Simon v Lyonu nezaváhal. Dva Francouzi jsou už ve čtvrtfinále

29. 10. 2009, 10:55
Aktuality 0
ATP LYON - Šest Francouzů v šesti zápasech nastoupilo ve středu na turnaji v Lyonu a úspěšnost měli více než padesátiprocentní. První kolo zvládli všichni nasazení domácí tenisté včetně dvojky Gillesa Simona.
Gilles Simon

Nečekané problémy měla v úterý nasazená jednička Tsonga, jenž vyhrál až ve dvou tie-breacích. Na chlup stejného výsledku dosáhl v prvním kole i jeho daviscupový parťák a druhý nasazený Gilles Simon.

Čtyřiadvacetiletý Francouz stále věří v postup na Turnaj mistrů, potřebuje však sbírat každý bod. V Lyonu proto potřebuje postoupit alespoň do finále, čemuž se snažil zabránit Ital Simone Bolelli. Proti favoritovi i fanouškům bojoval statečně, nakonec však Simon vyhrál dvakrát 7-6.

"Cítím se teď líp a líp a myslím, že bych si mohl udělat hezký konec sezony," přeje si loňský semifinalista podniku Lyon Grand Prix.

O čtvrtfinále se utká s o dva roky starším krajanem Davidem Guezem, který si první vítězný zápas na okruhu ATP připsal až toto úterý, když zdolal Rajeeva Rama.

Po neúspěšném turné v Asii, kde prohrál oba své zápasy, se do rodné země vrátil Paul-Henri Mathieu a po výhře 7-6 6-2 nad Leonardem Mayerem z Argentiny postoupil do druhého kola. V něm ho čeká krajan Gicquel.

Další dva Francouzi v rolích outsiderů překvapit nedokázali. Třiadvacetiletý Vincent Millot sice úspěšně prošel kvalifikací, při své premiéře v hlavní soutěži turnaje ATP ale neuspěl. Nad jeho síly byl čerstvý finalista ze Stockholmu Olivier Rochus.

Blízko druhé výhře po zranění byl Sebastian Grosjean, nevyužil však dva mečboly a Nicolasi Kieferovi podlehl 6-4 6-7 6-7. Nepomohlo mu ani 17 es, Němec nastřílel ještě o tří více.

Už ve čtvrtfinále jsou dva Francouzi. Florent Serra vyřadil osmého nasazeného Španěla Montaňese a Julien Benneteau si poradil s Jihoafričanem Kevinem Andersonem.

"Nebylo to jednoduché, protože Kevin dobře podával. Ale za stavu 5-5 jsem změnil při returnu své postavení a to mi pomohlo," vyprávěl Benneteau novinářům. "Pak už jsem se cítil silnější při hře od základní čáry."

- ATP 250 LYON (Francie, tv. povrch / hala, 650.000 eur) -
středeční výsledky (28. 10. 2009)

Dvouhra - 1. kolo:
Simon (2-Fr.) - Bolelli (It.) 7-6(5) 7-6(5)
Mathieu (6-Fr.) - Mayer (Arg.) 7-6(5) 6-2
O. Rochus (Belg.) - Millot (Fr.) 6-3 6-2
Kiefer (Něm.) - Grosjean (Fr.) 4-6 7-6(7) 7-6(2)

Dvouhra - 2. kolo:
Benneteau (5-Fr.) - Anderson (JAR) 7-5 6-2
Serra (Fr.) - Montaňés (8-Šp.) 7-5 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist