Simon odvrátil hrozbu porážky s Dimitrovem "za minutu dvanáct"

17. 2. 2009, 23:44
Aktuality 1
ATP MARSEILLE - Dva míčky dělily sedmnáctiletého Bulhara Grigora Dimitrova od premiérového skalpu hráče první světové desítky. V úvodním kole podniku v Marseille však Francouzi Simonovi podlehl 6-4 3-6 5-7, když v závěru utkání prohrál čtyři gamy v řadě.
Gilles Simon

Sedmnáctiletý Grigor Dimitrov před týdnem vyhrál nad Berdychem a ve třech setech potrápil vládce současného tenisu Rafaela Nadala. A dnes byl blízko první výhře nad hráčem první světové desítky.

Vítěz juniorky Wimbledonu a US Open na halovém klání v Marseille sice nad druhým nasazeným Gillesem Simonem vedl v rozhodující sadě 5-3 a byl při vlastním podání dva míčky od postupu, ovšem tíhu okamžiku nezkušený tenista nezvládl a prohrál čtyři gamy v řadě.

"V ten kritický moment se to zlomilo a já začal hrát lépe. Odešel fyzicky i psychicky a já už další hry vyhrál docela jednoduše," řekl Simon, který si o čtvrtfinále zahraje s Němcem Schüttlerem.

S turnajem se už rozloučil sedmý nasazený Rus Marat Safin. Bývalá světová jednička předvedla další ze svých nesoustředěných výkonů a Francouzi Clementovi podlehla 6-4 3-6 2-6.

Poslední singlový zápas v Marseille odehrál sedmatřicetiletý veterán Fabrice Santoro. Francouzský tenista, který se prý v této sezoně loučí s aktivní kariérou, dnes podlehl krajanu Benneteauovi ve třech setech.

Zítra vyjde z duelu Djokoviče s Chardym jméno soupeře Jana Hernycha ve druhém kole.

- ATP 250 MARSEILLE (Francie, tv. povrch / hala, 576.000 eur) -
úterní výsledky

Dvouhra - 1. kolo:
Simon (2-Fr.) - Dimitrov (Bulh.) 4-6 6-3 7-5
Clément (Fr.) - Safin (7-Rus.) 4-6 6-3 6-2
Zverev (Něm.) - Marčenko (Ukr.) 6-7(5) 6-3 6-4
Bolelli (It.) - Bloomfield (Brit.) 7-6(5) 7-6(1)
Seppi (It.) - Janowicz (Pol.) 7-6(5) 3-6 7-6(3)
Schüttler (Něm.) - Recouderc (Fr.) 6-1 6-4
Benneteau (Fr.) - Santoro (Fr.) 4-6 6-4 6-2

Čtyřhra - 1. kolo:
Berdych/Hernych (ČR) - De Chaunac, Guez (Fr.) 6-2 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Simon prohraval 2:5, nez preradil ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist