Shuai Zhang na domácí půdě v Guangzhou postoupila do finále. O titul si zahraje s Kruničovou

22. 9. 2017, 15:42
Aktuality 0
WTA GUANGZHOU - Shuai Zhang se po třech hladkých výhrách dnes na turnaji WTA International v Guangzhou pořádně zapotila. Domácí hráčka musela v prvním setu likvidovat čtyři setboly, ale nakonec proti Jevgeniji Rodinové potvrdila roli favoritky a opět neztratila set. O svůj druhý titul si zahraje s Aleksandrou Kruničovou. Srbská tenistka v semifinále jasně přehrála Yaninu Wickmayerovou.
Shuai Zhang

Shuai Zhang pokračuje na domácí akci WTA International v Guangzhou ve vynikajících výkonech. Domácí naděje v semifinálové bitvě odvrátila čtyři setboly, porazila 7-6(7) 6-3 Jevgeniji Rodinovou a podruhé v kariéře si zahraje finále podniku WTA. V tom prvním právě v Guangzhou v roce 2013 vybojovala svůj dosud jediný titul na okruhu WTA.

Číňanka v prvních třech kolech své soupeřky deklasovala. Proti krajance Xiaodi You ztratila jednu hru, Ipek Soyluové nadělila dva kanáry a Katerynu Kozlovovou smetla dvakrát 6-1.

V dnešním semifinálovém utkání však rozhodně takovým způsobem nedominovala. V úvodní sadě sice dokázala otočit z 0-2 na 4-2, nicméně ani ona nedokázala výhodu brejku udržet. V jedenácté hře znovu ztratila servis a Rodinová šla podávat do setu.

Ruska ovšem promarnila náskok 40-15 a další dva setboly nezužitkovala v dramatickém a pohledném tie-breaku, který nakonec domácí tenistka k radosti publika zvládla poměrem 9-7.

Ve druhém dějství už měla Shuai Zhang jasně navrch. Rychle vedla 4-0 a přestože jeden ze dvou brejků ztratila, druhý si pohlídala a zápas ukončila již na returnu po proměnění prvního mečbolu.

Ve finále vyzve Aleksandru Kruničovou. Se Srbkou se utká poprvé. Kruničová v semifinále jasně přehrála dvakrát 6-3 Yaninu Wickmayerovou a postoupila poprvé v kariéře do finále turnaje WTA.

• WTA INTERNATIONAL GUANGZHOU •
Čína, tv. povrch, 226.750 dolarů
páteční výsledky (22. 9. 2017)
• Dvouhra - semifinále •
Shuai Zhang (2-Čína) - Rodinová (Rus.) 7-6(7) 6-3
Kruničová (Srb.) - Wickmayerová (Belg.) 6-3 6-3
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist