Simon ovládl turnaj v Toulouse a je halovým mistrem Francie

21. 12. 2008, 21:46
Aktuality 0
MASTERS FRANCE - Letošní halové mistroství Francie vyhrál sedmý hráč světa Gilles Simon, když v dramatickém finále odvrátil i mečbol proti Llodrovi. Třetí místo obsadil Benneteau.
Gilles Simon

Do finále halového mistrovství Francie v Toulouse postoupili vítězové skupin Gilles Simon a Michael Llodra. Zatímco účastník letošního Turnaje mistrů v Šanghaji Simon byl favoritem, Llodra na turnaji původně ani startovat neměl, ale nahradil Tsongu.

Po špatných výkonech v druhé polovině sezony dokázal Llodra v Toulouse postupně porazit Mannarina, Clementa i Mathieua a postoupit tak až do finále. V něm se podle předpokladů střetl se Simonem, který ve skupině neztratil ani set.

Dnešní finálový souboj nabídl dramatický průběh. První sadu zvládl lépe Llodra, když si vypracoval řadů brejkbolů, z nichž dva využil. Druhý set dospěl až do zkrácené hry, ve které Llodra nevyužil mečbol a Simon nakonec vyrovnal na 1-1 na sety. Následně soupeř vzdal a o titulu bylo rozhodnuto.

Gilles Simon, jenž za týden oslaví 24. narozeniny, tak sezonu, ve které získal skalpy Djokoviče, Federera nebo Nadala, vyhrál tři turnaje, zahrál si finále Masters v Madridu a zúčastnil se Turnaje mistrů v Šanghaji, zakončil triumfem na domácím halovém mistrovství.

Duel o třetí místo vyhrál Julien Benneteau. V souboji tenistů, kteří v základních skupinách skončili na druhých místech, porazil Paula-Henriho Mathieua 5-7 6-4 10-4.

MASTERS FRANCE (Toulouse, tv. povrch / hala) - nedělní výsledky:

Dvouhra - finále:
Simon (#7) - Llodra (#40) 5-7 7-6 skreč L.

Dvouhra - o 3. místo:
Benneteau (#43) - Mathieu (#31) 5-7 6-4 10-4

Sobotní výsledky a konečné tabulky skupin
Páteční výsledky
Čtvrteční výsledky

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist