od: Fandina
A další.

https://www.sofascore.com/sharma-gatto-monticone/lJrsdly
[ Reagovat ]
07.04.2021 22:47Od: Fandina
Zajímavě je to vyřešeno a popsáno i tady, na TP v komentářích zápasu u LIVE výsledky a to samé je na enetscores.com, asi to přebírají.

https://i.ibb.co/WxcMVMb/06042021sharmagattomonticone.jpg
[ Reagovat ]
07.04.2021 18:05Od: Tomas_Smid_fan
Hlavně že je všechno globalizované, ale aby se tyhle bet weby napojily přímo na tablet upíra, aby se předešlo těmhle blamážím, je asi stejně bláhová představa, jako chtít po našem státu, aby si udělal sčítání lidu sám, když má všechna dostupná data, jenže v nich má bordel...
[ Reagovat ]
07.04.2021 18:07Od: lvicek
Uroven digitalizace statni spravy je naprosto tristni, hruza.
[ Reagovat ]
07.04.2021 18:41Od: darek.vrana
Italka to musela vědět. Může si třeba nebýt jistá, jestli je to 15:15 nebo 30:15, ale nemůže nevědět, jestli v gemu uhrála jeden míč nebo čtyři. I kdyby nesledoval skóre a soustředila se jen na hru, tak podvědomě cítí, jak si v tom gemu vede. Je to pěkná mrcha a tímhle u mě nadobro skončila (ne že by jí to vadilo:)).
[ Reagovat ]
07.04.2021 14:54Od: lvicek
Tezko mohl Sharmaove umazat z niceho nic dva fiftyny?
[ Reagovat ]
07.04.2021 13:43Od: Pingpongac
To by mne zajímalo, kdo sázel LIVE, jak to pak měli vyhodnoceno smile
[ Reagovat ]
07.04.2021 13:46Od: Tomas_Smid_fan
Pro některé určitě dobřesmile
[ Reagovat ]
07.04.2021 13:33Od: dadaft
Tak to je síla ...
[ Reagovat ]
07.04.2021 13:22Od: Tomas_Smid_fan
Myslím, že by měli přezkoumat všechny zápasy a turnaj případně přejmenovat na
Bogota Cocaine Open
[ Reagovat ]
07.04.2021 14:39Od: Torn
A kdo to bude vyšetřovat? :D Martina Hingis?:D
[ Reagovat ]
07.04.2021 15:20Od: George_Renel
S Petrem Kordou.smile
[ Reagovat ]
07.04.2021 16:14Od: Tomas_Smid_fan
Aby se nám to nezamotalo ještě vicsmile
[ Reagovat ]
07.04.2021 12:24Od: baba
včera při sledování Martincové jsem si všimla, že rozhodčí zapomněl dát Terce jeden míč.Terka krásně zreturnovala soupeřky podání, takže to mělo být 15: O pro Terku, ale hned poté se dohadovali, zde je další podání eso či ne, rozhodčí sesedl z empairu se podívat, uznal to jako eso a stav byl 15 : O pro soupeřku. Celou dobu jsem se divila, jak je to možné, zda ten předchozí return platil či nikoliv. Ale Terka to nakonec vyhrála, tak ji to tak nemuselo mrzet.
[ Reagovat ]
07.04.2021 12:05Od: Paseka
Skandální !!!!!!!smile
[ Reagovat ]
07.04.2021 11:50Od: blixa
Rozhodčí je dement, ale neskutečná je reakce supervizorky. Hráč je tam od toho, aby počítal skore ? Nevím, jestli má na supervizora WTA nějaké páky, ale tohle by nemělo zůstat bez odezvy.
[ Reagovat ]
07.04.2021 13:02Od: Torn
Já si právě myslel,že od počítání tam je rozhodčí, ale asi ne. :D
[ Reagovat ]
07.04.2021 13:32Od: Tomas_Smid_fan
Ty seš asi taky nepoučitelnejsmile
[ Reagovat ]
07.04.2021 14:38Od: Torn
Já vždycky zapomenu skóre, když hraju. :D
[ Reagovat ]
07.04.2021 16:46Od: Tomas_Smid_fan
Tak jestli pořád vyhráváš, tak to asi vědět nepotřebuješsmile
[ Reagovat ]
07.04.2021 11:45Od: Tomas_Smid_fan
Tak to je síla a vypadá to úplně nepochopitelně. Až takhle se to určitě nestává. Kartel unesl upírovi rodinu nebo co?smile A nikdo nic neviděl, nikdo nic neřeknesmile Na takovéhle úrovni je to vostuda a upíra by měli potrestat minimálně tučnou pokutou a SV rovnou pozastavením činnosti na pár měsíců + veřejně prospěšné práce - zametání a kropení kurtu a ballgirl na Jokerových zápasech.smile
[ Reagovat ]
07.04.2021 11:27Od: darek.vrana
To je neuvěřitelné. Hlavně nechápu, že hráčky nevědi, jestli je to 0:40 nebo 40:30?? Kdyby to bylo o jeden míč, ale takhle... Sharma byla zmatená, ale Italka je pěkná mrcha, když se neozvala.
[ Reagovat ]
07.04.2021 12:12Od: lvicek
To je od protihracky mnohem horsi nez tady stokrat zminovana Rekyne Sakkari a jeji "vubec nevim, kde ta smec byla..."
[ Reagovat ]
07.04.2021 12:16Od: lvicek
No, i kdyz treba taky nedavala moc pozor...
[ Reagovat ]
07.04.2021 12:43Od: Krisboy
Kdo nedával pozor? Sakkari? smile Podívej se na to ještě jednou!
[ Reagovat ]
07.04.2021 13:01Od: Torn
Přesně Sakkari tam vyvolávala řecká božstva, jen aby ten míček nebyl v kurtu a ono prd. :D Hlavně, že je údajně prý milá a děsně kamarádská.

Ale nutno říct, že těch hráček je víc...Dominika Cibulkova taky předvedla solidní komedii, když hrála proti Su Wei
[ Reagovat ]
07.04.2021 14:04Od: lvicek
Ne, ja myslela tady tuhletu, co ziskala gem za jeden fiftyn...
[ Reagovat ]
07.04.2021 14:04Od: lvicek
Sakkari to videla zcela jiste ;).
[ Reagovat ]
07.04.2021 11:26Od: SydneyOpen
nechápu takže umpirový rozhodčí nebude nijak potrestán? Za takovou naprosto de.bilní chybu na turnaji WTA? Ten rozhodčí na umpiru nemá co dělat, měl být okamžitě suspendován
[ Reagovat ]
 
 
 
 
TOPlist