Simon nestačil na Davyděnka, šance na Londýn jsou mizivé

1. 11. 2011, 09:13
Aktuality 9
ATP VALENCIA - Už v prvním kole skončil tenisový turnaj ve Valencii pro pátého nasazeného Francouze Gillese Simona a jeho šance kvalifikovat se na Turnaj mistrů výrazně poklesly. Simon Ve Španělsku prohrál ve třech setech s Rusem Nikolajem Davyděnkem.
Gilles Simon

Gilles Simon patřil ještě po US Open mezi hlavní adepty v boji o Turnaji mistrů, na podzim se mu ale nedaří a jeho šance zopakovat si po třech letech start v soutěži pro nejlepší hráče sezony jsou na bodu mrazu.

Francouzský tenista totiž z posledních pěti zápasů hned čtyřikrát prohrál. Naposledy v hale ve Valencii nestačil na Nikolaje Davyděnka, kterému podlehl ve třech setech. Simon přitom pět předchozích vzájemných soubojů - včetně loňského čtvrtfinále pravě ve Valencii - vyhrál.

Šestadvacetiletý Francouz je zatím v letošním pořadí, z kterého vzejde osmička účastníků Turnaje mistrů v Londýně, dvanáctý. Aby si letenku na britské ostrovy zajistil, musel by příští týden vyhrát domácí turnaj Masters 1000 v Paříži.

Poslední tři volná místa okupují Tomáš Berdych, Jo-Wilfried Tsonga, který rovněž startuje ve Valencii, a Američan Mardy Fish, na kterého nyní Simon ztrácí 720 bodů. Český tenista si v tomto týdnu pokusí postup na závěrečný podnik sezony přiblížit na turnaji v Basileji.

Třicetiletého Davyděnka čeká ve druhém kole další Francouz Nicolas Mahut, jemuž ve dvou soubojích nadělil už dva kanáry. Mahut v úvodním zápase porazil domácího Guillerma Garcíu-Lópeze.

Nejvýše nasazenými jsou Španělé Ferrer a Almagro a Francouzi Tsonga s Monfilsem. Mezi favority se musí počítat i s čerstvým finalistou z Vídne Argentincem Del Potrem.

- ATP 500 VALENCIA -
(Španělsko, tv. povrch / hala, 1.838.100 eur)
pondělní výsledky (31. 10. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Davyděnko (Rus.) - Simon (5-Fr.) 6-4 4-6 6-3
Andújar (Šp.) - Chela (Arg.) 6-0 7-6(7)
Fognini (It.) - Gimeno-Traver (Šp.) 6-4 6-3
Mahut (Fr.) - García-López (Šp.) 7-6(5) 6-2
Pospisil (Kan.) - Isner (USA) 6-3 3-6 7-6(9)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Davyděnko konečně zavřel hubu všem lidem, kteří ho podceňovali. Podle mého názoru má pořád obrovskou šanci porazit toho nafoukance Federera, jenž by zápas právě s ním určitě podcenil. I když vypadá Davyděnko vskutku jako Bohuslav Sobotka, čímž si vysloužil přezdívku ,,Koleno'' a špatné mínění vzhledu u mnoha tenisových diváků, je mi pořád sympatičtější než třeba Elegán( přezdívka Federera) se svojí žlutou kšiltovkou RF a sakem s několika zlatými raketami.

Co tedy říct v závěru této úvahy? Pouze to, že na vzhledu nezáleží, i když si mnozí myslejí pravý opak.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak vítej zase zpátky blázne. Nicky sice měníš jak na běžícím páse, ale styl psaní vůbec.
Reagovat
smazaný uživatel
no to by bolo keby sa to kopyto dostalo do Londyna
Reagovat
smazaný uživatel
Pořád lepší než Tipsarevič.
Reagovat
smazaný uživatel
Tipsarevic aspon mal tuto sezonu nejake vysledky Simon celu sezonu slabota
Reagovat
smazaný uživatel
Simon narozdíl od Tipsareviče vyhrál alespoň výborně obsazenou pětistovku. Tipsarevič uhrál dvě slabé dvousetpadesátky.
Reagovat
a.magerova
Oba jsou k sežrání, tak se nehádejte :-))
Reagovat
smazaný uživatel
A oba jsou extrémně nesympatičtí, toť můj pohled.
Reagovat
smazaný uživatel
Oba mají tolik bodů kolik si zaslouží a nahráli a je jedno kdo má jaký titul, tak se nehádejte:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist