Shuai Peng v Pattayi vypadla, Zvonarevová jde dál

11. 2. 2015, 22:38
Aktuality 1
Bez největších favoritek pokračuje po dnešku turnaj žen v thajské Pattayi. Ze hry o titul vypadla už i nasazená jednička Shuai Peng, kterou nečekaně poslala domů Japonka Misaki Doiová.
Shuai Peng

Turnaj WTA v Pattayi opustily už po prvním kole dvě papírové favoritky, druhá nasazená Elina Svitolinová se pořadatelům omluvila a trojku Zarinu Dijasovou vyřadila Slovenka Hantuchová. V osmifinále dohrála i nasazená jednička Shuai Peng, která nestačila na hráčku druhé stovky světového žebříčku Misaki Doiovou.

Číňanka doplatila v úvodním setu na pomalý začátek - hned v první hře ztratila podání a ztrátu už nedohnala. Její soupeřka naopak v deváté hře brejk potvrdila a udělala důležitý krok k nečekanému vítězství.

Shuai Peng se nevzdala, ve druhé sadě sebrala Japonce dvakrát servis a vynutila si rozhodující set. Ten už ale znovu ovládla outsiderka, která se díky dvěma brejkům dostala do vedení 4-0. Turnajová jednička už jen snížila na 2-4; v následující hře neproměnila dva brejkboly a po další ztrátě podání se s Pattayou rozloučila.

"Je to nasazená jednička, takže bylo jasné, že to budu mít těžké," radovala se po postupu do čtvrtfinále Doiová. "Já jsem ale šla na kurt s tím, že si ten zápas užiju, a naštěstí jsem hrála dobře," dodala.

V dalším kole čeká Japonku další nasazená soupeřka, sedmá hráčka v pavouku Mónica Puigová. Také portorická tenistka dnes rozhodla o svém postupu ve třech setech: po ztracené první sadě vybojovala Italka Romina Oprandiová třetí set, v něm už jí ale favoritka nadělila "kanára".

Do čtvrtfinále prošla v Pattayi také zdejší vítězka z let 2009 a 2010 Věra Zvonarevová. Bývalá světová dvojka se po dlouhé pauze vynucené zdravotními problémy snaží vrátit mezi tenisovou elitu a letos si už podruhé zahraje o semifinále. Ruska si dnes poradila s osmou nasazenou Shuai Zhang v zápase, v jehož prvním setu viděli diváci celkem osm brejků. Zvonarevová musela čtyřikrát dohánět ztrátu podání a nakonec si vynutila zkrácenou hru; v ní pak odvrátila setbol a tie-break vyhrála 8-6.

Také ve druhé sadě ztratila ruská tenistka rychle servis, ihned si ho ale vzala zpátky a zbytek zápasu ovládla. Od stavu 1-2 nechala soupeřku uhrát jediný game a po téměř dvou hodinách zvítězila 7-6 6-3.

"Cítila jsem se dobře. Byl to moc těžký zápas, první set byl velmi vyrovnaný," uvedla pro stránky WTA Zvonarevová. "Je to dobrá hráčka, a zatímco já byla poslední tři roky mimo, ona uhrála pár skvělých výsledků. Tohle byla skvělá příležitost se otestovat, a jsem moc spokojená s tím, jak jsem hrála, i s tím, že jsem dokázala tvrdě bojovat."

Výsledky - Pattaya (tvrdý povrch, dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - osmifinále:
Doiová (Jap.) - Peng (1-Čína) 6:3, 2:6, 6:2
Puigová (7-Portor.) - Oprandiová (Švýc.) 6:1, 3:6, 6:0
Zvonarevová (Rus.) - Zhang (8-Čína) 7:6 (8:6), 6:3
Erakovicová (N. Zél.) - Bejgelzimerová (Ukr.) 6:1, 6:1

 

Komentáře

1
Přidat komentář
EllNino
Nevíte, jak dneska pálila Jaruš ? ...výsledek dost těsnej ..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist